Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332707 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: 1257 AD
    « Odpowiedź #1005 dnia: Września 10, 2015, 16:41:01 »
    A to ty masz w ogóle nie angielskie nazwy tylko te oryginalne. To się chyba w opcjach moda zmieniało albo na początku kampanii wybierało.

Offline Nequ

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1006 dnia: Września 10, 2015, 16:51:45 »
    Być może sprawa jest bardziej skomplikowana. Otworzyłem dziś  na Windowsie 7 zapis gry, którego używałem na win. 8.1. Tam wszystko hulało jak chciałem, a tutaj nagle te nazwy.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1007 dnia: Września 10, 2015, 19:36:19 »
    To nie problem, po prostu chciałbym mieć te rzeczy w grze po polsku dla klimatu, zamiast np. jakiegoś Pedi de cives.
    Może zapytam inaczej. Jak dotrzeć do miejsca, gdzie sam sobie to wszystko wpiszę po polsku do gry?
    Dla klimatu powiadasz? Myślę, że twórcy moda słusznie zastosowali nazwy jednostek zgodnie z językiem/ kulturą z której pochodzą. Dlatego zach. europejski to po prostu po łacinie rycerz.
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Nequ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1008 dnia: Września 10, 2015, 21:45:12 »
    Myślę, że to kwestia gustu, co kto odbiera jako ten właśnie "klimat". Póki co, miałem nadzieję, że ktoś podpowie mi, jak dotrzeć do edycji tych nazw, skoro tłumacz sam sobie nie radzi.

P.S. Łacinę miałem na studiach :)

Offline hell19

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #1009 dnia: Września 18, 2015, 11:09:29 »
    Tak jest pełne spolszczenie dla moda robionego prze nie-polaków, w fazie beta, podczas gdy spolszczenie do samego Warbnda powstało po pół roku bety.

Takie pytanie: Czy mod jet robiony na podstawie innego moda do starej wersji, czy całkowicie nowy projekt?

Proszę o informację gdzie można pozyskać to spolszczenie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #1010 dnia: Września 18, 2015, 12:58:07 »
    Jak na moje, to ten post to sarkazm... poza tym został napisany ponad 5 lat temu.

Offline hell19

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1011 dnia: Września 21, 2015, 12:15:08 »
    Już mam a jednak jest spolszczenie :P>

Offline Cinereo Lupus

• Użytkownik
    • Veni, vidi, vici.
    « Odpowiedź #1012 dnia: Września 28, 2015, 19:31:45 »
    Witam.
    A więc możesz mi podać lokalizację ów spolszczenia, mam jakieś ale nie zadowala mnie w pełni. (niektóre teksty nie są tłumaczone) :)

I jeszcze jedna sprawa, mam problem z mgłą występującą ogólnie w M&B, grając na innych modach szybko sobie z nią radziłem, wystarczyło wejść w "Menu Oszustw" i zmienić pogodę. Ale na tej modyfikacji nie mogę nawet tego menu znaleźć, za ktoś jego lokalizację? Albo może ma inny sposób na mgłę? Proszę o pomoc.
    Z góry dziękuje i pozdrawiam. :)

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1013 dnia: Września 30, 2015, 21:53:25 »
    Ja zawsze nie oddalam widoku mapy jak mgła się pojawia ;p jak najbliżej swojej jednostki i szybko ustępuję, ale tak na prawdę nie wiem czy to tak działa czy przypadek :D
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline fidif

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1014 dnia: Października 07, 2015, 00:26:25 »
    Właśnie pobieram, plan jaki sobie założyłem - Przejęcie Polski i zostanie Królem - ekspansja na wschód. Po udanym zdobyciu Moskwy ustabilizowanie państwa i zorganizowanie jak największej armii, a następnie zapanowanie nad całą Europą ;D

Offline KartoflanyStefan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1015 dnia: Października 08, 2015, 17:06:28 »
    Da się zmienić tło? Np. po wygraniu bitwy lub w mieście? Tło jest czarno-białe (jakiś rysunek czarno-biały), a białe literki ciężko dostrzec...

Offline fidif

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1016 dnia: Października 09, 2015, 22:09:31 »
    Da się w tym modzie zostać szlachcicem(?)(w sensie - dostać własny sztandar), gram w to już kilka dni, jestem w posiadaniu Raciborza, Zamku Racibórz, Dworku Racibórz i jakiegoś miasta ze Złotej Ordy na C(nad Kijowem), a nadal nie dostałem sztandaru. Co jest wymagane do otrzymania go?

Offline Skrzydlaty

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Audi multa, dic pauca!
    « Odpowiedź #1017 dnia: Października 09, 2015, 23:38:34 »
    Halo ludki. Da tu się werbować nowy narybek na wsiach?

Offline Cinereo Lupus

• Użytkownik
    • Veni, vidi, vici.
    « Odpowiedź #1018 dnia: Października 10, 2015, 09:58:13 »
    Mi też nie chciało dać sztandaru, na szczęście w obozie można wybrać i zmieniać kiedy się chce. (OBÓZ -> Wybierz działania -> Zmień swój sztandar)

Jak nie wybierzesz tego nowego systemu rekrutacji na początku gry to na wsiach i miastach możesz werbować piechotę, a w zamkach kawalerię. :)

Offline fidif

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1019 dnia: Października 10, 2015, 12:29:48 »
    Mi też nie chciało dać sztandaru, na szczęście w obozie można wybrać i zmieniać kiedy się chce. (OBÓZ -> Wybierz działania -> Zmień swój sztandar)
    Dzięki ;D