Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332344 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #375 dnia: Grudnia 14, 2011, 01:42:52 »
    Wie ktoś co trzeba zrobić by wyruszyć na krucjatę przeciwko pogańskim państewkom ? Muszę z tym się zwrócić do papieża czy jak ? Np ostatnio "Crusadersi" w liczbie ponad tysiąca zaatakowali zamek Arietów czy jakoś tak ( Mają swój zameczek obok Jaćwingów i Prusów ). Dołączyłem do krzyżowców którzy już oblegali Ariete (czy jakoś tak :D ) wygraliśmy i zamek zmienił kolor na jasno żółty (domyślny tych krzyżowców) po czym po chwili przeszedł w ręce Królestwa Węgier zmieniając kolor na zielony. Wiem że w jakimś tam patchu zostały wprowadzone takie krucjaty, ale jak zrobić własną ? Z tego co wiem dostaje się 10000 tysięcy na wojsko potrzebne do takiego wypadku.

Jak dobrze pamiętam, to była taka opcja dialogowa podczas rozmowy z Królem.O to czy pozwoli Ci wyruszyć do Ziemi Świętej.Nie wiem, czy to o to chodzi, ale to jedyna rzecz, która przychodzi mi do głowy...

Pozdrawiam!

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #376 dnia: Grudnia 14, 2011, 07:38:09 »
    Mam wolny transfer, więc zostawiłem komputer na noc z pobieraniem modyfikacji. Rano widzę, że się ściągnęło, więc zadowolony odpalam moda. Pod koniec ładowania wywala mi do pulpitu z błędem, który wyglądał w podobie do ''..1257 prezentations.. blabla" Na pomysł z updatem wpadłem sam, kiedy problem miałem za pierwszym razem, tym razem z teksturami(wywaliłem moda i własnie zainstalowałem podobnie). Komunikat ''locked blabla''. Nic nie daje jakieś release unlock. Czy jest jakiś sposób na naprawienie błędu, czy znowu mam zostawiać komputer na 8 godzin z nadzieją, że nie będzie żadnego problemu?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #377 dnia: Grudnia 15, 2011, 14:25:02 »
    Chyba trzeba będzie jeszcze raz pobierać. Pamiętam że ostatnim razem gdy ściągałem moda musiałem powtarzać aż 3 razy.

Wie ktoś co trzeba zrobić by wyruszyć na krucjatę przeciwko pogańskim państewkom ? Muszę z tym się zwrócić do papieża czy jak ? Np ostatnio "Crusadersi" w liczbie ponad tysiąca zaatakowali zamek Arietów czy jakoś tak ( Mają swój zameczek obok Jaćwingów i Prusów ). Dołączyłem do krzyżowców którzy już oblegali Ariete (czy jakoś tak :D ) wygraliśmy i zamek zmienił kolor na jasno żółty (domyślny tych krzyżowców) po czym po chwili przeszedł w ręce Królestwa Węgier zmieniając kolor na zielony. Wiem że w jakimś tam patchu zostały wprowadzone takie krucjaty, ale jak zrobić własną ? Z tego co wiem dostaje się 10000 tysięcy na wojsko potrzebne do takiego wypadku.
    Aby samemu wyruszyć na krucjatę to wystarczy zagadać z królem tyle że wtedy wspieramy tylko "państwo krzyżowe" , ale żeby to była osobna kampania z dużą liczbą wojska to trzeba pogadać z papieżem i mieć sporą ilość gotówki (na łapówkę chyba xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Wandal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #378 dnia: Grudnia 18, 2011, 20:34:37 »
    Najnowsza wersja modu to 1257ad_0.95pre10, czy się trochę pogubiłem? ; d

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #379 dnia: Grudnia 19, 2011, 10:12:36 »
    Najnowsza wersja modu to 1257ad_0.95pre10, czy się trochę pogubiłem? ; d
    To stara i dawno porzucona wersja, nie będzie już kontynuowana.
    Jeśli chcesz ściągnąć najnowszą wersję tego moda wejdź tu: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,179290.0.html i postępuj według wskazówek.

Offline zdunzdun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Grudnia 19, 2011, 11:50:34 »
    Chyba trzeba będzie jeszcze raz pobierać. Pamiętam że ostatnim razem gdy ściągałem moda musiałem powtarzać aż 3 razy.
    Aby samemu wyruszyć na krucjatę to wystarczy zagadać z królem tyle że wtedy wspieramy tylko "państwo krzyżowe" , ale żeby to była osobna kampania z dużą liczbą wojska to trzeba pogadać z papieżem i mieć sporą ilość gotówki (na łapówkę chyba xD)
    Rzeczywiście większą krucjatę przeciwko poganom rozpoczynamy od rozmowy z papieżem, niestety to strasznie dużo kosztuje choć ilośc wojska jest przeogromna (zebrano ponad 1500 ludzi, lecz osobiście nie można nimi dowodzić). Fajne jest też to, że po zdobyciu jakiegoś miasta bądź zamku automatycznie wtedy przydzielany jest nam, a nie frakcji w któej jesteśmy choć akurat przynależność wioski nadal należy do króla i to on wybiera komu ją nadamy. Dzięki za poradę ;)

Offline aro3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Grudnia 20, 2011, 10:05:55 »
    pobrałem moda  przez svn  mam wersje M&B W  1.143  i przy ładowaniu moda gra mnie wywala do pulpitu  

prosze o pomoc

z góry dzięki
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2011, 15:12:39 wysłana przez aro3 »

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #382 dnia: Grudnia 20, 2011, 10:42:19 »
    Zaktualizuj grę do wersji 1.143.

Offline aro3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Grudnia 20, 2011, 10:46:23 »
     mam go w steam  mam najnowszą wersje
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2011, 11:12:28 wysłana przez aro3 »

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Grudnia 28, 2011, 13:24:14 »
    Ta wersja z SVN działa na patchu 1.143?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Grudnia 28, 2011, 14:34:47 »
    Ta wersja z SVN działa na patchu 1.143?
    Tak działa.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #386 dnia: Grudnia 28, 2011, 14:58:02 »
    Ten SVN to dla mnie porażka, nie mogli tego normalnie wrzucić na mprepository ? Wczoraj ściągałem moda, rozłączył mi się internet i dzisiaj wszystko trzeba od nowa.
    PS. jest jakieś spolszczenie do tej nowej wersji ?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2011, 15:18:55 wysłana przez Trynithy »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Grudnia 28, 2011, 18:42:42 »
    Ten SVN to dla mnie porażka, nie mogli tego normalnie wrzucić na mprepository ? Wczoraj ściągałem moda, rozłączył mi się internet i dzisiaj wszystko trzeba od nowa.
    PS. jest jakieś spolszczenie do tej nowej wersji ?
    E tam nie jest tak źle xD (mi tylko ze 2 razy zrywało ) . A co do spolszczenia to raczej nie ma nowego, ostatnie było chyba do wersji 0.95.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #388 dnia: Grudnia 28, 2011, 23:30:50 »
    Czy wie ktoś ile ten mod zajmuje ? Ściągałem i doszło do 1,2 gb a potem się rozłączyło.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #389 dnia: Grudnia 28, 2011, 23:46:01 »
    1,68 gb - cały folder z modem