Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357584 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Karmel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1665 dnia: Czerwca 04, 2016, 18:37:50 »
    Cześć. Mam takie małe pytanko - otóż, tworzę własne lore w Mount and Blade i tutaj nasuwa sie moje pytanie - da sie tak zrobić, by grać dwoma postaciami na jednym save? W sensie, jedną stworzoną postać zostawić dla AI, a drugą sobie grać w tym samym czasie?

Offline Nieznany1324

• Użytkownik
    Warband - Jak wziąść ślub we własnym państwie ?
    « Odpowiedź #1666 dnia: Czerwca 18, 2016, 15:12:34 »
    Witam,
    Gram w warbanda już jakiś czas ale dopiero teraz udało mi się stworzyć pierwsze wielkie państwo (oczywiście pod nazwą "Królestwo Polskie" :D) podbiłem kilka innych królestw i lordowie od nich zaczęli przechodzić do mnie, jeden przyszedł z córką, którą od długiego czasu odwiedzałem itp. później był posag, zaręczyny, zgoda na ślub itd. a teraz karze mi czekać na ucztę ... tylko że mu się uczty robić chyba nie chce :D. I tu mam pytanie - czy jak to jest mój wasal to muszę mu jakoś pomóc czy coś ? Bo czekam już około 100 warbandowych dni.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Warband - Jak wziąść ślub we własnym państwie ?
    « Odpowiedź #1667 dnia: Czerwca 18, 2016, 15:18:47 »
    Witam,
    Gram w warbanda już jakiś czas ale dopiero teraz udało mi się stworzyć pierwsze wielkie państwo (oczywiście pod nazwą "Królestwo Polskie" :D) podbiłem kilka innych królestw i lordowie od nich zaczęli przechodzić do mnie, jeden przyszedł z córką, którą od długiego czasu odwiedzałem itp. później był posag, zaręczyny, zgoda na ślub itd. a teraz karze mi czekać na ucztę ... tylko że mu się uczty robić chyba nie chce :D. I tu mam pytanie - czy jak to jest mój wasal to muszę mu jakoś pomóc czy coś ? Bo czekam już około 100 warbandowych dni.

A czasem nie jest tak, że Ty możesz poprosić swoją ładniejszą połówkę o wyprawienie uczty? Jeśli nie, to po prostu musisz cierpliwie poczekać aż algorytm odpowiadający za uczty będzie Ci sprzyjał :)

PS. Dopiero teraz zauważyłem. Wziąć* a nie "wziąść", ziomek.

Offline Lucyferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1668 dnia: Czerwca 22, 2016, 11:22:09 »
    Cześć,
    mam pewien problem z moim M&B. Posiadam stara jak świat wersje zakupioną w seri eXtra Klasyki. Gra jest w wersji 1.010. próbowałem pobrać Patcha ze strony producenta ale patch informuje mnie iż nie posiadam zainstalowanej gry a klucz z pudełka nie pasuje do gry kiedy instaluje ją w najnowszej wersji ze strony producenta. Czy ktoś ma pomysł jak mógłbym rozwiązać mój problem?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #1669 dnia: Czerwca 22, 2016, 14:54:18 »
    Pobierasz na pewno tego M&B? NIe warbanda, nie dp?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Lucyferek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1670 dnia: Czerwca 22, 2016, 23:21:15 »
    Pobieram Warbanda.  Bo Warbanda mam, przynajmniej w myśl tego co jest na okładce.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1671 dnia: Czerwca 22, 2016, 23:24:21 »
    Klucz się mieści? Czy za długi?

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Karmel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1672 dnia: Czerwca 24, 2016, 12:35:13 »
    Cześć. Mam takie małe pytanko - otóż, tworzę własne lore w Mount and Blade i tutaj nasuwa sie moje pytanie - da sie tak zrobić, by grać dwoma postaciami na jednym save? W sensie, jedną stworzoną postać zostawić dla AI, a drugą sobie grać w tym samym czasie?

