Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358345 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shary

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1200 dnia: Stycznia 18, 2012, 18:30:02 »
    Mam jedynie pytanie, czy mod na 1.134 będzie działał na 1.143? Proszę o szybką odpowiedź
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1201 dnia: Stycznia 18, 2012, 20:00:12 »
    Może działać ale nie musi, poza tym mogą wystąpić błędy. Tak więc lepiej grać w mody które są pod naszą wersję gry.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1202 dnia: Stycznia 21, 2012, 09:31:45 »
    Te "spory" to właśnie relacje na minusie z obcymi lordami. I maja one właśnie duży wpływ na te tajne akcje o zwiększaniu wpływu w królestwie (a konkretnie o otrzymanie zadania).

No właśnie, że nie. Sprawdziłem to dokładnie i relacje z lordami nie mają tu nic do rzeczy. Wartość ta rośnie przy każdym najeździe na wioskę w państwie seniora lub zdobyciu miasta lub zamku przez wroga będąc marszałkiem w danym państwie. Dlatego też spory mogą bardzo mocno podskoczyć podczas kampanii wojennej.

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1203 dnia: Stycznia 27, 2012, 23:35:06 »
    Mam bardzo uciążliwiej błąd. Mianowice w grze nie widać kursora myszki. Da się z tym grać ale jest to bardzo niewygodne. Myślałem że brakuje ikony kursora ale jest w texturach. Do tego na mapach niemiłosiernie się zacina nawęd na najgorszych ustawieniach. Mam wersje 1.143. Sformatowałem dysk i przeczyściłem za pomocą CClaner.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2012, 17:13:24 wysłana przez MrFuriu »

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1204 dnia: Lutego 03, 2012, 00:57:49 »
    Nikt nie zna odpowiedzi?

Offline Xanathos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1205 dnia: Lutego 03, 2012, 09:59:07 »
    Mam pytanko, czy kiedy zdobywam jakiś zamek/miasto i zakładam własne państwo, to powinien wzrosnąć limit oddziału? Zdobyłem Curaw i nawet 1 wojaka więcej nie mogę mieć, to samo jak zdobywam zamek.
    Z tytułu bycia królem (swojego królestwa) ma się dodatkowy limit oddziału 100

Offline 9dawid8

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1206 dnia: Lutego 08, 2012, 08:04:55 »
    Witam mam takie pytania.
    1) Co ile są wybory na nowego marszałka?
    2) I jakie są jego obowiązki i prawa?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1207 dnia: Lutego 08, 2012, 13:27:26 »
    1) Bodajże, co miesiąc - mogę się mylić.
    2) Obowiązków nie masz żadnych, a twoje prawa to możność zwołania kampanii, czyli lordowie w miarę możliwości, przyjeżdżają do Ciebie i towarzyszą Ci w walkach, możesz im również wydawać rozkazy np. wyruszenia do jakiegoś miasta, zaatakowania wsi itd.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline WikoX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1208 dnia: Lutego 10, 2012, 22:42:42 »
    jak znaleźć marszalka? w mojej stolicy go nie ma. ;/

Offline Xanathos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1209 dnia: Lutego 11, 2012, 12:10:40 »
    jak znaleźć marszalka? w mojej stolicy go nie ma. ;/
    Sprawdź czy sam nie jesteś marszałkiem, bo możesz nim być albo ty sam albo jakiś lord w twoim królestwie. Jesli marszałkiem jest lord to nie będzie siedział w zamku tylko żył swoim życiem.

Offline Xanathos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1210 dnia: Lutego 12, 2012, 12:07:48 »
    Mam pytanie.
    Czy jeśli mam dwóch kompanów, np. ze skillami szkolenie lv 10 i leczenie ran lv 10 to bonus (+4) od poziomu tych skilli dla drużyny liczy się jako jedno (+4), czy oddzielnie dla tych dwóch kompanów?

Podejrzewam że będzie liczyło się tylko od jednego kompana z największym poziomem skilla, choć nie wiem co będize gdy obaj mają wymaksowany poziom. Prosiłbym o rozwianie moich wątpliwości.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1211 dnia: Lutego 14, 2012, 19:13:02 »
    w widoku swojej drużyny(klawisz P) jest wszystko pokazane, od kogo jest bonus, ile daje itp.
    Szkolenie to nie jest 'party skill', czyli nie liczy się ktoś, kto ma najwyższy poziom w drużynie w tej umiejętności. Jak działa szkolenie masz napisane w prawym górnym rogu w oknie postaci(klawisz C) po najechaniu na to - każdy w drużynie daje pewną ilość xp drużynie(zależną od poziomu skilla) o północy, ale tylko do tych jednostek, które nie mają od niego wyższego poziomu.
    Leczenie ran działa jako skill drużynowy, ten kto ma najwyższy daje odpowiedni bonus całej drużynie.
    Ponadto twój heros także daje bonus w skillach drużynowych zgodnie z jego skillami(liczba w drugim nawiasie z plusem)

W necie nie ma gdzieś instrukcji polskiej?

Offline SirBakuś

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1212 dnia: Marca 03, 2012, 13:20:44 »
    Nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi, Widze w let's play jak gracze mają wasali po 300/400 wojska, jakim cudem to wojsko się utrzymuje wasalom skoro jak ja daje im np do 340 to po dniu zjeżdza do 200? po kolejnym do 120... mimo że są w mieście? Jak raz będąc wasalem doładowałem Króla do 1100 i przez bardzo długo podobny poziom utrzymywał...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1213 dnia: Marca 03, 2012, 15:54:56 »
    To ile mają wojska zależy od ich pozycji (duke, prince itp mają więcej) oraz ilości lenn, które posiadają.

Offline SirBakuś

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1214 dnia: Marca 04, 2012, 10:47:17 »
    mi nie tyle chodzi by miały więcej tylko by nie znikały jak ja im daje ^^ ale ile przykładowo lenn mam dać by po daniu im wojska utrzymał się ten poziom...