Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć własne królestwo?  (Przeczytany 149505 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dothis

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Jak założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #180 dnia: Lutego 28, 2011, 20:30:57 »
    Ehh, nie lepiej po prostu odpowiedzieć? Moje pytania są z różnych wątków. Za dużo by było roboty z pisaniem je w różnych tematach...

Offline Shagrath

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #181 dnia: Lutego 28, 2011, 21:05:29 »
    Jagoda, mogłabyś łagodniej. Wiem, że takie zachowanie co najmniej doprowadza do złości ale można odpowiedzieć i przy okazji powiedzieć coś żeby używał szukajki :)
    Co do Ciebie Dothis to jednak trochę leń jesteś bo to już jest męczące że połowa nowych nie wie do czego służy opcja szukaj na tym forum. (i nie tylko na tym)
    A odpowiadając na pytania :

1. Rozmawiaj z panną, którą chcesz poślubić, musisz dostać błogosławieństwo jej ojca, zapłacić "na niepewną przyszłość lady" i się żenisz (to jest skrócona wersja)
    2. Odpowiedź jest krótka. TAK. Ofiarowując mu lenno on ofiarowuje Ci tak jakby swoje wasalstwo. Możesz go nawet wziąć z jego oddziałem do wojen.
    3. Przydomek mu się pojawia ale dawno nie miałem swojego królestwa i nie pamiętam czy mógłby być to akurat lord.
    4. Takiej możliwości niestety nie ma.
    5. Na to pytanie niestety Ci nie odpowiem, bo nie wiem jak to działa.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #182 dnia: Marca 01, 2011, 11:56:05 »
    Ehh, nie lepiej po prostu odpowiedzieć?

Ależ oczywiście, że było by lepiej. Ale zrozum, że mnie, ciebie jak i każdego innego forumowicza na tym forum trapią różne pytania. Jeżeli podzielisz pytania na odpowiednie wątki, to na forum będzie panował porządek i co ważniejsze, ktoś, kto będzie w przyszłości szukał intrygującego go rozwiązania zdecydowanie szybciej je znajdzie. Wiem, że 80% forumowiczów nie korzysta z opcji szukaj, a szkoda. Więc rozchodzi mi się o to, że jeżeli uzyskasz odpowiedź na nurtujące cię pytanie, ona w przyszłości może pomóc innym. Dlatego powinno się zamieszczać pytania tylko w odpowiednich wątkach.

Moje pytania są z różnych wątków. Za dużo by było roboty z pisaniem je w różnych tematach...

Uwierz mi, że zajęło by Ci to dosłownie chwilę, maksymalnie 10 minut, czy to tak wiele? Mnie to tam generalnie rybka. Nie chcę ciebie pouczać, ale pamiętaj. Pomagając sobie, pomagasz innym.

PS. Sorki za offtopa

Pozdrawiam.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Marca 01, 2011, 14:34:11 »
    Co do tego ostatniego to jak najbardziej zgadzam się z tobą Jagodo. Bo co to za trud nacisnąć w pole "szukaj" i napisać to czego się szuka. Kilka pytań = kilka minut.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #184 dnia: Marca 08, 2011, 00:00:59 »
    No wszystko wyjaśnione, temat po raz 10 przerobiony. Na przyszłość wystarczy magia przycisku szukaj
    (click to show/hide)

Offline Barbosch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Maja 30, 2011, 13:45:59 »
    Witam. Nie doczytałem sie w tym temacie sposobu jak założyć własne królestwo będąc wasalem Vaegirów, którzy zajęli wszystkie(ABSOLUTNIE WSZYSTKIE) lokacje na mapie. Mógłby mi ktoś pomóc? Perspektywa utraty 8 miast niezbyt mi odpowiada ;/
    EditDOWN@: aha czyli kupa... dzieki za odp
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 19:17:50 wysłana przez Barbosch »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #186 dnia: Maja 30, 2011, 15:06:55 »
    Masz pecha... musisz wymówić przysięgę, a potem tak sobie pogorszyć stosunki z Vaegirami, aby być z nimi w stanie wojny...

Offline Barbosch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Maja 30, 2011, 20:24:23 »
    Pytanie powiazane z tematem: czy lord oskarżony o zdradę, który opuscił Calradie moze do niej wrócić? Bo brakuje mi lordów do zwerbowania ;/

matigeo: to kiepsko, oj kiepsko...
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 20:42:38 wysłana przez Barbosch »

Offline Vodka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Maja 30, 2011, 20:30:36 »
    [...] który opuscił Calradie [...]
    Calradię ? Nie spotkałem się z czymś takim..  chodziło Ci może o to, że opuścił królestwo w którym został oskarżony ? Jeżeli tak to przeczytaj dokładnie do jakiego królestwa się udał i tam go poszukaj.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Maja 30, 2011, 20:41:29 »
    Jeśli dany lord zdradził wszystkie możliwe królestwa i opuścił Calradię, to już nie wróci.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Czerwca 02, 2011, 14:03:58 »
    To wogole możliwe? Ja myślałem ze tylko królowie nie wracają
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Czerwca 02, 2011, 15:53:24 »
    To pewne. Siostra jednego z takich uchodźców trafiła do mojego zamku w charakterze zakładnika (mogłem ją wypuścić "w zaświaty" lub trzymać dla okupu - dziwne, że NIGDY nikt nie chce wykupić damy).

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Czerwca 02, 2011, 23:28:34 »
    To ja jestem ciekawy co ty tam z nią robiłeś ze nikt aż płacić nie chciał, pewnie zabijałeś wszystkich posłanców, p.s. A ładna przynajmniej była? :-)
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Czerwca 03, 2011, 00:22:07 »
    Nie.:D A, że nie chciało mi się trzymać maszkary (szpeci zamek i nikt jej nie wykupi, tym bardziej, że rodzina - brat - wyemigrował) to pozwoliłem jej odejść. Parę razy, jak jakiemuś lordowi chciałem na złość zrobić to mu siostrę/żonę/córkę trzymałem dla okupu, ale nigdy nie wykupywali.

Offline Łukasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Czerwca 03, 2011, 04:03:39 »
    ej mam takie pytanie podbilem sułtanat sarrandzki krolestwo rhodokow,troche swadii,nordów i troche veagierow (nie pytajcie jak to zrobilem) mam jakies od 5-10 lodrow i mam prawo do rzadzenia 99 wiec biore wysylam emisarjusza (perswazja 10) do veagierów czy mnie akceptoje jako krola a ten pisze ze nie. O co chodzi jak zrobić żeby mnie akceptowali jako króla?