Fajnie, jakby ktos mi odpowiedział. Bo czekam już jakiś czas. :P

Offline vipdavid

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1673 dnia: Czerwca 26, 2016, 19:40:06 »
    Ja mam takie pytanie

Gram sobie na modzie AD 1257(ten z 42 frakcjami)

Wszędzie gdzie rozmawiam z mistrzami Gildii oni dają mi nie wiecej niż 300 denarów.A już kompletnie zbulwersowany jestem kiedy w Londynie powiedział mi że kużnia będzie przynosić straty -200 denarów :)

Czy jeśli wybiorę sobie miasto i mistrza Gildi dla którego będę robił zadania czy ziści się moje najskrytsze marzenie i zaproponuje mi fabrykę z zyskiem 1000 denarów.Czy stosunki z mistrzami wpływają jakoś pozytywnie na późniejsze przychody w fabrykach ??

Gra z was aktualnie ktoś w tego moda??Gdzie największy jest zysk w Europie z Faktoriami ?

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1674 dnia: Czerwca 26, 2016, 20:23:12 »
    Fajnie, jakby ktos mi odpowiedział. Bo czekam już jakiś czas. :P

Mozna grac bohaterem w niektorych modach, to znaczy towarzyszem. To tyle w temacie cwaniakowania w Wb i grania na dwoch postaciach ;)

Offline Karmel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1675 dnia: Czerwca 27, 2016, 13:26:01 »
    A czy da się w jakiś sposób dodać postać do gry?

Offline Glorian III

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1676 dnia: Czerwca 29, 2016, 03:49:18 »
    Czy jeśli wybiorę sobie miasto i mistrza Gildi dla którego będę robił zadania czy ziści się moje najskrytsze marzenie i zaproponuje mi fabrykę z zyskiem 1000 denarów.Czy stosunki z mistrzami wpływają jakoś pozytywnie na późniejsze przychody w fabrykach ??
    Przychody na pewno są niezależne od stosunków z mistrzami, ale są zmienne, a zależą od ceny substratów i produktów danej fabryki.
    Ceny zaś zależą od skilla w handlu i zapotrzebowania na produkt- dużą rolę tutaj odgrywają dochodzące karawany i bogactwo miasta.
    Ogólnie opłacalność automatycznego sprzedawania produktów jest dosyć niska, w szczególności uwzględniając fakt że z czasem zyski mogą jeszcze spaść.
    Jeśli nie chce ci się biegać z produktami do sprzedania to w niektórych miastach fabryki po prostu nie mają sensu- najlepiej produkować prezenty dla twoich lordów ;D
    PS dzień ~ 2350
    PPS Mój pierwszy post ;D
    PPPS Jestem wyrzutkiem xd To wszystko przez tą grę !

Offline vipdavid

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1677 dnia: Lipca 16, 2016, 18:49:32 »
    małe pytanie...
    Czy dobre stosunki z wioską wpływają na to,że Handel będę miał łatwiejszy??
    (Np.kupując jedzenie dla oddziału potem będzie taniej ???)

Bo wiem,że z miastami tak jest(zbroję i broń też można potem taniej kupić) i w Warbandzie można uzyskać większy zysk jak założysz fabrykę u Mistrza Gildii.

Offline Karmel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1678 dnia: Lipca 27, 2016, 03:08:53 »
    Jak zmienić politykę zapisu gry? W sensie, z realistycznego na nierealistyczny. Niestety, irytuje mnie to, że żeby zapisać musze wyjść i wczytać ponownie. Da się to zmienić? Czytałem pare wątkow, ale nie dowiedziałem się jak.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1679 dnia: Lipca 27, 2016, 07:32:51 »
    1. Pobierz jakiegoś hex editora albo zmodyfikuj popularnego notepada ++ (tu masz poradnik dot. drugiej opcji)
    2. Skopiuj plik z zapisaną grą i wklej ową kopię w bezpieczne miejsce na wypadek jakby coś poszło nie tak (prościej mówiąc: zrób kopię zapasową zapisu)
    3. Odpal save w trybie hex, po czym zmień wartość poniższego bajta z 00 na 01 (trzecia kolumna, czwarty rząd). Po wykonaniu zapisz zmiany.
    (click to show/hide)
    4. Spróbuj wczytać grę

Wykonałem 7 prób kontrolnych, z czego udało mi się na czterech save'ach, przy dwóch crashowało grę, a przy ostatnim, och ironio, nic się nie zmieniło.

Zanim zaczniesz cokolwiek tam zmieniać, pamiętaj o punkcie drugim. Jeżeli coś sknocisz możesz permanentnie utracić zapis.

"To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany