Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Historia Polski której nie poznamy w mediach  (Przeczytany 31043 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Odp: Historia Polski której nie poznamy w mediach
    « Odpowiedź #105 dnia: Stycznia 01, 2015, 23:48:49 »
    Kiedyś się zabrałam za wymienianie wszelkich głupot w tym tekście. Wyszła mi epistoła na 3 strony a nie doszłam jeszcze nawet do połowy. I to piętnowałam je z głowy, bez sięgania do literatury, bo wtedy to by mi wyszła praca magisterska.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #106 dnia: Stycznia 02, 2015, 08:50:36 »
    Znowu to :D

Te ich źródła są zajebiste i jeszcze ten Karl de Grosse przetłumaczone jako Karzeł Wielki to musi być trolling.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #107 dnia: Stycznia 03, 2015, 15:20:52 »
    Jezu Chryste. Takiej głupoty to chyba jeszcze nigdy nie widziałem...Skąd się tacy szaleńcy biorą? Ciekawe kogo sobie chcą zjednać, plując na Chrześcijaństwo, Judaizm i Islam jednocześnie?
    (Chyba że to jest trolling, wtedy jakoś to przełknę)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #108 dnia: Stycznia 03, 2015, 17:17:33 »
    Niemal tak głupie jak forum dla upośledzonych umysłowo - prawda2.info . Pamięta ktoś ? XD

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #109 dnia: Stycznia 03, 2015, 17:26:38 »
    Jezu Chryste. Takiej głupoty to chyba jeszcze nigdy nie widziałem...Skąd się tacy szaleńcy biorą? Ciekawe kogo sobie chcą zjednać, plując na Chrześcijaństwo, Judaizm i Islam jednocześnie?
    (Chyba że to jest trolling, wtedy jakoś to przełknę)
    Oni nie potrzebują nikogo zjednywać, to takie kółko co samo siebie wzajemnie utwierdza, że mają rację. Najgorszy przypadek głupoty, kiedy głupi łączą się w grupy i żeby upewnić się, że są w istocie mądrzy, wspierają się wzajemnie, powtarzając w kółko te same teorie... oparte na niczym :P
    Niemal tak głupie jak forum dla upośledzonych umysłowo - prawda2.info . Pamięta ktoś ? XD
    XD jak mi się nudzi to wchodzę tam czasami żeby się pośmiać :D

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 03, 2015, 21:25:45 »
    Z szalonych miejsc w internecie znam jeszcze to: http://opolczykpl.wordpress.com/

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    « Odpowiedź #111 dnia: Stycznia 03, 2015, 21:38:00 »
    Bosze, jakie wypociny, autor chyba toczył ze samym sobą walkę , a w międzyczasie próbował pisać artykuł.
    Niektóry z tych fragmentów, aż proszą się, aby je oprawić w ramkę. Piknik na skraju głupoty.
    ...Wizja Apokalipsy.
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #112 dnia: Stycznia 03, 2015, 21:55:22 »
    Z szalonych miejsc w internecie znam jeszcze to: http://opolczykpl.wordpress.com/
    On zdaje się w którymś wpisie odsyła do tej światłej strony o jakiej pisaliśmy wyżej i miał czelność nazwać to coś "dobrym" xDDD

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #113 dnia: Stycznia 03, 2015, 22:46:50 »
    Nie, nie, NIE! Już po pierwszych 3 zdaniach nie mogę tego czytać xD. Poziom idiotyzmu tego tekstu jest chyba większy niż w tym o "Chrobacji". Najgorsze jest jednak to, że jakby coś takiego wrzucić na Demotywatory.pl czy inną tego typu stronę dostałoby się na główną, a w komentarzach większość ludzi by temu przyklaskiwała...
    Suprajs, podpisu brak!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #114 dnia: Stycznia 03, 2015, 23:17:32 »
    (...) Względną wielkość na miarę europejską osiągnęliśmy w unii z Wielkim Księstwem Litewskim. Po wygaśnięciu dynastii jagielońskiej, gdy polska szlachta zdominowała Rzeczypospolitą Obojga (wielu) Narodów rozpoczęło się jej staczanie w dół. (...)

