Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357734 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1470 dnia: Marca 01, 2013, 19:40:08 »
    Ja dotrzymałem słowa teraz ty
    Pomocy błagam

gram długo mam 11 lvl i mam tylko 78 armi a obok mnie przeciwnicy 250 okropnie wolno idzie exp... musiał bym z 4 miesiące ubić by mieć 140

Pytania:
    1. Czy kompani nie zwykli żołnierze tylko mini bohaterowie mogą dodać mi większa armie większy limit jednostek ?
    jeden ma dowództwo 3 a nic mi nie dodalo.....
    2. inny sposób na zwiększenie limitu po za kodami.......
    3.jaki można mieć max armie na zwykłej grze
    dowództwo chyba można mieć max 10 pkt = 50start+50 dodatkowych ? omg jak mam uzbierać 250 ??????????????????
    4. jak mieć szybciej jeździć po mapie z widoku zamków prędkość ? dodatkowo od kompanów czy nowy koń ? czy jak ?

Jak umiałem tak pomogłem, teraz musisz poczekać na odpowiedzi innych.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    « Odpowiedź #1471 dnia: Marca 01, 2013, 21:26:11 »
    Wszędzie farbiarnie oprócz Veluki i Jelkali.
    A Yalen?

Ja zakładam tylko w miastach, którymi włada Chanat Khergicki, ponieważ jestem wasalem Sanjar Khana. Nie będę stawiał manufaktur na obcych ziemiach, bo jak dojdzie do wojny między Chanatem a innym państwem, to mi skonfiskują manufaktury i nie będę otrzymywał z nich zysków.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #1472 dnia: Marca 01, 2013, 23:29:35 »
    A Yalen?

Ja zakładam tylko w miastach, którymi włada Chanat Khergicki, ponieważ jestem wasalem Sanjar Khana. Nie będę stawiał manufaktur na obcych ziemiach, bo jak dojdzie do wojny między Chanatem a innym państwem, to mi skonfiskują manufaktury i nie będę otrzymywał z nich zysków.
    "Region" posiada wioski, z których wiele produkuje jeden typ surowców, czyli dla przykładu u sarranidów to będą garnki a u Vaegirów żelazo i futra. Miasta produkując jedne dobra innych do tego potrzebują, a tak się składa, że największy zysk ze względu na cenę produktu generują farbiarnie.
    Tylko Jelkala prodokuje je domyślnie, Veluca często otrzymuje je od karawan z niej wracających - Reszta miast czeka, aż gracz w nich je zbuduje.

Offline Ryano

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1473 dnia: Marca 10, 2013, 22:43:59 »
    Wywalanie do pulpitu:

Witam, do tej pory gralem w normalnego Mount&Blade Warband..ale chcialem dzis zaczac jakiego moda.. wybor padl na Nowa Ojczyzna.
    Okazalo sie ze ten mod wymaga najnowszej wersji Warbanda 1.153, wiec sciagnalem patcha i zainstalowalem. Za nim sciagnalem moda, chcialem potestowac czy gra chodzi na najnowszy patchu. Odpalam gre.. przelatuje pierwsza reklama i wywala do pulpitu, probowalem tego patcha z roznych stron itp.. zawsze ten sam problem.. a na starszej wersji gra dziala.. A i nie jest to wina cracka czy cos wiec nie sugerowac tego.. W czym moze lezec problem?

Windows 7, a komunikat przy wywalaniu  do pulpitu to: Program Mount&Blade: Warband przestał działać.....

Offline miras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1474 dnia: Marca 14, 2013, 21:03:47 »
    witam mam takie pytanie czy idzie jakos edytowac ''strate z nieskutecznych podatków'' w warbandzie????

