Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 331910 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szakall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #360 dnia: Października 12, 2011, 00:19:40 »
    problem w tym że mam najnowsza wercje moda i warbanda i moge wydawac tylko polecenia poprzez f1,f2   a jak myszką  wydaje polecenia  TO  jednostki stoja w miejscu :(

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #361 dnia: Października 13, 2011, 19:44:38 »
    problem w tym że mam najnowsza wercje moda i warbanda i moge wydawac tylko polecenia poprzez f1,f2   a jak myszką  wydaje polecenia  TO  jednostki stoja w miejscu :(

Powiem, jedno.
    Wersja jaka jest dostępna, jest wersją deweloperską.Nie oczekujmy, że wszystko będzie nam działać.
    Są pewne rzeczy, nad którymi nadal pracują, więc nie widzę sensu prośby o pomoc w rozwiązaniu problemu, dotyczącego samej modyfikacji(nie mówię tutaj o problemach związanych z downloadem).
    Uważam, że jak na razie, to możemy dzielić się wrażeniami i pogdybać sobie co mogli by zmienić, a co zostawić w końcowej wersji.

Jeżeli chcecie się dołączyć do współtworzenia moda, poprzez wyszukiwanie błędów i ich zgłaszanie, , zawsze można udać się na stronę TW.

Pozdrawiam!

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Października 21, 2011, 22:07:32 »
    Pobrałem moda, pograłem i jest bardzo dobrze jak na dość wczesną wersję beta. Mam jednak pytanie, czy da się naprawić uszkodzone przedmioty? Kupiłem dość dobry sprzęt (wydałem kupę złota) i niestety dość dużo przeszedł i przy zbroi oraz rękawicach wyświetla się komunikat: This item is severely damaged! Czy da się je jakoś naprawić? Czy muszę kupić nową zbroję?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #363 dnia: Października 21, 2011, 22:44:37 »
    Musisz wejść do miasta i pofatygować się do weaponsmitha albo armourera

Offline Godfrey

• Użytkownik
    • SacredBand
    « Odpowiedź #364 dnia: Października 25, 2011, 18:56:34 »
    Dawno nie byłem na forum.Czy jest jakieś spolszczenie do AD1257?

Offline zdunzdun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Listopada 04, 2011, 14:08:10 »
    Spolszczenie to już jest od dawna niestety nie dosyć, że jest słabe i przetłumaczona została mała część dialogów to w dodatku występują liczne rażące błędy ortograficzne. Trochę szkoda, że jest to jedyna dostępna wersja spolszczenia, bo mod ma naprawdę spory potencjał, a i aktualizacje wychodzą regularnie i w dość szybkim tempie.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #366 dnia: Listopada 06, 2011, 12:12:37 »
    Witam, czy MS do tego moda jest dostępny? Jak tak to proszę o linka ;D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #367 dnia: Listopada 06, 2011, 20:26:21 »
    Ten wątek cię zasmuci: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=194497.0
    (szczególnie trzeci post)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #368 dnia: Listopada 06, 2011, 21:52:35 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:50:07 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline zdunzdun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Grudnia 06, 2011, 22:21:45 »
    Nie wiem jak to u was wygląda, ale u mnie po ostatnich aktualizacjach gra stała się dużo naprawdę dużo płynniejsza. W nocy dalej jest słabo i klatki spadają mocno w dół (3-8 fps) ale w dzień teraz mogę podróżować po mapie praktycznie bez większych i częstych przycinek.
    Ostatnio ogólnie sporo tych nowych rewizji, ale to dobrze bo mod wciąż się rozwija i robi grywalniejszy ;)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #370 dnia: Grudnia 07, 2011, 13:28:46 »
    Na płynność przy podróżowaniu po mapie świata duży wpływ ma też sprzęt na poprzednim złomie cięło niemiłosiernie a teraz fps mam w granicach 30-40 bez względu na porę dnia jedynie na przyspieszeniu spadają do poniżej 20 czasem 10. Co do ostatniej aktualizacji to chyba wymaga nowej gry bo na starym zapisie niektóre lokacje są dziwne (np. odwiedzając francuską manufakturę ujrzałem co prawda piękny widok wąwozu nad morzem ale dziwnie wyglądała garstka chłopów stojąca na piasku)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline zdunzdun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Grudnia 07, 2011, 14:59:21 »
    Zgadza się najnowsza aktualizacja wymaga rozpoczęcia nowej gry. Powracając do sprawy optymalizacji to od jakiegoś czasu siedzę na dość leciwym komputerku AMD x2 4200+ HD4670 i 3GB ram i mam dobre odniesienie co do poprawy płynności w najnowszych rewizjach. Trzecia od końca spowodowała taki nagły skok optymalizacyjny ;)

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #372 dnia: Grudnia 12, 2011, 15:47:28 »
    Przepraszam, czy ktoś mógłby mi podać linka do najnowszej wersji moda (link do pobrania)? Może jestem głupi i ślepy, ale jakoś się gubię i nie mogę znaleść.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #373 dnia: Grudnia 12, 2011, 17:20:15 »
    Znaleźć nie możesz ponieważ tego linka nie ma :D
    Śpieszę z wyjaśnieniem....
    Otóż moda ściąga się za pomocą programu tartanoise svn(taki żółwik)
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=179290.0
    Tu masz linka gdzie prostym angielskim jest wszystko ładnie opisane :)
    Pozdrawiam Wolfer

Offline zdunzdun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Grudnia 13, 2011, 22:07:15 »
    Wie ktoś co trzeba zrobić by wyruszyć na krucjatę przeciwko pogańskim państewkom ? Muszę z tym się zwrócić do papieża czy jak ? Np ostatnio "Crusadersi" w liczbie ponad tysiąca zaatakowali zamek Arietów czy jakoś tak ( Mają swój zameczek obok Jaćwingów i Prusów ). Dołączyłem do krzyżowców którzy już oblegali Ariete (czy jakoś tak :D ) wygraliśmy i zamek zmienił kolor na jasno żółty (domyślny tych krzyżowców) po czym po chwili przeszedł w ręce Królestwa Węgier zmieniając kolor na zielony. Wiem że w jakimś tam patchu zostały wprowadzone takie krucjaty, ale jak zrobić własną ? Z tego co wiem dostaje się 10000 tysięcy na wojsko potrzebne do takiego wypadku.