Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dylemat w sprawie patchy do gry...  (Przeczytany 5682 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sevi121

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dylemat w sprawie patchy do gry...
    « dnia: Kwietnia 25, 2010, 17:38:27 »
    Witam mam pewien dylemat czy zakupić mount&blade warband bo szukając w necie nie widzialem patcha zadnego i tu moje pytanie czy na płycie bedąwszystkie patche czy co ?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2010, 17:40:17 wysłana przez proud »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Dylemat
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 25, 2010, 17:39:58 »
    Patche automatycznie pobierane są za pośrednictwem Steam, więc o to martwić się nie musisz.

Offline sevi121

• Użytkownik
    Odp: Dylemat w sprawie patchy do gry...
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 25, 2010, 17:41:10 »
    Dzięki za szybko odpowiedz

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 01, 2010, 15:53:56 »
    Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. Chodzą pogłoski, że będzie nowy patch. Ktoś wie może co będzie wprowadzał ?

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 01, 2010, 18:43:08 »
    Nie są to pewna informacja, ale prawdopodobnie będzie automatyczne ściąganie map- koniec nudnych z podstawki :P

Spójrzcie sobie tutaj, już trwają beta testy:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,116934.0.html
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 01, 2010, 21:21:46 »
    Oj wcale nudne nie są :) a co do wiadomości to ciekaw jestem co wprowadzą. Mam nadzieję że naprawią bugi i nie będę musiał grać w singla od nowa.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 01, 2010, 21:36:27 »
    Co będzie nowy patch zawierał?
    Parę przemodelowanych przedmiotów (bye, bye nomad armor) -- w końcu morningstar wygląda normalnie....
    Nowe sceny miast, zamków (chyba) dla frakcji Rhodockiej -- czyt. "We have big buildings too!"
    Nowy tryb gry (jeszcze o nim nic nie wiadomo, ale będzie)
    Parę nowych usprawnień i możliwości (głównie te, co mieli kiedyś dodać -- burdy w gospodach, zakładanie własnego biznesu itp)...
    ... oraz kolejnych bugów.

(click to show/hide)

Spokojnie. Obecna wersja, którą posiadam (1.120) jest jeszcze... beznadziejna.

Pozdrawiam!

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 01, 2010, 21:51:36 »

Dzisiaj widziałem na serwerze ://irc lub 22nd tryb "Hold the Flag". Może to właśnie taki tryb mają wprowadzić? No nic, trzeba poczekać i sprawdzić ;).

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 01, 2010, 21:58:15 »
    Może w końcu dodadzą statki. :P Pomarzyć zawsze można. :X

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 01, 2010, 22:13:12 »

Dzisiaj widziałem na serwerze ://irc lub 22nd tryb "Hold the Flag". Może to właśnie taki tryb mają wprowadzić? No nic, trzeba poczekać i sprawdzić ;).
    Nie.. to tryb gry stworzony przez Highlandera, wiec wątpię, by o to chodziło. Poza tym gdzieś czytałem, że będzie to coś bardziej "zaawansowanego" -- może jakieś objectives, czy coś...
    Może w końcu dodadzą statki. :P Pomarzyć zawsze można. :X
    Przecież są statki -- ale oprzędzając kolejne "pytania" -- bitw morskich nie będzie :P

Zresztą co mi tam... screeny przerobionych "pukawek" (pewnie część z nich znacie):

(skalowanie nie jest poprawne, modele dopasowane były do rozmiarów okna w BRF-ie).
    Nie chce być nieuprzejmy, ale TAKIE RZECZY, to powinni przed premierą robić...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2010, 22:16:59 wysłana przez NIFN »

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 01, 2010, 23:27:51 »
    Gdzie te statki, w patchu zapowiedziane czy już w Warbandzie na obecnie dostępnej wersji? Bo tak to zrozumiałem. :P I jest jakaś pełna lista zmian co wprowadza ten nowy patch taki readme? Nie mogę wygrzebać.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 02, 2010, 13:54:57 »
    Gdzie te statki, w patchu zapowiedziane czy już w Warbandzie na obecnie dostępnej wersji? Bo tak to zrozumiałem. :P
    Teraz ja nie zrozumiałem... Staki (modele) są, ale twórcy nie planują wprowadzenia bitw morskich, czy też podróżowania nimi (oczywiście można -- uruchamiając grę w Cheat Mode). Przykładowe okręty znajdziesz na mapie "Szturm na Port" i "Bój na lodzie" -- czy jakoś tak -- i/lub w plikach gry.
    I jest jakaś pełna lista zmian co wprowadza ten nowy patch taki readme? Nie mogę wygrzebać.
    Nie ma, wyciągam własne wnioski po "przeleceniu" wstępnego patcha i prześledzeniu kilku tematów, newsów, czy też wywiadów z Armaganem. Poza tym to jest beta patch, którą można pobrać manualnie. Steamowcy poczekają jeszcze parę dni/tygodni/miesięcy/lat/wieków na pełny patch.
    Zresztą: http://download.taleworlds.com/mb_warband_upgrade_1100_to_1120.exe

Co do nowości mogę dodać jeszcze, że u Wykupicieli dodali nową opcję -- "Chcę wykupić jednego z moich towarzyszy", więc jeśli któryś z naszych podopiecznych trafi do niewoli, będziemy mogli go... UWAGA!... wykupić (yay... !).

