Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 331904 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: 1257 AD
    « Odpowiedź #990 dnia: Sierpnia 16, 2015, 19:28:46 »
    Wymagający czego?
    Adriankowaty, faktycznie jest opcja w Iconium rekrutacji tych Gruzinów, ale jak ich kupuje to się nie pojawia nikt w garnizonie... więc o co tutaj chodzi?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2015, 19:49:27 wysłana przez Mefisto »
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline dawste33

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #991 dnia: Sierpnia 16, 2015, 20:05:25 »
    Wymagający pod względem procesora, grafiki itd.itp.

Offline Galdor

• Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #992 dnia: Sierpnia 16, 2015, 21:37:35 »
    A na co są nastawieni i co mają najlepszego arabowie? - głównie sułtanat mamelucki.
    Czy ich jazda jest lepsza w porównaniu z chrześcijańską i europejską?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #993 dnia: Sierpnia 17, 2015, 01:04:54 »
    Nie mam pojęcia. Nie walczyłem w ich regionach.

Offline Galdor

• Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #994 dnia: Sierpnia 17, 2015, 12:29:00 »
    No dobrze.
    A jeśli przejmę jako Szkocja miasto Anglii, to czy w owym mieście będę mógł zakupić angielskie jednostki czy szkockie?

Offline dawste33

• Użytkownik
    « Odpowiedź #995 dnia: Sierpnia 17, 2015, 13:51:02 »
    No dobrze.
    A jeśli przejmę jako Szkocja miasto Anglii, to czy w owym mieście będę mógł zakupić angielskie jednostki czy szkockie?
    Chyba angielskie poniewaz miasto utrzymuje swoja pierwotna kulture

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #996 dnia: Sierpnia 17, 2015, 17:14:31 »
    Grupy zachodniej. Jak pisałem - w tej kwestii działa system AOR z Native.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #997 dnia: Sierpnia 17, 2015, 18:19:22 »
    Czy ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniem dot. kwestii jednostek "specjalnych"w najnowszej wersji moda? Chodzi mi głównie o Gwardię Wareską w Konstantynopolu, ale także o Georgians.
    W moim wypadku będąc lordem Konstantynopola nie pojawia mi się wcale taka opcja (relacja z miastem ok 15-17). Co do drugich jednostek, mogę ich tylko rekrutować do garnizonu w mieście (Iconium). Dodam, że gruźińscy najemnicy są często w szeregach Ilkhanate, natomiast Waregów nie spotkałem nigdzie
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline godras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #998 dnia: Sierpnia 31, 2015, 11:39:06 »
    Witam mam problem  gdy gra dochodzi do daty 30 maj 1257 południe gra mi się zawiesza i koniec nie wiem co z tym fantem zrobić , liczę na waszą pomoc , ponadto mod działa dobrze nic nie ścina nie wywala do pulpitu nie ma żadnej śnieżycy tylko to zawieszenie przy tej dacie ...

Offline szyszu17

• Użytkownik
    SPOLSZCZENIE 1257AD
    « Odpowiedź #999 dnia: Września 07, 2015, 16:57:24 »
    Witam, poszukuję spolszczenia do moda Anno Domini do wersji 1.03 lub 1.10 znalazłem już kilka spolszczeń, ale niestety były dziwne, pojawiał się błędy w nazwach frakcji i postaci np zamiast Cesarstwa były Królestwo Północy itp. Jestem pewien że nie tylko ja szukam spolszczenia i nie potrafię go znaleźć a w dziale sposlzczenia modów jest w odnośniku anno domini jest spolszczenie ale zwykłego mount and blade....

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: SPOLSZCZENIE 1257AD
    « Odpowiedź #1000 dnia: Września 07, 2015, 21:10:10 »
    spolszczenia do tego moda chyba nie ma...
    Tak szczerze mówiąc to do tego moda nie trzeba spolszczenia, większość to informacje 'techniczne', a język prosty.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1001 dnia: Września 09, 2015, 15:33:23 »
    Nie ma "oficjalnego" spolszczenia, więc musicie się liczyć, że jak będziecie używać tych niedokończonych spolszczeń to będziecie mieli błędy... nazwy z nativa itp. Jeżeli nawet, to gra w której część tekstu jest po angielsku, a część po polsku wydaje mi się kiepska.

Offline Nequ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1002 dnia: Września 10, 2015, 16:13:09 »
    Witam wszystkich. Mam problem ze spolszczeniem do moda. Nie tłumaczy mi nazw jednostek oraz miejscowości, pomimo wielu prób i powrzucaniu odpowiednich plików typu "troops" w zakładkę language. Próbowałem przeinstalować moda, ale nic nie zmieniło. Co poradzicie?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1003 dnia: Września 10, 2015, 16:33:46 »
    Ale po co ty to chcesz mieć przetłumaczone, słownika nie masz? Przecież to są proste słowa, w jakimkolwiek języku by to nie było, to byś sobie przetłumaczył.

Offline Nequ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1004 dnia: Września 10, 2015, 16:38:26 »
    To nie problem, po prostu chciałbym mieć te rzeczy w grze po polsku dla klimatu, zamiast np. jakiegoś Pedi de cives.
    Może zapytam inaczej. Jak dotrzeć do miejsca, gdzie sam sobie to wszystko wpiszę po polsku do gry?