Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ci z "Fucktów TVN" ...

Ocipieli...?
    13 (24.1%)
    Pojebało ich...?
    9 (16.7%)
    Stary im do wanny wchodził jak byli mali...?
    14 (25.9%)
    Kołysali ich w betoniarce jak byli mali...?
    16 (29.6%)
    Mają rację...? ( a niech ich ch*j )
    2 (3.7%)

Głosów w sumie: 52

Autor Wątek: Brutalne gry komputerowe  (Przeczytany 4963 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brutalne gry komputerowe
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 19, 2008, 15:00:50 »
    Ok, przyznaję się bez bicia, dałem zły przykład. Ale używanie Diablo, czy Quake'a jako przykładu gierkek propagujących satanizm, Counter Strike'a który powoduje, że gracz ma ochotę postrzelać do ludzi, a Mortal Kombat, że ma ochotę na kimś wykonać fatality.

... Prosze cie ... za dużo sie gazet naoglądałeś, sory ale ja nie znam ani jednej osoby która która chodzi i robi fatality na kimś ... Owszem sam kiedyś robiłem sobie jaja typu :
    - Mamo, wiesz gdzie są dobre respy na 20 lvl ?.
    - Cześć Ziomek, musisz mi szybko pomóc w doim domu ukrywają się Terroryści.
    - Bądz inne dziwne akcje, ale to tylko zabawa i to, że jeden człowiek z jakimś  w Polsce mający dawna walnął matke krzesłem bo mu wyłaczyła komputer to ich sprawa i media nie powinny zwalać wine na Wszystkie gry świata.
    A Diablo to gra fantasy i nawet Największy burak to powinien wiedzieć

Wiadomo, że dzieciaki i tak zdobędą takie gierki ale chodzi nie o to, aby walczyć z grami ogólnie, ale z dostępem do gier dla młodszych (co powinno się zacząć choćby od sprzedawcy).

... Jakbym był sprzedawcą to przede wszystkim sprzedawałbym gry bez patrzenia na wiek, a ty co byś zrobił ???? Jak u ciebie nie to Koleś pójdzie do sklepu obok, ściągnie sobie z neta, lub pożyczy od kolegi ... I po Ptokach
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2008, 15:23:43 wysłana przez AdamSBN ( Selorin ) »
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 19, 2008, 15:12:44 »
    Ok, przyznaję się bez bicia, dałem zły przykład. Ale używanie Diablo, czy Quake'a jako przykładu gierkek propagujących satanizm, Counter Strike'a który powoduje, że gracz ma ochotę postrzelać do ludzi, a Mortal Kombat, że ma ochotę na kimś wykonać fatality.

... Prosze cie ... za dużo sie gazet naoglądałeś, sory ale ja nie znam ani jednej osoby która która chodzi i robi fatality na kimś ... Owszem sam kiedyś robiłem sobie jaja typu :
    - Mamo, wiesz gdzie są dobre respy na 20 lvl ?.
    - Cześć Ziomek, musisz mi szybko pomóc w doim domu ukrywają się Terroryści.
    - Bądz inne dziwne akcje, ale to tylko zabawa i to, że jeden człowiek z jakimś  w Polsce mający dawna walnął matke krzesłem bo mu wyłaczyła komputer to ich sprawa i media nie powinny zwalać wine na Wszystkie gry świata.
    A Diablo to gra fantasy i nawet Największy burak to powinien wiedzieć

Wiadomo, że dzieciaki i tak zdobędą takie gierki ale chodzi nie o to, aby walczyć z grami ogólnie, ale z dostępem do gier dla młodszych (co powinno się zacząć choćby od sprzedawcy).

... Jakbym był sprzedawcą to przede wszystkim sprzedawałbym gry bez patrzenia na wiek, a ty co byś zrobił ???? Jak u ciebie to Koleś pójdzie do sklepu obok, ściągnie sobie z neta, lub pożyczy od kolegi ... I po Ptokach

Do pierwszej części -> właśnie o tym mówiłem. WYOLBRZYMIA się negatywne skutki gier. Przypadków agresji po grach komputerowych jest szczątkowa liczba, a gazety i różni "fachowcy" robią z tego tysięczne i nagminne przypadki. "A Diablo to gra fantasy i nawet Największy burak to powinien wiedzieć" <- z własnego doświadczenia wiem, że znajdują się takie ultra-buraki, które jednak twierdzą, że Diablo to narzędzie Szatana.

Druga część -> widzisz, a nie powinno być. Dla mnie sprzedaż alkoholu osobom które nie ukończyło 18 lat to takie same przestępstwo, jak sprzedaż gierki która ma wyraźnie zaznaczony przedział wiekowy. Serio sprzedałbyś 10 latkowi Manhunt'a?
    I widzisz. Jak wszyscy będą myśleli w ten sposób to to się nigdy nie zmieni. "Eee co to zmieni jak ja się sprzeciwię?" - analogicznie do bojkotowania wyborów.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 19, 2008, 15:23:11 »
    Ehh...miło mi, że jeszcze takie osoby jak ty istnieją, ale w tym przypadku to na wiele się nie zda,
     choćbyś utworzył Organizacje przez siebie finansowaną i płacił za utrzymywanie przegrody wiekowej
     to jeszcze zostają dwie rzeczy " Jak u ciebie nie to Koleś pójdzie do sklepu obok, ściągnie sobie z neta, lub pożyczy od kolegi ... I po Ptokach ".
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 20, 2008, 21:20:05 »
    Powiem tak: gry to mój nałóg!! Ale czy kogoś zabiłem?? Czy miałem srednia ponizej 4.0?? Czy jestem pedofilem?? jesli wierzyc tym wszystkim Fucktom to tak.
    Dzięki strategiom nauczyłem się strategicznym myśleniem, dzięki RPG-om czytam książki dzięki FPS-om.... Dobrze się bawię i umię się wyłądować
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 04, 2008, 21:36:46 »
    Sweet Home Ireland. Nie jest to wyjście, ale nie dają wyboru. Czemu nie słyszy się, że gdzieś na świecie chcą zakazać emisji Teletubisiów? Bo tylko Polacy to idioci. Możecie to odebrać jak chcecie, ale kto wybiera po 1989 na powrót socjalistyczny rząd? Kto wybiera bandę tumanów jako IV RP, dzięki którym co dzień zbieram plony ich pracy na ulicach Dublina. Czy my żyjemy w abstrakcyjnym świecie. Bo niekiedy farsa przeradza się żenadę.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Balian of Ibelin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 23, 2008, 11:24:20 »
    Uśmiałem się!
    Dla takich ludzi to trzeba gry takie jak  moja 7 letnia siostra gra Kangurek Kao , Reksio itp
    Chociuaż nie i tak by coś znaleźli na nią ze niepowino jej być!

Offline Glorfindel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 02, 2008, 20:10:32 »
    Hehe no usmialem sie z tematu i z odpowiedzi a najlepsza ta o szachach . Jak juz padl temat o siostrach to ja cos powiem , moja siora ( 11 lat )  na necie gra w gry online Sims i inne ale jak jej sie nudzi to daje jej pograc w GTA SA lub w GTA SA MP i co z tego ? Jedynie co robi to jezdzi autem sciga sie ( czasem wygrywa ) i zajmuje sie dziewczynami od CJ-a ( oczywiscie jak proponuja HOT COFFIE to moja siora daje NIE ale to szczegol ) i jest normalnie psychiczna ( ja tez ).Chcialbym cos wiecej napisac ale wszystko zosatalo napisane jedynie dodam jeszcze jeden artykul z GTA.SITE zeby sie odczepic os GTA .

GTA uratowało życie rodzinie z USA!Dodano: 05.09.2008 @ 19:08
    Bardzo często słyszy się historie o brutalnych morderstwach dokonywanych przez młodych ludzi, którzy potem zrzucają całą winę na GTA. Tym razem historia z nieco innym - o wiele lepszym jak myślę - zakończeniem.

Rodzice z trójką dzieci jechali samochodem, gdy nagle pojazd wypadł z drogi i kilkukrotnie koziołkował. Ze zniszczonego pojazdu wydostała się 11-letnia Audrey, która po chwili pomogła wydostać się z wraku pozostałym członkom rodziny. Skąd wiedziała, że auto może eksplodować? Tak, dokładnie tak jak myślicie - z Grand Theft Auto! Dziewczynka wykazała się niebywałą odwagą w obliczu zagrożenia.

"Pokazała odwagę i śmiałość, której nie można oczekiwać od 11-letniego dziecka. Wykazała się opanowaniem. Co prawda dało się słyszeć, że jest podenerwowana całą sytuacją, ale wiedziała co musi zrobić by pomóc rodzicom i braciom" - powiedziała Karen Norris, matka Audrey.

Nie pozostaje nic, tylko pogratulować jej za to co zrobiła.

GTA.site.