Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odp: Nation Cup, Informację, Terminarz, Skład, Zasady  (Przeczytany 7169 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mulek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nation Cup, Informację, Terminarz, Skład, Zasady
    « dnia: Kwietnia 24, 2010, 12:10:24 »
    INFO: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4750.msg99856#msg99856

Chciałbym zwołać pospolite ruszenie:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,109557.0.html
    Jako kapitan polski, proszę się do mnie zgłaszać w razie zainteresowania.
    Tylko nie na tym forum, bo z niego nie korzystam.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2015, 01:22:37 wysłana przez Dyktator »
    GG: 1.9.7.9.1.0.3
    Nie pisać głupot

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    Odp: Odp: Nation Cup, Informację, Terminarz, Skład, Zasady
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 24, 2010, 14:40:57 »
    Już widzę te tłumy pod szyldem samozwańczego dowódcy. :| A po drugie nawet maila nie zostawił, ani nic innego po czym móc się z nim skontaktować. Chłopie to Ty się starasz o ludzi, a nie że oni mają za Tobą łazić po innych forach bo Tobie tak wygodnie. Moderator mógłby wywalić temat w cholerę, umieścić news w "przyklejonych" na temat World Cup WB i wybieramy kapitana w postaci Miękkiej Parówy Pwi7aaf i pospolite ruszenie na forum. :P

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 24, 2010, 14:49:10 »
    Dobry jesteś Mulek hahahahha ^^ Porażka to że jesteś w popCORnie to nie znaczy że wszyscy Cię lubią i szanują , a tym bardziej zechcą mieć takiego dowódce ... Porażka

PS.10 graczy , no to pozdro dla Arch3ra ... Wybrać 10 spośród tylu ... 25 to minimum
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2010, 21:31:07 wysłana przez rozman »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 24, 2010, 14:52:44 »
    Proponuję chidoriego, pifpafa, lub oktawiana, na dowódce.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2010, 19:05:15 wysłana przez Duczek »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 24, 2010, 14:54:33 »
    Eee.. ten temat  to chyba jakaś prowokacja?

Zero kontaktu, a przychodzisz sobie i obwołujesz się wielkim panem, i wszyscy mają na hurra dochodzić?, bez komentarza.

Fail ;p
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2010, 00:06:42 wysłana przez ^IvE »

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 24, 2010, 14:57:24 »
    Ooo całkiem ciekawe przedsięwzięcie.

Dziękujemy ci Mulku, że byłeś tak łaskawy i zgłosiłeś sie na kapitana do tego turnieju, jesteś na prawde niesamowity i na pewno z tak wielką charyzmą będziesz mieć wielu chętnych do walki u twego boku. Może będziesz jeszcze tak miły i odpowiesz mi na niezwykle ważne pytanie: Jest możliwe obalenie twojej kandydatury czy klamka już zapadła?
    Przydałoby sie wybrać odpowiedzialnego kapitana i zrobić solidne testy, bo w końcu jest tylko 10 miejsc.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 24, 2010, 15:25:12 »
    Wyjaśnię Mulkowi dlaczego ludzie tak reagują.

Zacznijmy od przedstawienia kilku faktów: Obecnie Polacy stanowią jedną z najliczniejszych grup grających w Warbanda. Stanowcza większość jest zrzeszona na forum, które obecnie odwiedzasz. Stanowcza większość zna się ze wspólnej gry i rozmów na TS, powstało kilka polskich klanów, które utrzymują ze sobą dobre kontakty. Organizujemy od 4,5 miesiąca wspólne forumowe turnieje, mecze, duże bitwy i dzięki temu orientujemy się kto jest odpowiednim kandydatem na dowódce czy osobą odpowiednią do organizowania większych akcji.
     Tak więc zrozum, że przypadkowa osoba, która mówi nam o możliwości rozgromienia amerykanów, niemców, ruskich( itd),która ogłasza się dowódcą, która nigdy z nami nie grała i która reprezentuje "obcy" międzynarodowy klan i społeczność nie może nami dowodzić. Mało tego! Jeśli oczekujesz, że najlepsi polscy gracze będą latali po innych forach bo dowódca nie raczy zająć się organizacją i ułatwieniem kontaktu to już zupełnie nie możesz liczyć na poparcie. Tak więc zrozum, że masz tutaj jedną z najliczniejszych społeczności, która mówiąc otwarcie czuje, że ma prawo do organizowania " Pospolitego ruszenia" u siebie, nie na jakimś obcym forum pod dowództwem obcej osoby.  
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2010, 15:35:35 wysłana przez Oktawian »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 24, 2010, 15:40:59 »
    To jeszcze ja coś od siebie dorzucę...
    Może się czepiam, ale mogłeś chociaż nazwę kraju, który chcesz reprezentować, napisać z wielkiej litery...
    Powiesz że szczegół ale dla mnie wiele on znaczy i mówi o tobie...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 24, 2010, 16:15:53 »
    Może ktoś z was by się pofatygował i przejrzał kilka stron tematu zanim zacznie pisać głupoty jak to Wy zrobiliście. Może faktycznie Mulek podał odrobinę za mało informacji, ale to jeszcze nie powód do obrzucania go błotem... Sam napisał, że zgłasza się jako tymczasowy kapitan, ma to na celu ułatwienie organizacji turnieju. która przebiega właśnie na forum TW, którego jest aktywnym użytkownikiem w przeciwieństwie do znacznej większości z nas. Dodatkowo zaznaczył, że jeśli znajdzie się jakiś lepszy kandydat to ustąpi. Jeżeli chodzi o ilość graczy to na razie tylko wstępne ustalenia i w razie napotkania na liczniejszą grupę graczy z jakiegoś kraju zapewne uda się zwiększyć ten limit. Nie wszędzie jest tak wielu graczy w Warband jak właśnie w Polsce.

