Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332519 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #675 dnia: Marca 19, 2013, 22:04:36 »
    Jeśli PO POBRANIU moda wyskakuje taki komunikat, to chyba nie jest problem związany z modem, tylko twoim systemem?

Offline Samozwaniec

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #676 dnia: Marca 20, 2013, 15:57:43 »
    Tak też podejrzewam bo właśnie zauważyłem,że nie da się ściągnąć żadnego pliku:( nie mam pojęcia co się stał.4dni temu jeszcze wszystko pięknie szło.

Edit :
    Jeszcze takie pytanko czy ten mod jest realistyczny pod względem historycznym?

Edit2:
    Sorry że tak męcze ale udało się pobrałem zainstalowałem i error(oczywiście musiało coś wyskoczyć:p)  get_object failed for texture:arabian_armor_a_specular

A na naukę edytowania swoich postów to za późno? Zacznij lepiej używać opcji edytuj.
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2013, 21:58:49 wysłana przez Corleone »

Offline huth

« Odpowiedź #677 dnia: Marca 21, 2013, 00:23:07 »
    Tak, to jest mod, w którym bardzo duży nacisk jest położony na wierność historyczną.
    A co ty tak właściwie pobierasz? Wersję dev przez Tortoise czy wersję 0.97.1 ?
    Czy masz zaktualizowanego Warbanda?

Offline Samozwaniec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #678 dnia: Marca 22, 2013, 17:18:47 »
    Tak,Warband jest zaktualizowany,oryginalny  pobieram przez Tortoise

Offline huth

« Odpowiedź #679 dnia: Marca 22, 2013, 20:39:40 »
    A sprawdziłeś czy masz ten plik?
    Zrób jakiś update w tym svn, bo może ci wszystkiego nie pobrało albo clean up i pobierz jeszcze raz.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #680 dnia: Marca 28, 2013, 19:33:28 »
    Czym różni się bohater z karczmy, a bohater-szlachcic z uczy lub polowania, którą można wyprawić we własnych włościach ? Chodzi mi głównie o różnice, gdy mianujemy ich na lordów.

Poza tym, dlaczego w tym modzie tak ciężko nawracać na własne państwo polskich lordów? Przecież to piastowie, a oni byli chyba najmniej lojalną dynastią w historii Polskiej.

Offline huth

« Odpowiedź #681 dnia: Marca 28, 2013, 20:24:28 »
    Czym różni się bohater z karczmy, a bohater-szlachcic z uczy lub polowania, którą można wyprawić we własnych włościach ? Chodzi mi głównie o różnice, gdy mianujemy ich na lordów.
    Wydaje mi się, że mianowanie na lorda towarzysza o niskim urodzeniu nie będzie się podobać innym lordom. Albo traci się prawo do rządzenia? Nie pamiętam już.

Poza tym, dlaczego w tym modzie tak ciężko nawracać na własne państwo polskich lordów? Przecież to piastowie, a oni byli chyba najmniej lojalną dynastią w historii Polskiej.
    Chyba nawet w tym modzie nie ma czegoś takiego jak siła/charakter dynastii. To jest po prostu Warband.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #682 dnia: Marca 28, 2013, 23:44:01 »
    Mam taką sytuacje. Stworzyłem własne państwo, perswazję mam na 6, a renomy ponad 1000. Honoru tak około 60. W własnym państwie nie mam żadnego lorda ( :D ), a mimo to podbiłem Polskę. ( mieli wojnę z Danią i kimś tam jeszcze, więc było łatwo ) Został im ostatni zamek, w którym są wszyscy lordowie. Każdy nie ma jednostek w armii ( nie licząc lorda ). I teraz nie wiem co robić. Gdy chce z nimi pogadać na osobności, to nie mogę, bo w tym zamku są wszyscy lordowie. Chciałbym tych lordów przejąć, żeby przeszli na moja stronę. Czy macie jakieś rady?

Mogę poczekać odrobinę czasu, ale jeśli urosną w siłę, to mogą mnie łatwo pokonać.

Edit:

Chciałbym dorzucić, że z prawie wszystkimi lordami mam relację na +

Offline huth

« Odpowiedź #683 dnia: Marca 29, 2013, 01:14:50 »
    Hmm no nie wiem, może jest coś zabugowane...
    W ogóle to czemu nie masz żadnych lordów, lol? Nie masz też wtedy ministra, w ogóle nic nie masz :P

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Marca 29, 2013, 01:25:21 »
    Nie, nic nie jest zbugowane. Lord nie chcę porozmawiać, ponieważ w tym zamku jeszcze ktoś jest.. Rozmowa na osobności, to chyba jasne, że chcemy porozmawiać samemu, a nie gdy w tym zamku jeszcze ktoś się znajduje. Nie mam lordów, bo nie wiem jak mam ich przejąć. Są w jednym zamku wszyscy na raz, nie da się z nimi pogadać " na osobności " i  nie chcą z niego wyjść. Lordowie z innych królestw chyba raczej odpadają.

Offline MzP_Zagrajmy8

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #685 dnia: Marca 29, 2013, 13:36:53 »
    nono fajny mod :)

EDIT: a i jeszcze 1 bys mogl dac link downolaed ? ;d

« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2013, 17:46:33 wysłana przez MzP_Zagrajmy8 »

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Marca 29, 2013, 14:28:07 »
    Raz pytałem się lorda, co sądzi o królu, to mówił że nie jest najlepiej i mogłem go przekabacić, ale nie udało mi się, bo twierdził że mam za mało wojsk. Potem wczytałem, i poczekałem chwilę, a teraz ten lord mówi że niech jego król żyje wiecznie, i chwała mu, czy coś takiego..

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #687 dnia: Marca 29, 2013, 17:21:41 »
    Witam, mam taki problem, otóż gdy spytałem się polskiego króla czy będe mógł zostać jego wasalem, a on mi mówi: you supposed to be crusading for at least two weeks before coming back! Wyczytałem, że mówi o krucjacie, ale za bardzo nie zrozumiałem :P. Możecie wytłumaczyć mi co musze zrobić?
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #688 dnia: Marca 29, 2013, 17:41:12 »
    Zgłosileś się jako krzyżowiec, i powinieneś walczyć przeciwko muzułmanom w Azji, lub przeciwko Poganom. Król powiedział także, że twoja krucjata skończy się w 2 tygodnie.

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #689 dnia: Marca 29, 2013, 19:43:22 »
    A dlaczego jak Polska (w której jestem wasalem) walczy z HRE to jak spotkam ich lorda to nie moge go zaatakować. Przecież mam wojne z nimi, a nie moge z nimi walczyć...
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton