Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332715 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    Odp: 1257 AD
    « Odpowiedź #915 dnia: Lutego 16, 2015, 22:57:45 »
    Ok pewnie o to chodzi żeby zmniejszyć :P ale grafike na pewno ale limit walczących mniej niż 50?

Oczywiście, że zmniejszyć. Nie wiem co tam robiło "nie" xD

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline pirat

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #916 dnia: Marca 01, 2015, 09:29:00 »
    Na 2 GB RAM i Win7x64 i sensownie dopasowanych ustawieniach grafiki da się grać , ale lepiej zmniejszyć rozmiar bitwy (battle size).

Offline Czarny PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #917 dnia: Marca 06, 2015, 12:27:15 »
    Witam wszystkich.
    Mam problem, przy uruchamianiu 1257AD wyskakują mi 3 błędy, mianowicie

hlsl_data_handless[9] is not valid

hlsl_data_handless[45] is not valid

get_object failed for texture: arabian_armor_a_specular

Byłbym wdzięczny za pomoc

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #918 dnia: Marca 06, 2015, 13:11:40 »
    Witaj na forum.
    Masz wersję Warbanda od 1.158 wzwyż oraz wersję moda 1.11 stąd?: http://www.moddb.com/mods/anno-domini-1257/downloads

Offline Czarny PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #919 dnia: Marca 06, 2015, 13:25:49 »
    Wersja Warbanda 1.101.22
    A mod 1.11 z tej strony, którą podałeś

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #920 dnia: Marca 06, 2015, 15:15:17 »
    Nie ma możliwości, aby były ze sobą kompatybilne... Masz nieaktualną wersję Warbanda, jeśli masz pirata, kup oryginalną wersję gry. Jeśli masz wersję gry z Taleworlds, ściągnij najnowszą wersję. Oczywiście, musisz mieć w tym wypadku oryginalny klucz do gry, ponieważ w innym wypadku, gra pozostanie w wersji trial (do 5 lvl postaci) Piszę to, aby sobie nie myślał, że ze strony Taleworlds gra się bez klucza, hehe

Offline huth

« Odpowiedź #921 dnia: Marca 06, 2015, 15:58:17 »
    Wersja Warbanda 1.101.22
    Człowieku, brak mi słów.... Czy ty w ogóle czytasz opisy pod plikami modów?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #922 dnia: Marca 06, 2015, 19:15:34 »
    Czarny PL - ja również witam ciebie w naszej społeczności, niezmiernie miło poznać nową osobę.
    Na wstępie proszę o wyrozumiałość dla kolegów Milczmena i hutha, jak możesz zauważyć nie są to tawerniani donatorzy, ich pretensjonalne pozy, mam na myśli wypozowane zaangażowanie należy wziąć w nawias. Traktowanie z poczuciem humoru wybryków hutha, to nasza tradycja, którą na pewno zrozumiesz, a może nawet polubisz.
    Sugestia, jakobyś miał czuć się gorszy, z powodu posiadania demonstracyjnej wersji gry, również jest bezzasadna, ostatecznie możesz z nami rozmawiać, chociażby w działach poświęconych historii czy fizyce teoretycznej nie posiadając gry w ogóle, może to nawet zdrowsze podejście! Nie skupiajmy się na rzędach małych cyferek! :)
    Naturalnie mogłeś się już sam przekonać że roszczeniowe postawy osób, które nawet symbolicznie nie wsparły naszej działalności są po prostu zabawne, dlatego myślę, że warto dodać, że donatorem zostajesz po wpłaceniu jednej złotówki! Kwota może być większa, ale chodzi o wyznaczenie granicy pomiędzy osobami z którymi chciałbyś rozmawiać, a kimś takim jak huth, sam przyznasz - warto.
    Zachęcam do udzielania się na naszym forum, jest tu tak wiele ciekawych zaułków i uliczek, że nawet nie wiem od czego zacząć - dział ARMA, zagadki historyczne, turniej muzyczny, dział MLG!
    Mam nadzieję, iż jak najszybciej uda się rozwiązać dręczące ciebie problemy - Zapraszam i WITAMY!

Offline huth

« Odpowiedź #923 dnia: Marca 06, 2015, 19:57:49 »
    jak możesz zauważyć nie są to tawerniani donatorzy
    akurat :P
    z powodu posiadania demonstracyjnej wersji gry,
    Ja tam myślę, że ma pirata i rozważanie +50pkt osta jest w toku...

Aczkolwiek jak najbardziej popieram twoją obywatelską postawę!

Offline Wenth1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #924 dnia: Marca 27, 2015, 21:36:23 »
    Witam.
    jestem nowy w temacie warbanda i gram od niedawna.

Mam takie pytanko, czy znajde jakieś spolszczenie do tego moda?
    pytam bo przydał by mi sie ponieważ dla lajka to podstatowy warband po Polsku to dosyć trudna gra, jeżeli nie miało się juz wczesniej styczności z podobnymi tytułami

Offline Macciek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Marca 31, 2015, 07:50:43 »
    Nie znajdziesz.

Offline Grze848

• Użytkownik
      • Księstwo Rostonii
    « Odpowiedź #926 dnia: Marca 31, 2015, 14:19:47 »
    Znajdziesz, wpisz w google, ja takie gdzieś widziałem na jakimś forum, lecz do chyba starszej wersji.

EDIT:
    (click to show/hide)
    Sprawdź tutaj, ale gdzieś widziałem do nowszej wersji.

Offline Wondrey

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • ''Życie dostaje się za darmo, ale jest bezcenne''
    « Odpowiedź #927 dnia: Kwietnia 12, 2015, 23:37:55 »
    Świetna modyfikacja ,aczkolwiek mam pewien problem, może Panowie pomogą mi go rozwiązać, otóż zamiast króla świętego cesarstwa rzymskiego narodu niemieckiego (Niemców) mam ''Sułtana Hakima'' a jego wasale to...''emirzy'', zamiast króla Polski jest ''król Graveth'' a litwy ''król yaroglek'' czyli postaci wyciągniętych z warbanda. Oczywiście ich wasale też są żywcem z warbanda wzięci :/.

Jeżeli ktoś wie jak to naprawić to prosiłbym o kontakt ponieważ razi mnie w oczy, że Niemcami rządzi sułtan. Co nie zmienia faktu ,że modyfikacja jest świetna :-).
    ''Piekło jest na ziemi''

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #928 dnia: Kwietnia 13, 2015, 00:29:03 »
    Pewnie jak w podobnych przypadkach jest to wina spolszczenia. Odinstaluj je ;)
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Wondrey

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • ''Życie dostaje się za darmo, ale jest bezcenne''
    « Odpowiedź #929 dnia: Kwietnia 13, 2015, 01:32:58 »
    Nie mam spolszczenia do moda, mam warbanda po polsku ale modyfikacja jest domyślna(bez spolszczenia, po angielsku). Dodam, że mojemu przyjacielowi modyfikacja działa dobrze, a wszystko ma tak samo jak ja (w sensie ustawienia/pliki gry). Byłbym zapomniał, grę próbowałem uruchomić w angielskiej wersji językowej i nic nie pomogło :/.
    ''Piekło jest na ziemi''