Tutaj znajdziecie profil Mulka na TW, jak ktoś będzie chętny to niech napisze do niego, lub bezpośrednio w temacie do którego link podał Mulek w pierwszym poście. Jak ktoś nie ma ochoty, niech lepiej nawet się nie wypowiada w tym temacie.

Panowie Sandero, Rozman, Duczek i Ive waszych postów nawet nie mam ochoty komentować...

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2010, 16:35:44 wysłana przez Dalhi »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 24, 2010, 16:47:05 »
    Ja mam swoje zdanie, ale mniejsza o to.

Przynajmniej się zgłosił. To, że nie udziela się na tym forum to jego sprawa. A czy się podoba czy nie, TW jest międzynarodowym forum i tam zrodziła się ta idea. Więc logiczne, że tam dogaduje się szczegóły, a nie tu. To raz.

Dwa, skąd możecie wiedzieć jakim jest dowódcą, skoro nigdy razem z nim nie graliście na wspólnym TS ?

Właśnie, najśmieszniejszem jest to, że większość z was nie jest aktywna na tamtym forum, a od razu zleciała się zgraja gotowa rozszarpać człowieka za to, że podał taką informację o planowanym "evencie"....

PS.10 graczy , no to pozdro dla Arch3ra ... Wybrać 10 spośród tylu ... 25 to minimum
    Spokojnie wybiorę ci 10 najlepszych :P [akurat ja i Ty się nie łapiemy xD]

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 24, 2010, 17:20:54 »
    Należało mu się takie powitanie. Ponieważ:

a) jeśli coś organizuje, to robię to dobrze - udzielam pełnej informacji (i nie chce mi się czytać english shit na TW)
    b) tekst świadczy jak wół "jestem kapitanem i robię drużynę" - tak to sobie może na onecie zbierać newbie, a nie prawdziwą reprezentację
    c) ludzi drażni takie coś jak ktoś nieznany wskakuje na forum i myśli, że coś zorganizuje od tak - charyzma potrzebna
    d) kontakt - chce rekrutować kogoś z forum które nie odwiedzam? Nie brzmi to śmiesznie?

Osobiście proponuje by przedstawiciele polskich klanów dogadali się między sobą i z każdego klanu wybrali najlepszych w wewnątrz klanowych eliminacjach (+rezerwowi, gdyby ktoś nie mógł się zjawić z głównego teamu). Taką reprezentację to bym nawet na spectatorze chciał obejrzeć jak młócą równo przeciwników - a nie przysłowiowa zbiórka random players.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2010, 17:23:50 wysłana przez Sandero »

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 24, 2010, 17:22:52 »
    Anyway, Mulek - zajrzałem z ciekawości do twojego profilu na forum taleworlds i wyglądasz na sympatycznego gościa. Tym bardziej proponuję zrozumieć, że kłótliwa natura Lachów nie pozwoli im na to, żeby człowiek nie grający nawet w polskim klanie i generalnie zupełnie nieznany wyrywał się przed szereg nawet jeśli by to oznaczało brak udziału Polski w cupie (no bo ilu z was, forumowiczów, wiedziało o tym turnieju i nie powiedziało zanim nie przeczytaliście tego tematu?). W związku z czym proponuję sprawę zakończyć pokojowo, tj. fajnie że trzymasz rękę na pulsie, leży ci na sercu sprawa reprezentacji i nas informujesz ale z drugiej strony lepiej, żeby owym reprezentowaniem zajęli się ludzie grający razem od dłuższego czasu, najlepiej z jednego klanu. Co byśmy się przesadnie nie zbłaźnili. ;)

Zbieranie po trochu graczy z różnych klanów nie wydaje się IMHO dobrym pomysłem. Fajfokloki to będą same 22nd, Skandynawia jest tutaj rozbita na dwa człony ale zapewne i tak to wszystko będzie Einherjar w różnych kombinacjach. Dziwi mnie brak Rosji czy US na liście nacji. Serwery mają, graczy mają, coś niezbyt rozpropagowany ten turniej się wydaje.

PS. Nations Cup na osiem osób? To chyba miniCup co najwyżej. :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2010, 17:41:07 wysłana przez Ozwan »

Offline Mulek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 24, 2010, 19:10:03 »
    Jedyny sensowny zarzut jaki poleciał w moją stronę to ten o napisaniu Polski przez małe p, za co bardzo przepraszam. Wiem, że to żadne wytłumaczenie, ale powodem tego był tzw syndrom dnia poprzedniego.

Moje wpisy na podlinkowanym forum:
    "Poland. Don't want to be the cap thought."
    "If someone from Poland is interested, please PM me. I don't want to be the captain, but I would be happy to help with the team assembling."
    "I will probably step down when someone willing will emerge, but it will simplify the organization of the Cup."

"Battles are 8v8 (subject to change)" - to w nawiasie znaczy, że liczba może zostać zmieniona. Wszystko zależy od rozmiarów zespołów, jakie wezmą udział.

Jedynym celem umieszczenia tego posta na tym forum było rozpowszechnienie informacji na temat tego pucharu.
    Nie pisać głupot

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 24, 2010, 21:53:17 »
    No widzisz i teraz gadasz z sensem, a nie: przychodzisz nie wiadomo skąd, nikt nie wie kim jesteś i obwieszczasz, że jesteś kapitanem.
    Trzeba było odrazu nam to napisać i nie byłoby tego całego zamieszania :)

Offline Mulek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 24, 2010, 22:01:19 »
    Sorry kac był grany. Ale nadal nie rozumiem po co tyle flame'a.
    Nie pisać głupot