Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358147 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline porschak240

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #405 dnia: Czerwca 20, 2010, 22:06:36 »
    Witam Was! :) Czy da się przenosić wszystkie łupy z bitwy na raz do ekwipunku? To trochę głupie tak klikać i klikać :)

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #406 dnia: Czerwca 22, 2010, 10:00:20 »
    Po zainstalowaniu najnowszego patcha (1.125) pojawia się wkurzający bug - mianowicie część jednostek uzbrojonych w broń drzewcową albo dwuręczną walczy na gołe pięści...
    Po prostu nie dostają broni. Dotyczy to zarówno Native'a jak i modów.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #407 dnia: Czerwca 22, 2010, 11:20:41 »
    A próbowałeś zaczynać grę od początku?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline virus15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #408 dnia: Czerwca 23, 2010, 16:52:05 »
    Chciałem sobie pograć w multi no i gdy chciałem wbić na jakiegoś serwa to pisze ze server ma wersie 1.123. No i ściongnołem patcha v1.125 i wogule w multi nie moge wejść. Więc jakiego patcha ściągnąć ?

Offline 07lord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Czerwca 26, 2010, 00:40:01 »
    mam pewien problem tzn. morale żołnierzy cały czas są niskie... kasę mam, ale zauważyłem że w ekwipunku przy rodzajach (różnych) żywności jest + 0 co jest grane? możliwe jest to że mam za dużo bohaterów niezależnych?

Offline Najemnik_001

• Użytkownik
    • Ale nuda...
    « Odpowiedź #410 dnia: Czerwca 26, 2010, 08:21:54 »
    Też tak miałem niestety ten bug jest nie do obejścia re-instalacją ponieważ to jest zapisane w savie i musisz zacząć grę od początku.
    Chyba że ktoś ma inny pomysł na ten błąd?

Offline ig00rek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Czerwca 26, 2010, 13:58:43 »
    Witam. mam problem, mianowicie założyłem własne królestwo, namówiłem jakiegoś lorda na przejście na moją stronę i teraz zaczynają się schody - chciałbym zaatakować jakiś zamek aby dać mu go w lenno - na razie mam tylko miasto i okoliczne wsie - i pojawia się problem - mogę mu dać rozkazy takie jak idź dokądś, spal jakąś wieś, ale niema opcji oblegaj taki a taki zamek. gdy powiem podążaj za mną i sam zaatakuje zamek to się nie dołącza do bitwy. po mianowaniu go marszałkiem mogę mu sugerować cele dokładnie tak jak gdy byłem wasalem norodów i mówiłem ze może byśmy zaatakowali jakaś fortece. problem w tym, że on cały czas odmawia twierdząc, że nie będzie walczył gdy inni tylko patrzą czy jakoś tak. Da się go jakoś namówić czy trzeba poszukać odważniejszego wasala? jest jakiś sposób na nakłonienie do ataku zwykłych wasali? przy większym królestwie nieporęcznie cały czas załatwiać to przez marszałka.
    pozdrawiam

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #412 dnia: Czerwca 28, 2010, 16:00:37 »
    Jak ty jesteś marszałkiem to rozkaż mu żeby szedł DO: i wtedy wybierasz ten zamek. Ale chyba musisz mieć relacje na -- z danym królestwem. A jak on jest marszałkiem to powiedz żeby tam szedł. On nie będzie oblegał zamku, ale będzie przy nim stał. Jak ty będziesz budował machiny oblężnicze i potem zaatakujesz zamek to on razem z tobą.

Offline Drwalu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Czerwca 28, 2010, 19:00:36 »
    Jeżeli mam własne państwo i chcę rozpętać wojnę z jakimś królestwem, wystarczy że będę napadał na ich karawany, czy musi się to odbyć w dyplomatyczny sposób?

Dobra, już sobie poradziłem z tym problemem
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2010, 22:20:29 wysłana przez Reynald »

Offline Mikiosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #414 dnia: Czerwca 28, 2010, 21:36:11 »
    Witam. Ja mam inne pytanie w sprawie patchowania gry M&B WarBand mianowicie...
    sciagalem patcha przez steam jesli dobrze zrozumialem i w pewnym monencie (tak 20-15MB do konca) wstrzymuje sie cale sciaganie. na pomocy technicznej pisze zeby zmieniac serwery do sciagania, tak tez robilem, ale... sciagnie sie 200Kb i stoi... Nie wiem o co chodzi. Bardzo dziekuje za wszelka pomoc ;)

Offline speedyLFC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Czerwca 30, 2010, 16:46:29 »
    ja niestety nie potrafie ci pomóc.

Mam natomiast swoje pytanie. czy wie ktoś czy podczas plądrowania wiosek jest możliwośc zaprzestania, odjechania na chwile, a potem dokończenia? (inni lordowie tak robią b. czesto). z gory dzięki za pomoc.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #416 dnia: Czerwca 30, 2010, 19:34:07 »
    Raczej nie :(

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #417 dnia: Lipca 01, 2010, 13:06:28 »
    Niestety, nie można zrobić takiego tricku. Gdybyś tak mógł zapewne wiele osób, zauwarzając wrogi oddział uciekałyby, a następnie wracały itd. Byłoby to za łatwe rozwiązanie. Taka sytuacja dzieje się tylko wtedy kiedy podczas plądrowania, wioski zaatakowałby Cię przeciwnik. Gdy wygrasz i ponownie chcesz splądrować wioskę, "gra" pyta się Ciebie czy chcesz dalej plądrować.

Offline Warband77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #418 dnia: Lipca 01, 2010, 17:37:38 »
    Mam problem. Grałem w warbanda i co jakiś czas w miejscu gdzie zazwyczaj pojawiają się raporty typu: "Lord taki i taki przegrał bitwę ale zdołał uciec" zaczęły się pojawiać wyświetlane na czerwono błędy. Nie miało to wpływu na rozgrywke a bynajmniej ja go nie dostrzegłem. Problem pojawił się gdy w grze zaczęło się wszystko rozjaśniać i po pewnym czasie tekstury zaczęły się zlewać. Co ciekawe w innych grach jest ok więc problem nie jest winą samego kompa. Próbowałem odinstalowywać grę i instalowac ponownie ale problem się utrzymuje, co ciekawe mimo iż instaluję grę ponownie ustawienia w samej grze pozostają takie jak były a nie standardowe, więc komputer musi mieć jakieś pliki z gry. Usuwałem wszystko komp nie wyszukuje żadnych plików naprawiałem nawet błędy w rejestrze za pomocą ccleanera. Nic z tego. Co mogę zrobić żeby gra zainstalowała się tak jakbym pierwszy raz instalował ją na danym kompie? Myślę że to mogłoby pomóc. Format dysku raczej nie wchodzi w grę. Proszę o szybką odp. Z góry dzieki za pomoc. :)

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #419 dnia: Lipca 01, 2010, 21:48:51 »
    Witam, mam problem z misją "Uratuj lub wykup więźnia". Więźnień ów jest więziony w Uxhal, więc nie ma szans na zdobycie go (jestem wasalem Sułtanatu Sarranidów),
    a przekraść się nie da rady. Pytanie - jak wykupić więźnia? Mam już lorda na wymianę, ale gadałem z właścicielem miasta oraz z Harlausem i nie ma żadnej opcji dialogowej...

2) Czy Wy też macie tego buga? Odeskortowałem karawane to Halmaru, przychodze po zapłatę, a szef karawany mówi: NO STRING!!! - i wyświetlają się dialogi typu "opowiedz mi więcej" itp, których używamy gdy kompan zagaduje nas w jakimś szczególnym miejscu. Nieważne co wybiorę, mapa robi się czarna i po chwili znowu pojawia się koleś od NO STRING...