No właśnie mi chodziło o podróżowanie. :P Że zamiast lądem zasuwać animacją ludka na koniku czy piechotą. To by była animacja stateczku co sobie można pływać po wodnych terenach mapy i zawijać do portu. Albo chociaż opcja w mieście "zabierz mnie do..." i by automatycznie ustaloną trasą pływało bezpiecznie do innego miasta nad morzem. Za opłatą oczywiście. :P
Hm... też ubolewam, ale takie atrakcje tylko w RotS modzie będą (no i może w paru innych modach, które podkradły pomysły Heliosa) ;>
A co do wykupowania towarzyszy NIFN, mam wersje 1.113 w ekranie startowym i opcję wykupowania towarzyszy bez patcha. Tak samo pojawiają się burdy w karczmach, gdy jakiś koleś nas zaczepia i po zlaniu mu mordy dostajemy jego sakiewke i miecz, plus relacje u karczmarza (po kij). :P Chyba, że jakieś połowiczne duperele wgrywał Steam bez zmiany numerka.
Hm.. zmylił mnie bark spolszczenia odnośnie tych wykupicieli (a może faktycznie Steam sobie na bieżąco updatuje, hm...).
Co do burd, to zapewne chodzi Ci o napaść "Agresywnego Opoja", który pojawia się losowo w karczmie i po jego pokonaniu otrzymujemy jego miecz i ~50 denarów. Mnie zaś chodziło o NPC-a, który organizuje walki na pięści w karczmach za pieniądze -- taki ktoś był w becie, ale nie miał przygotowanych skryptów - stąd nie działał... Może dlatego, że karczmy były zbyt ciasne, nieprzystosowane do takich "imprez" -- stąd przerobienie scen Rhodoków, bo chyba każdy pamięta piętrową karczmę w Veluca -- tego dowiemy się w najbliższej przyszłości, chyba, że TaleWorlds odpuści sobie Warbanda i siądzie przy czymś innym...
EDIT:
Pozwoliłem sobie (wszak to mój post) wrzucić screeny z nowych przerobionych futrzanych pancerzy. Zdjęcia robione w najwyżej jakości, jaką może mój blaszak pociągnąć :P

To są Mountain Bandits -- nadal mnie zastanawia, dlaczego zabrali im wierzchowce...
Wspominałem, że grupy bandyckie i dezerterskie łączą się w walce z pobliskimi oddziałami? Nie? -- to teraz piszę :P -- widać skorzystali z Tweaków TheMageLorda xD
Pozdrawiam!