Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sermen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #660 dnia: Stycznia 29, 2013, 13:19:54 »
    Single jest świetny, ale czy ten mod ma sprawnie dzialający multiplayer? Próbowałem założyć serwer, ale ani państw wybrać, ani uzbrojenia nie mogę bo menu wyboru wychodzi poza ekran...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #661 dnia: Stycznia 29, 2013, 17:14:28 »
    Ten mod jest do singla.

Offline sermen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #662 dnia: Stycznia 29, 2013, 19:11:20 »
    Aż szkoda, żeby zrobić multi wystarczyłoby, żeby przyporządkowali każdemu wojownikowi i nacji uzbrojenie, pancerz i konie i byłby multi...

Offline Nemrok19r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #663 dnia: Stycznia 31, 2013, 18:07:42 »
    Cześć Mam taki problem ,że nie mogę pobrać tego moda AD 1257, przez ten program (tortoise SVN-SVN Checknout) ,po prostu przerywa mi pobieranie i wywala komunikat  error ,czy można pobrać w jakiś inny sposób tą najnowszą wersję moda?

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #664 dnia: Stycznia 31, 2013, 22:50:47 »
    Mam pytanie dlaczego Szczecin jest w tym modzie wioską ?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline huth

« Odpowiedź #665 dnia: Stycznia 31, 2013, 23:01:12 »
    Cześć Mam taki problem ,że nie mogę pobrać tego moda AD 1257, przez ten program (tortoise SVN-SVN Checknout) ,po prostu przerywa mi pobieranie i wywala komunikat  error ,czy można pobrać w jakiś inny sposób tą najnowszą wersję moda?
    Tej developerskiej wersji nie można inaczej pobrać. Co to za error? Jest jeszcze wersja 0.97, zobacz na ModDB(linki w spisie modów).

Mam pytanie dlaczego Szczecin jest w tym modzie wioską ?
    Dlatego że inaczej wszystkie widoczne lokacje na mapie byłyby miastamia/zamkami. Niestety, ale samo założenie moda, że ma obejmować Europę i więcej, w zestawieniu z konstrukcją gry, powoduje, że część lokacji trzeba umieścić jako wsie i zameczki. Jakoś nikt nie wpadł na to na początku, żeby zrobić to jakoś inaczej.

Offline torpeda1212

• Użytkownik
    « Odpowiedź #666 dnia: Lutego 06, 2013, 20:43:52 »
    Witam panowie. Mam pewien problem z kochanym AD. Wszystko jest niby ok, ale w czasie jakiejkolwiek bitwy gra się ścina i wywala do pulpitu. Wiecie może jak temu zaradzić? Z góry dziękuje.

edit
    Jezu 666 odpowiedź...

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #667 dnia: Lutego 07, 2013, 09:51:13 »
    Spróbuj zmniejszyć ustawienia graficzne. Wyłącz także działające w tle komputera aplikacje (GG, przeglądarkę, itd.).

Offline ponczurman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #668 dnia: Lutego 26, 2013, 14:55:06 »
    Hej, mam podobny problem, lub bardziej zaawansowany.

Mod 1257 AD 0.97 beta + pacht 0.97.1 (wersja 1.54 - podejrzewam że to kwestia tej wersji mi wszystko psuje ale nie mam pewności)

Gra niby działa dobrze ale... Wywala mi gra na pulpit, na dwa sposoby:

1. Tradycyjnie jak stoczę jedną bitwę, a następnie spróbuje wejść w menu => "zapisz jako" - klikam i wywala ( jak kliknę samo zapisz to zapisuje i działa dalej)

2. Pogram trochę i wyjdę do menu startowego i spróbuje wczytać zapisaną grę, a dokładnie klikam "wczytaj" i też wywala.

Jest jeszcze czasem 3 problem, textury mi się chrzanią i też wywala, ale nie zawsze.

Próbowałem jak kolega napisał, niestety nie pomaga, do tego potwornie długo mi wczytuje grę, w każdej postaci.
    Dodam że jak gram w M&B Warband absolutnie nie mam takich problemów, gra działa na wysokich detalach, wszystko szybko jest wczytywane i textury działają ok ;)

Gra jest epicka i będę wdzięczny za każdą pomoc

**** Najdłuższy post :P ***** problem rozwiązałem, więc jeśli ktoś ma podobne problemy niech zrobi to co jest napisane tutaj:

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html

torpeda1212 zrób to co jest w punkcie 1.
    mi też nagle zaczęło wywalać z bitew - myślałem że save się zwaliła ale op zabiegu systemowym w booting file to też przestało mi wywalać.

pozdr.!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2013, 22:39:21 wysłana przez ponczurman »

Offline BolesławChrobry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #669 dnia: Marca 10, 2013, 01:23:43 »
    Nie wiem czy mam robić z tego osobnego posta, ale tak dla bezpieczeństwa daje to tutaj

Witam !
    Przeszukując internet w poszukiwaniu modów do Warbanda znalazłem właśnie Anno Dominium niestety brak spolszczenia (wiem jestem gimbusem potrzebującym spolszczenia). Jako, że znając dwa języki mógłbym z czyjąś pomocą (mówię tu o testerach i ludzi od poprawności językowej(głównie interpunkcja siada u mnie))zrobić spolszczenie do tego jakże zacnego moda.

Czy byłby ktoś chętny na tego rodzaju współpracę ???

PS: Jakby ktoś miał Pytanie why chce mieć spolszczonego moda to odpowiedź znajduję się linijkę niżej :-)
    Lubię mieć gry/mody do gier po polsku, bo wg mnie znacząco poprawia to komfort grania.

PSS: Wiem, że któryś z użytkowników coś już z tym robił, lecz zaprzestał i chce dokończyć jego pracę.

Offline Goker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #670 dnia: Marca 14, 2013, 10:08:32 »
    Mam pytanie, czy to jest normalne że z 70-35 Fps podczas poruszania się po mapie, po naciśnięciu Ctrl-Spacja( szybsze poruszanie sie po mapie) FPS spadają do 8-5?

Offline huth

« Odpowiedź #671 dnia: Marca 14, 2013, 17:50:46 »
    Raczej tak. To przez za dużą mapę i zbyt wiele akcji na niej.

Offline Samozwaniec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #672 dnia: Marca 19, 2013, 18:31:33 »
    Mam pytanku bo już nie mam siły zawsze kiedy mod się pobierze wyskakuje plik,że brak danych o użytkowniku(nie przy instalacji) jedyną szansą jest uruchomić jako administrator ale wtedy nie moge go wrzucić gdziekolwiek indziej i koło się zamyka,a po chwili prób przeniesienia go wyskakuje informacja że plik już nie istnieje.Co zrobić?

Offline huth

« Odpowiedź #673 dnia: Marca 19, 2013, 18:58:57 »
    Nie rozumiem, co napisałeś.

Offline Samozwaniec

• Użytkownik
    « Odpowiedź #674 dnia: Marca 19, 2013, 19:57:26 »
    To znaczy czego konkretnie?Po pobraniu występuje komunikat brak danych o użytkowniku:p