Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć własne królestwo?  (Przeczytany 149492 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matioro

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    prosze o pomoc
    « Odpowiedź #150 dnia: Lutego 17, 2011, 19:51:36 »
    ja mam taki problem mialem wahelstwo gosciowi i niewiedzailem ze mozna miec wlasne krolestwo i teraz niewiem co zrobic bo jak ide do niego zebym niemial wahelstwa to all ok ale zabiera mi moje 2zamki a jak zdobylem 3 zamek to obrazilem sie na niego przerwalem wahelstwo i wziolem 3 zamek ale jak tera zrobic to krolestwo prosze pomocy!!

Offline sheep6665

• Użytkownik
    Odp: prosze o pomoc
    « Odpowiedź #151 dnia: Lutego 17, 2011, 20:46:02 »
    ja mam taki problem mialem wahelstwo gosciowi i niewiedzailem ze mozna miec wlasne krolestwo i teraz niewiem co zrobic bo jak ide do niego zebym niemial wahelstwa to all ok ale zabiera mi moje 2zamki a jak zdobylem 3 zamek to obrazilem sie na niego przerwalem wahelstwo i wziolem 3 zamek ale jak tera zrobic to krolestwo prosze pomocy!!

Uprzedzam pytanie(i prawie pewne docinki) - chodzi(chyba) o to że był wasalem 'gościa' i chciał przerwać wasalstwo 'oficjalnie' u króla. Zabrano mu 2 zamki a kiedy zdobył 3 to król się na niego wkurzył.
    Jeśli czegoś nie ogarnąłem proszę szanownego autora cytowanego przeze mnie posta o sprostowanie w bardziej składny i czytelny sposób.
    Co do odpowiedzi - aby założyć własne królestwo trzeba mieć lenna, i nie mieć nad sobą pana. Można to zrobić na 2 sposoby:
    1. Zdobywasz zamek (jako wasal) i prosisz o jego przyznanie, w wypadku odmowy wszczynasz rebelię.
    2. Robisz tak jak zrobiłeś(mówisz władcy o twojej rezygnacji), tracisz wtedy wszystkie lenna i aby założyć królestwo zdobywasz dowolne miasto/zamek własnymi siłami.

Offline matioro

• Użytkownik
    Odp: Jak założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #152 dnia: Lutego 17, 2011, 20:51:07 »
    1. Zdobywasz zamek (jako wasal) i prosisz o jego przyznanie, w wypadku odmowy wszczynasz rebelię.
    czyli chodzi ci oto ze mam zrobic tak zeby przerwac wahalstwo czy jakos tak i wziac zamki zrobilem to i zostalem z moimi zamkami na taki czarny kolor i co dalej jak zrobic dalej zeby miec krolestwo?

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Lutego 17, 2011, 21:00:38 »
    czyli chodzi ci oto ze mam zrobic tak zeby przerwac wahalstwo czy jakos tak i wziac zamki zrobilem to i zostalem z moimi zamkami na taki czarny kolor i co dalej jak zrobic dalej zeby miec krolestwo?
    "Wahalstwo" - a co to takiego? :/

Jeśli chodzi Ci o to jak założyć własne królestwo będąc czyimś wasalem, to tak jak napisał sheep6665, po zdobyciu jakiegoś zamku/miasta prosisz o nadanie go Tobie. Jeśli Król odmówi, wtedy się buntujesz i odchodzisz od Króla zabierając wszystkie lokacje jakie posiadasz(musisz mieć min. 1 zamek lub miasto). Wówczas wyskoczy Ci okienko z zapytaniem o nazwę dla Twojego państwa. Wpisujesz nazwę, zatwierdzasz i voila, masz własne Królestwo i wojnę z Królestwem, od którego odszedłeś.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #154 dnia: Lutego 18, 2011, 09:36:57 »
    To co król mówi to pikuś. W Wb jest jakiegoś rodzaju demokracja. Zdobyte włości idą pod licytację. To znaczy, że otrzyma ta osoba dane włości, która otrzyma najwięcej głosów. Jeżeli zdobędziecie zamek, i macie wysokie relacje z lordami danej frakcji, to należy pogadać z tymi wasalami, by poparli waszą osobę. Nie wiem jak to się ma do tego, jak posiadamy już pewną ilość takowych włości. W tym przypadku wiele do powiedzenia może mieć to, na jakim poziomie relacji jesteśmy z królem i lordami.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #155 dnia: Lutego 18, 2011, 14:24:13 »
    Teoretycznie, im więcej włości mamy, tym mniejsza szansa, że nam przyznają kolejną, ale jeśli np wprowadzimy Isolllę na tron Swadii, połowa hrabiów w lochach, druga połowa służy, bo zwiała, a włości są rozdzielone między mnie, Isollę i jakiegoś minora, to zwykle jest tak, że Isolla jest znienawidzona, a ja jestem kochany przez paru hrabiów (np mam dużo hor... noru:D) i przy rozdzielaniu innych twierdz (wybuchła wojna) to Isolla głosuje na siebie, każdy głosuje na siebie, a na mnie głosuje tych 2-3 i ja i tak zdobywam te włości. Podobnie jest też w późniejszym etapie, kiedy królestwo jest duże, król jest znienawidzony, lordów jest masę, a my mamy w królestwie sporo przyjaciół.

Offline matioro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Lutego 18, 2011, 14:58:11 »
    zrobilem tak jak powiedzailes mam 3 zamki podbilem 4 i niezgodzilem sie na odanie 4 zamku i je zatrzymalem i juz niebylem w zadnym krolestwie ale nic mi niewyskoczylo ze jak ma sie nazywac twoje krolestwo pomocy!!

Offline matioro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Lutego 18, 2011, 18:22:26 »
    juz wiem oco chodzi ja niemoge zalozyc panstwa bo niejestem zonaty  a tak z innej beczki gram w mount&blade normal i powie ktos gdzie mozna znalesc jakas dziewczyne zeby mozna ja bylo poslubic prosze!!

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Lutego 18, 2011, 20:05:12 »
    Po pierwsze to jest dział dotyczące Mount and Blade: Warband, a nie Mount and Blade
    Po drugie nie musisz być żonaty, żeby założyć własne państwo.
    Po trzecie, z tego co się orientuje, w Mount and Blade nie można założyć własnego państwa. Taka opcja pojawiła się dopiero w Warband.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #159 dnia: Lutego 18, 2011, 21:36:57 »
    Po pierwsze to jest dział dotyczące Mount and Blade: Warband, a nie Mount and Blade
    Po drugie nie musisz być żonaty, żeby założyć własne państwo.
    Po trzecie, z tego co się orientuje, w Mount and Blade nie można założyć własnego państwa. Taka opcja pojawiła się dopiero w Warband.

Dobrze prawi, dać mu piwa karczmarzu :D

Offline matioro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Lutego 18, 2011, 23:44:07 »
    no sciaglem Mount&Blade Warband i gdzie dokladniej te dziewczyny sie znajduja?? (zony)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #161 dnia: Lutego 18, 2011, 23:48:15 »
    no sciaglem Mount&Blade Warband i gdzie dokladniej te dziewczyny sie znajduja?? (zony)
    Zaopatrz się w słownik języka Polskiego.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matioro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Lutego 18, 2011, 23:53:02 »
    dobra kapisz ja nie kujonek ze pisac ż ś itp ... ja chce tylko prostej odpowiedzi

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Lutego 19, 2011, 00:05:35 »
    dobra kapisz ja nie kujonek ze pisac ż ś itp ... ja chce tylko prostej odpowiedzi

W takim razie ja jestem "kujonek", bo piszę poprawnie po polsku(przynajmniej staram się) i używam polskich liter.

Ale skoro ciężko Ci pojąć poprawną polszczyznę, więc napiszę Ci odpowiedź na Twoim poziomie wiedzy.

Wolna kobieta(panna) ty znalezc podczas uczta w jednym z miast lub zamkow jakiegos pana. Ty musiec sie do niej zalecac a takze miec dobre stosunki z jej ojcem. Musisz rowniez posiadac wlasny zamek lub miasto oraz duzo pieniedzy by moc wniesc cos do rodziny.

Ja zywic gleboka nadzieja ze ty zrozumiec co ja do ciebie napisac.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2011, 00:09:31 wysłana przez AdrianC »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #164 dnia: Lutego 19, 2011, 00:17:52 »
    Przydadzą Ci się poematy,a bycie kujonkiem nie ma chyba dużo wspólnego z poprawną pisownią, gdyż ja m.in. robię to z szacunku dla mojej ojczystej mowy.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl