Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358376 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #390 dnia: Czerwca 10, 2010, 21:37:38 »
    Można edytować jakiś plik, żeby przywłaszczyć sobie jakąś wioskę? Bo dostałem Rdunę, nie zdążylęm nawet do niej dojechać i została splądrowana i przejęta przez Khegritów o.O

Offline szary

• Użytkownik
    « Odpowiedź #391 dnia: Czerwca 14, 2010, 17:43:19 »
    Otóż mam taki problem, wynająłem ok 10 NPC i wysyłałem ich na misję, aby uzyskać punkty rządzenia czy jakoś tak i tylko 3 powróciło. Gdy w chodzę raporty>>raporty o misjach towarzyszy to wszędzie pisze "powrót za 0 dni". Może to ma związek z tym, że w między czasie patchowałem 1.101>1.102>1.103>1.104 ? Bo irytuje mnie taka sytuacja nie mogę nikogo przekabacić na swoją stronę a NPC'ów praktycznie nie ma...

Ponawiam
    ftp://

Mam tak samo, ponad to podróżnik w tawernie mówi, ze dwoje z nich jest przetrzymywane jako więźniowie w mieście które już zdążyłem zdobyć xP

Nikt nie mozę nic zaradzić?

Szary

Offline sumek101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #392 dnia: Czerwca 14, 2010, 19:28:42 »
    Witam,
    Moje pytanie dotyczy zabawy plikami w warband.

Jestem władcą swojego królestwa jednak problem z przydzielaniem wiosek mnie dobija. Jestem znienawidzony przez swoich wasali - wiadomo jednemu przydzielę ziemie, to 10 innych jest za mnie na to wściekłych. Sytuacja doprowadza do absurdu gdyż każdy lord obdzielony jest lennami, królestwo silne, a są niezadowoleni.

Jak pozmieniać w plikach by relacja lorda do mnie nie spadała gdy przydzielę ziemie innemu?
     Wydawało mi się że była już na to odpowiedź ale za nic nie mogę znaleźć...a przeszukałem forum w szerz i wzdłuż.

Pozdrawiam

PS. Ratujcie me królestwo przed rozpadem!! ;)

Offline michalronsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #393 dnia: Czerwca 15, 2010, 23:54:19 »
    Hej!
    To mój pierwszy post więc się witam z szanownymi forumowiczami:).
    Gram w M&B od pewnego czasu i mam problem z misją wykupienie lub uratowanie uwięzionego lorda z zamku. Już kilka razy ratowałem tych lordów i w sumie to świetna misja na początek. Ale mam kłopot bo gdy wychodzę z lochów ten lord co mam go ratować...atakuje mnie! Wcześniej też miałem podobną sytuację gdy mu mówiłem żeby pomógł mi w walce. Gdy powiedziałem mu żeby chował się za moimi plecami było OK. Teraz ta sztuczka nie działa. Za każdym razem gdy wychodzę z lochu na dziedziniec zamku koleś mnie atakuje i muszę go ogłuszyć (i resztę wartowników) żeby wyjść do mapy ogólnej. Czy ktoś zna solution???:(
    Pozdrawiam

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #394 dnia: Czerwca 16, 2010, 01:56:38 »
    Witam również.
    Owszem, znam solucję, banalną wręcz... restart gry;]
    Miałem to samo (i jak widzę nie tylko ja), więc zabijałem tego lorda w kółko, wybierając różne opcje dialogowe przed wyjściem, ale wszystko na nic. Nerwy spowodowały wyłączenie nieposłusznej gry, ale po uspokojeniu doszedłem do wniosku, że sprawdzę jeszcze raz i najwyżej oleję zadanie. Poszło od razu.

Pozdrawiam!
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline bartek1037

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Czerwca 16, 2010, 07:35:22 »
    Nie mogę przejść misji którą dostałem od Lady Aesy
    (click to show/hide)
    Kupiłem na rynku futra i aksamity tu mój ekwipunek
    (click to show/hide)
    Co teraz zrobić??? Jak z nią rozmawiam nie ma nic o tej misji. Proszę o pomoc. Czy ktoś może powiedzieć jak skasować to zadanie??

Używaj spoilerów, zwłaszcza w przypadku obrazków o dużych wymiarach, gdyż ułatwia to przeglądanie tematu - zwłaszcza osobą ze słabymi łączami.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2010, 15:04:16 wysłana przez proud »

Offline michalronsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Czerwca 16, 2010, 13:40:51 »
    Dzięki Horn!
    Poczytałem trochę na zagramanicznych forach i faktycznie restart pomaga:) Pozdrawiam
    Witam również.
    Owszem, znam solucję, banalną wręcz... restart gry;]
    Miałem to samo (i jak widzę nie tylko ja), więc zabijałem tego lorda w kółko, wybierając różne opcje dialogowe przed wyjściem, ale wszystko na nic. Nerwy spowodowały wyłączenie nieposłusznej gry, ale po uspokojeniu doszedłem do wniosku, że sprawdzę jeszcze raz i najwyżej oleję zadanie. Poszło od razu.

Pozdrawiam!

Offline Hyster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Czerwca 17, 2010, 16:49:13 »
    A ja mam taki problem:
    - mam własne królestwo, gdy podbije jakiś zamek pytają się komu mam przekazać ten zamek, jako iż narazie nie mam żadnych wasali przekazuje sobie, ale okazuje się, że zamek ten nie jest jednak mój. Nie dostaje z niego ani z wiosek podatków, płacę za odpoczynek, nie ma mojego herbu. Dlaczego?

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #398 dnia: Czerwca 17, 2010, 19:21:26 »
    Jedź do swojego ministra i powiedz, że ty chcesz być panem tego zamku.

Offline szymekx10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Czerwca 18, 2010, 13:06:04 »
    a ja mam taki problem wyslalem towarzysza na misje do Halmar chyba no i on wraca i mówi tak : "reszte przekazuje na piśmie" ale gdzie jest to pismo zebym mogl je przeczytac?

ponawiam pytanie!!!;]

Offline Zuura

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Czerwca 18, 2010, 13:31:54 »
    Witam,
    Moje pytanie dotyczy zabawy plikami w warband.

Jestem władcą swojego królestwa jednak problem z przydzielaniem wiosek mnie dobija. Jestem znienawidzony przez swoich wasali - wiadomo jednemu przydzielę ziemie, to 10 innych jest za mnie na to wściekłych. Sytuacja doprowadza do absurdu gdyż każdy lord obdzielony jest lennami, królestwo silne, a są niezadowoleni.

Jak pozmieniać w plikach by relacja lorda do mnie nie spadała gdy przydzielę ziemie innemu?
     Wydawało mi się że była już na to odpowiedź ale za nic nie mogę znaleźć...a przeszukałem forum w szerz i wzdłuż.

Pozdrawiam

PS. Ratujcie me królestwo przed rozpadem!! ;)

Też chciałbym poznać odpowiedź na to pytanie.

Do tego:

Znalazłem pewien bug w mojej wersji Warbanda. Otóż, gdy chce zawrzeć pokój poprzez łapówkę, tak jak w zwykłym mb, po kliknięciu na odpowiedią opcję dialogową, wyskakuje mi po prostu pole bez tekstu. Czy jest jakaś możliwość zaradzenia temu? Dodam, że zainstalowałem najnowszy patch(1.124) i żadnej zmiany.

Pozdrawiam
    Zuura
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2010, 13:39:37 wysłana przez Zuura »

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #401 dnia: Czerwca 18, 2010, 13:43:43 »
    Zuura, o co Ci chodzi z tym cytowaniem?

szymekx10, Aeglos

To pismo to jedynie bardzo skąpe info o sytuacji we frakcji - procentowa ilość niespokojnych i niezadowolonych lordów danej frakcji, dostępna w menu 'Frakcje', pod innymi informacjami.
    Dodatkowo możecie się też dowiedzieć jakie dany lord ma relacje z innymi wasalami (rywale) i relację ze swym seniorem (np. 10 lub -25), może to Wam pomóc w przekonaniu lordów do zdrady, albowiem najchętniej przyłączą się do Was właśnie ci, którzy nie kochają swego obecnego seniora.

Mam nadzieję, że pomogłem w co bardziej intrygujących problemach;]
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline szymekx10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Czerwca 18, 2010, 16:03:50 »
    Zuura, o co Ci chodzi z tym cytowaniem?

szymekx10, Aeglos

To pismo to jedynie bardzo skąpe info o sytuacji we frakcji - procentowa ilość niespokojnych i niezadowolonych lordów danej frakcji, dostępna w menu 'Frakcje', pod innymi informacjami.
    Dodatkowo możecie się też dowiedzieć jakie dany lord ma relacje z innymi wasalami (rywale) i relację ze swym seniorem (np. 10 lub -25), może to Wam pomóc w przekonaniu lordów do zdrady, albowiem najchętniej przyłączą się do Was właśnie ci, którzy nie kochają swego obecnego seniora.

Mam nadzieję, że pomogłem w co bardziej intrygujących problemach;]

Dzieki;]

Offline michalronsko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Czerwca 18, 2010, 22:55:57 »
    Hej!
    Ostatnio był wydany nowy patch do Warbanda. Po jego zainstalowaniu, nie dość że gra mi się strasznie tnie przy dużych bitwach (wczesniej się to nie zdarzało), to co więcej, gra mi potrafi wyskoczyć do windowsa w najmniej spodziewanym momencie! I to nie chodzi nawet o wielkość bitwy, ale nawet wtedy gdy wczytuje ogólną mapę lub menu jakiegoś miasta! Czy ktoś ma "any solution" czy trzeba czekać na nowego "patcha" :/ (BTW staje się to irytujące-tym bardziej że grałem na multi na 22nd na siegu przy 200 os i dawało radę!)

Offline Vatras77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Czerwca 20, 2010, 12:39:48 »
    Witam. Moja Lady chce wyjść za kogoś o niezłomnej moralności i prosi mnie, abym dowiódł mojej wartości w tym względzie. Może mi ktoś doradzić, co powinienem zrobić?