Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Grupa grająca z taktyką?  (Przeczytany 3581 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkHunter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Grupa grająca z taktyką?
    « dnia: Kwietnia 03, 2010, 15:17:11 »
    Istnieje może jakaś grupa, niekoniecznie klan, która gra z TAKTYKĄ?

Bo z tego co widze do SZ nie mam po co iśc, bo nie jestem nolifem który co wieczór katuje w warbanda, a chciałbym pograć z kimś kto używa jakiegoś ventrillo czy czegoś do wydawania rozkazów itp.

Ktoś chciałby mnie przygarnąć na jakieś spotkanie?:P

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Grupa grająca z taktyką?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2010, 16:13:06 »
    W SZ nie mamy nolife'ów, zawsze jest stała liczba graczy, bo jakoś zawsze gdy ktoś ma dłuższą nieobecność, przychodzi ktoś inny i tak w kółko, zbieramy się wieczorami na 2 godziny, co nałogiem nie można nazwać. No, nie miejsce na reklamę, tak czy inaczej za zgodą rady każdy może wpaść na naszego Team Speaka, czy jest z klanu czy nie i pogadać, pograć taktycznie.
    edit: w innym temacie rodzi się luźna grupa graczy.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2010, 16:14:43 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2010, 17:52:55 »
    Powinieneś to włączyć do mojego tematu poniżej. Zaraz inni użytkownicy będą paplać na nas.

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 04, 2010, 19:12:45 »
    Ja z chęcią bym był zainteresowany taką małą nieoficjalną grupką. Pytajcie zawsze na teamowym o mnie lub gdzie mam iść. System komunikacji głosowej jak dla mnie w Warbandzie jest zbędny. Grunt by ludzie wiedzieli "nie leć na pałę", "patrz czasem za siebie czy nas coś nie okrąża", "nie zachodź kumplowi drogi i nie blokuj ciosów swoją postacią, tylko otaczaj wroga w zwarciu by drugi mógł mu w plecy przywalić". :P

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 04, 2010, 20:08:03 »
    System komunikacji głosowej jak dla mnie w Warbandzie jest zbędny.
    Jak im nie będziesz tego przypominał to zapomną...
    Według mnie komunikacja głosowa to podstawa, bo nie napiszesz tak szybko na chacie i to po angielsku... (na większości serwerów niewolno gadać po Polsku)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 04, 2010, 20:25:51 »
    Jak im nie będziesz tego przypominał to zapomną...
    Według mnie komunikacja głosowa to podstawa, bo nie napiszesz tak szybko na chacie i to po angielsku... (na większości serwerów niewolno gadać po Polsku)

Dla mnie to po prostu bezcelowe, bo co będzie się pisać/mówić? To co każdy powinien znać jako podstawę i zdrowy rozsądek? Aż tak taktyczny Warband nie jest, wystarczyło by by ludzie po prostu trzymali się w "kupie" z tą piechotą i nie dali się tak dymać kawalerii liczącej tylko na łatwe fragi krążąc i krążąc i krążąc.

Edit: Pochwale się przy okazji, dzisiaj zostałem nazwany cheaterem bo kogoś ciągle jednym blowem włócznią kosiłem z konia. :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2010, 20:27:43 wysłana przez Sandero »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 04, 2010, 22:45:57 »
    To co każdy powinien znać jako podstawę i zdrowy rozsądek?
    Ale niekażdy zna, dokładnie 90% graczy niezna... Pozatym czego ty oczekujesz od graczy ? Gdzie przeciętnie to jakiś 13latek który ma sieczke zamist mózgu, logicznie myśleć niepotrafi i jest żądny śmierci oraz wysokiego licznika fragów...

Jak na razie widzę, to takie dzieci to chodzące debile i 90% graczy... reszta to osoby starsze oraz przeszkolone przez klany... (te poważniejsze, nie te od innych śmiesznych 13latków*).
    Aż tak taktyczny Warband nie jest,
    Oj zdziwił byś się, ale co ty wiesz o walkach klanowych ?
    Jak kiedyś do klanu należeć będziesz i grać przeciwko takiemu to zobaczysz na czym polega taktyka w WB.

*wiek podany teoretycznie, gdyż określa tylko niedojrzałość psychiczną i społeczną
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 04, 2010, 23:45:19 »
    Odpowiadam na własnym doświadczeniu. Gram od 2 dni na multi i chyba 99% tego co trzeba wiedzieć poznałem (bo nie wypadam chyba aż tak najgorzej). Jakie szkolenie? Klan więcej już nie wyciśnie ponad "chodzenie w grupie" i "idziemy tam" i wszyscy tam idą. To jedyna "taktyka" bo w kupie siła i liczy się tylko rush zerlingów. :P Jedyne co to do opanowania w przypadku serwerów friendly fire by swoich nie zatłuc. :X
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2010, 23:47:06 wysłana przez Sandero »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 05, 2010, 00:22:26 »
    Odpowiadam na własnym doświadczeniu. Gram od 2 dni na multi i chyba 99% tego co trzeba wiedzieć poznałem (bo nie wypadam chyba aż tak najgorzej). Jakie szkolenie? Klan więcej już nie wyciśnie ponad "chodzenie w grupie" i "idziemy tam" i wszyscy tam idą. To jedyna "taktyka" bo w kupie siła i liczy się tylko rush zerlingów. :P Jedyne co to do opanowania w przypadku serwerów friendly fire by swoich nie zatłuc. :X

Po co się wypowiadasz jak nie widziałeś nigdy meczu klanowego, to po co dyskutujesz nt. czegoś o czym nie masz pojęcia ;s

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 05, 2010, 01:42:33 »
    No ale powiedz mi co tam takiego uber super jest w tym meczu klanowym po za faktem, że ludzie biegają w kupie i gra polega na rushu zerlingów? :X Nie potrzebuje tego widzieć bo nic innego się zwyczajnie nie da. I po kiego potrzeba do tego komunikacja głosowa "do kupy chodźcie" co chwile ktoś gada? :P

Offline Wieprz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 05, 2010, 02:11:58 »
    Komunikacja głosowa - przekazywanie informacji
    Szybsza reakcja jest gdy gracze komunikują się między sobą głosowo.
    Pisząc na czacie trzeba uwzględnić:
    czas napisania wiadomości + odczytanie wiadomości [czasem nawet jej nikt nie czyta] = wolniejsza reakcja

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 02:26:16 wysłana przez Wieprz »
    Impet wieprza działa destrukcyjnie!

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 05, 2010, 03:02:40 »
    "Napierdzielają mnie w polu!"
    "W którym miejscu?"
    "Eee.."

:P Dla mnie to takie robienie z siebie pro na siłę. Tu nie trzeba żadnej komunikacji, lecisz zawsze tam gdzie stoi najwięcej ludzi i tyle. Piechociarze zajmują się kawalerią, a kawaleria zajeżdża łuczników od tyłka, a potem kosi piechotę która nie zdążyła do naszej dobiec, The End. :P Ciągle mówicie o tej super szybkiej komunikacji. To proszę o przykłady takich wiadomości. Bo mi nic sensownego i praktycznego nie przychodzi do głowy. Do nikogo nie piję, ale trochę męczy mnie ogólna przyjęta zasada ciągle z tym instalowaniem TSów itp. :P Perfekcyjna drużyna to taka która obchodzi się bez tego, bo każdy wie co ma robić. Czyli nie ma żadnych opóźnień "w komunikacji" między graczami. I do tego powinno się dążyć. :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 03:12:56 wysłana przez Sandero »

Offline Kozi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 05, 2010, 04:42:32 »
    Jak dla mnie osoby które mówią ze taktyka jest zbędna są w błędzie. Bo tłumaczenie lecisz tam gdzie najwięcej i nawalasz jest głupie, tak samo w CS'ie można by powiedzieć. Kupujesz broń i sam biegniesz. Ale nic nie osiągniesz przez to. Tak samo tutaj podstawą jest taktyka.

Co samotny rycerz zrobi przeciwko zbitej grupie np. piechoty ? Chyba jedynie odliczać czas do swojej śmierci.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 05, 2010, 07:29:27 »
    Wiecie co granie taktycznie jest okej, tylko szkoda, że praktycznie nikt tak nie gra, szczerze powiedziawszy nawet ja lubię czasem wejść w grupkę wrogów jak to mam w zwyczaju, ale najlepiej na village podczas atakowania przedniej wieży(ta z bramą) po prostu zeskoczyć i wyrżnąć strzelców jak i ich obstawę, każdy kto ze mną grał wie, że gdy wyjdę na przed pole juz nie ma tam po co  schodzić;d
    Tak naprawdę chodżenie w zbitej grupie  to żadna taktyka, obejdą was z 2 stron i leżycie.
    Naprawdę by posmakować gry drużynowej trzeba założyć własny kanał na tsie lub na ventrillo, ale warto.
    Po kilkunastu miesiącach bety nagrałem się w ten sposób. Wiem co mówię.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 05, 2010, 11:56:23 »
    Sandero, weź Ty sobie zbierz kilkanaście osób, które ogarniają Twoją jakże skuteczną "taktykę" i wyzwij chociażby Sacred Band na kilka rundek. Zobaczysz jak szybko zginiecie bez strat zadanych bez komunikacji głosowej. Wiem o czym mówię.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/