Poza tym, nie wiem, czy było to poprzednio, ale nasi żołnierze też uciekają z pola bitwy... Dezercja działa we wszystkie strony.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2010, 14:00:45 wysłana przez NIFN »

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 02, 2010, 22:09:02 »
    No właśnie mi chodziło o podróżowanie. :P Że zamiast lądem zasuwać animacją ludka na koniku czy piechotą. To by była animacja stateczku co sobie można pływać po wodnych terenach mapy i zawijać do portu. Albo chociaż opcja w mieście "zabierz mnie do..." i by automatycznie ustaloną trasą pływało bezpiecznie do innego miasta nad morzem. Za opłatą oczywiście. :P

A co do wykupowania towarzyszy NIFN, mam wersje 1.113 w ekranie startowym i opcję wykupowania towarzyszy bez patcha. Tak samo pojawiają się burdy w karczmach, gdy jakiś koleś nas zaczepia i po zlaniu mu mordy dostajemy jego sakiewke i miecz, plus relacje u karczmarza (po kij). :P Chyba, że jakieś połowiczne duperele wgrywał Steam bez zmiany numerka.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2010, 23:42:49 wysłana przez Sandero »

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 03, 2010, 13:26:50 »
    No właśnie mi chodziło o podróżowanie. :P Że zamiast lądem zasuwać animacją ludka na koniku czy piechotą. To by była animacja stateczku co sobie można pływać po wodnych terenach mapy i zawijać do portu. Albo chociaż opcja w mieście "zabierz mnie do..." i by automatycznie ustaloną trasą pływało bezpiecznie do innego miasta nad morzem. Za opłatą oczywiście. :P
    Hm... też ubolewam, ale takie atrakcje tylko w RotS modzie będą (no i może w paru innych modach, które podkradły pomysły Heliosa) ;>
    A co do wykupowania towarzyszy NIFN, mam wersje 1.113 w ekranie startowym i opcję wykupowania towarzyszy bez patcha. Tak samo pojawiają się burdy w karczmach, gdy jakiś koleś nas zaczepia i po zlaniu mu mordy dostajemy jego sakiewke i miecz, plus relacje u karczmarza (po kij). :P Chyba, że jakieś połowiczne duperele wgrywał Steam bez zmiany numerka.
    Hm.. zmylił mnie bark spolszczenia odnośnie tych wykupicieli (a może faktycznie Steam sobie na bieżąco updatuje, hm...).
    Co do burd, to zapewne chodzi Ci o napaść "Agresywnego Opoja", który pojawia się losowo w karczmie i po jego pokonaniu otrzymujemy jego miecz i ~50 denarów. Mnie zaś chodziło o NPC-a, który organizuje walki na pięści w karczmach za pieniądze -- taki ktoś był w becie, ale nie miał przygotowanych skryptów - stąd nie działał... Może dlatego, że karczmy były zbyt ciasne, nieprzystosowane do takich "imprez" -- stąd przerobienie scen Rhodoków, bo chyba każdy pamięta piętrową karczmę w Veluca -- tego dowiemy się w najbliższej przyszłości, chyba, że TaleWorlds odpuści sobie Warbanda i siądzie przy czymś innym...

EDIT:
    Pozwoliłem sobie (wszak to mój post) wrzucić screeny z nowych przerobionych futrzanych pancerzy. Zdjęcia robione w najwyżej jakości, jaką może mój blaszak pociągnąć :P

To są Mountain Bandits -- nadal mnie zastanawia, dlaczego zabrali im wierzchowce...
    Wspominałem, że grupy bandyckie i dezerterskie łączą się w walce z pobliskimi oddziałami? Nie? -- to teraz piszę :P -- widać skorzystali z Tweaków TheMageLorda xD

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2010, 16:17:21 wysłana przez NIFN »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 03, 2010, 16:29:13 »
    Nonono, wreszcie trzeba będzie uważać na grupy korsarzy wokół ich statku, bo tam zawsze się kręci z 5, 6 grup :)
    A co do mautian bandits to też się dziwie, że zabrali im konie... Teraz są jeszcze słabsi ;/

ps. Czy jest może jakiś temat do "podsuwania pomysłów", w sprawie nowych patchy warbanda ?? :P