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1475 dnia: Marca 14, 2013, 23:10:19 »
    Idzie w tweakMB, ale nie wiem czy nie jest wymagane rozpoczęcie nowej kampanii, żeby działało.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1476 dnia: Marca 24, 2013, 13:23:15 »

Witam.
    Ostatnio zepsuł mi się warband,mianowicie:
    Gdy go odpalam pokazuje mi się okienko (Ustawienie,mody itp.).
    Po odpaleniu pokazuje mi film Paradox,a po filmiku mam czarny ekran.
    Gra sie wyłącza,i wywala mi błąd windowsowy (Ten domyślny,wyślij raport o błędach itp.).

Gram na Najniższych wymaganiach,próbowałem na Directx 9,i 7,i nic mi to nie daje.

Po reinstalacji jest tak samo,na każdym module.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #1477 dnia: Marca 24, 2013, 14:00:31 »
    Czy to wersja steamowa? Jeżeli tak i zdarzyło ci się niepoprawnie wyłączyć komputer/mieć utratę prądu to mógł się zwalić steam.
    Będzie trzeba w takim wypadku usunąć Steama i Warbanda i ponownie zainstalować.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1478 dnia: Marca 24, 2013, 17:54:32 »
    Czy to wersja steamowa? Jeżeli tak i zdarzyło ci się niepoprawnie wyłączyć komputer/mieć utratę prądu to mógł się zwalić steam.
    Będzie trzeba w takim wypadku usunąć Steama i Warbanda i ponownie zainstalować.

Tak,steam.

Musze spróbować,jutro powiem czy pomogło.

Thx

Offline RErErty

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1479 dnia: Marca 24, 2013, 19:37:25 »
    Witam, mam Warbanda od długiego czasu i grałem na Multiplayer bez przeszkód. Ale dzisiaj gdy chciałem wejść na serwer, pokazał mi się błąd "Incorrect authorization key". Próbowałem zresetować grę, Steam, komputer, nic nie pomogło. Wiecie co z tym zrobić?

@Edit Problem rozwiązany.
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2013, 21:17:44 wysłana przez RErErty »

Offline TheMortes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1480 dnia: Marca 28, 2013, 18:25:55 »
    Mam pytanie, jak szybko wczytać grę? Da się szybko zapisać, to jak wczytać?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1481 dnia: Marca 28, 2013, 18:31:11 »
    Nie ma takiej opcji, jest tylko normalne "wczytaj" i wybór z 9 sejwów.

Offline TheMortes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1482 dnia: Marca 28, 2013, 18:36:20 »
    Nawet na Florisie?

Offline Carlisan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1483 dnia: Kwietnia 06, 2013, 12:30:58 »
    Witam
    Od pewnego czasu mam problem z WB, mianowicie po włączeniu gry, wejściu w multi(singla nie próbowałem) po zagraniu paru minut robi się cały czarny ekran, wyświetla się brak sygnału. Dźwięk zostaje jeszcze parę minut, po czym cały komputer się wyłącza. Problem jest o tyle ciekawy, że mod "The Deluge", będący w oddzielnym pliku(w całości ściągany ze strony) działa mi bezproblemowo. Prosiłbym o jakiś konkretny odzew i porady.

Pozdrawiam, Carlisan.

Edit: Przy kolejnej próbie grania w WB gdy błąd się znów pojawił spamowałem cały czas klikając Ctr+Al+Delete. Rezultatem było wyłączenie gry i taki komunikat: http://imageshack.us/photo/my-images/805/52100949.png/

Edit2: Problem rozwiązany, w Catalyst`cie trzeba było wyłączyć VPU Recover.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2013, 15:18:10 wysłana przez Carlisan »

Offline Hipisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1484 dnia: Kwietnia 15, 2013, 19:57:40 »
    Czy ktoś mógł by mi pomóc i napisać jak można zmienić ilość wojsk w miastach i zamkach, nie tyle co w moich miastach tylko tych zarządzanych przez lordów, oraz czy wiecie jak zmienić wartość podatków wpływających z lenn, również nie tylko moich własnych, ale równiez pozostałych lordów. z góry dziękuje