Do tego etapu dotrwałem (to chyba drugie zdanie)... Czy ludzie tak na poważnie? Jakim historycznym ignorantem trzeba być, jakim niedoukiem aby takie brednie wypisywać??? O ortografii nie wspomnę nawet ale skoro ktoś chce uchodzić za znawcę i zbawcę Narodu mógłby się bardziej do własnego języka przyłożyć.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #115 dnia: Stycznia 03, 2015, 23:24:03 »
    Nie, nie, NIE! Już po pierwszych 3 zdaniach nie mogę tego czytać xD. Poziom idiotyzmu tego tekstu jest chyba większy niż w tym o "Chrobacji". Najgorsze jest jednak to, że jakby coś takiego wrzucić na Demotywatory.pl czy inną tego typu stronę dostałoby się na główną, a w komentarzach większość ludzi by temu przyklaskiwała...
    Dlaczego? Bo różnoracy frustraci i szambo intelektualne czuje niezmierzoną potrzebę przyklaskiwania tym którzy z ich poglądami się zgadzają. Normalni ludzie w większości omijają takie bezowocne "debaty" o stanie świata/kraju w sekcji komentarzy na podrzędnych stronach internetowych. Problemami o skali globalnej i spiskach żydowskich najbardziej martwią się ci którzy nie potrafią ogarnąć własnego życia. Większość normalnych ludzi po prostu przechodzi obok tego obojętnie, jeśli już ktoś zajrzy do sekcji komentarzy skwituje to soczystym facepalmem i wyjdzie. Gówna nie ma co tykać bo zacznie śmierdzieć, z tymi od spisków żydowskich nie podyskutujesz bo zaraz zostaniesz nazwany agentem przysłanym przez nikogo innego jak samego Donalda Tuska. Jak podasz wiarygodne informacje i argumenty to powiedzą że statystyki są sfałszowane przez tych złych itp XD Najlepszą metodą jest po prostu ignorowanie takiego ścierwa, nic więcej nie zrobimy. Bycie przeciwko wszystkiemu jest po prostu modne, tania metoda szukania poklasku - na tym jedzie w Polsce opozycja od lat - wielu z tego korzysta i będzie korzystać. A niektórzy nawet zaczną wierzyć - tak rodzą się pożyteczni idioci.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Stycznia 03, 2015, 23:56:01 »
    No i dlatego, że rzetelne uprawianie nauki jest trudne. Wymaga poznania pewnych mechanizmów (kto miał zajęcia z metodologii wie, jakie to jest wszystko pogmatwane), dziesiątków godzin poświęconych na żmudne grzebanie w źródłach, falsyfikację ich, poznanie wszystkich stron sporów naukowych etc. W dodatku książki naukowe są napisane zazwyczaj straszliwie nudno. Sami badacze to przyznają. Pewien profesor prowadzący zajęcia z archeologii architektury przyznał, że napisał na ten temat książkę, ale mamy jej nie czytać bo pousypiamy. Co ciekawe, ten sam profesor prowadził zajęcia w tak fascynujący sposób, że nie mieliśmy ochoty wychodzić z sali po wykładzie. No i jeszcze jedno- w historii czy archeologii rzadko dokonuje się wstrząsających odkryć. Dla laika takie badania są zazwyczaj koszmarnie wręcz nudne. A dzisiaj człowiek szuka sensacji. Wiecie ilu kolegów zrezygnowało ze studiów tylko dlatego, że archeologia okazała się nie mieć nic wspólnego z Indianą Jonesem?
    No i tu dochodzimy do panów pokroju Opolczyka czy anonimowego piewcy Chrobacji. Dla nieobeznanego w temacie czytelnika ich wywody są w pełni logiczne i sensowne. W dodatku napisane "ich" językiem. W dodatku dość sensacyjne (a człowiek ma w naturze skłonność do wierzenia w teorie spiskowe). Zresztą- to nic innego jak tylko teoria spiskowa- źli naukowcy przekupieni przez Żydów/Masonów/cyklistów/księdza proboszcza fałszują naszą przeszłość. Kilka dni temu odbyłam dość ciekawą dyskusję z autorem filmiku w którym twierdził, że kultura pomorska była słowiańska a Słowianie na tych terenach pojawili się 10000 lat temu. Dyskusja była o tyle ciekawa, że każdy argument z mojej strony kwitowany był twierdzeniem, że nauka niezależna twierdzi inaczej a naukowcy akademiccy są przekupieni i nie przyjmują do wiadomości najnowszych badań.
    P.S Gdzie jest Oktawian?

Offline HappyDexter

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Servi simus iuris, ut liberari possimus.
    « Odpowiedź #117 dnia: Stycznia 04, 2015, 00:27:42 »
    P.S Gdzie jest Oktawian?
    Uznam to za podsumowanie naszych wywodów, jednocześnie dołączając się do pytania. ;)

A tak już całkiem serio, to wydaję mi się, że to wszystko jakby krew w piach; badania naukowe, wykłady autorytetów w zakresie swoich nauk, skoro taki kretyn na swojej stronie internetowej może podać kilka ledwo skleconych ze sobą bredni, dając upust swojemu niekończącemu się monopolowi na prawdę, pociągając za sobą zombie-tłumy...
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #118 dnia: Stycznia 04, 2015, 02:27:15 »
    Nie no, to że Żydzi są źli to akurat prawda.
    ;\
    Jeżeli wierzycie, że Żydzi są dobrzy, to znajdźcie sobie filmiki takiego polskojęzycznego Żyda na jutubie - Testovirona, przejrzycie na oczy.
    Pozdrawiam antysemitów
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Stycznia 04, 2015, 02:38:28 »
    No błagam Cię... opierasz swoją opinię o jednego buraka w necie?
    Nie ma złych narodów. Są po prostu źli ludzie.