Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357752 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daniel-14

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nadchodzi zima.
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1185 dnia: Grudnia 30, 2011, 10:57:43 »
    Witam, właśnie otrzymałem funkcje marszałka i chciałem się zapytać jak zwoływać kampanie wojskowe itp.
    Gram bez żadnych modów.
    Kiedy spadnie śnieg i powieją białe wiatry, samotny wilk umrze, ale wataha przetrwa.

~ Eddard Stark

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1186 dnia: Stycznia 01, 2012, 13:22:42 »
    Witam!
    Idzie jakość przenieść stolice?
    Z góry dzięki ;)

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1187 dnia: Stycznia 01, 2012, 13:37:26 »
    Idzie tylko musisz
    a) zagadać do ministra i tam dojść do kwestii zmiany stolicy
    b) w w mieście gdzie chcesz przenieść stolice jest  napisane przenieść tutaj swój dwór

Przynajmniej u mnie tak jest
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1188 dnia: Stycznia 01, 2012, 18:38:41 »
    Musisz mieć narzędzia i aksamit, aby móc przenieść stolicę.

Offline Coldrich

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1189 dnia: Stycznia 02, 2012, 15:31:29 »
    Witam.   Mój problem dotyczy multi przed przeinstalowaniem systemu (z Visty na XP) wszystko ładnie dzialalo. Wchodzilem w gre wieloosobową , dołącz do gry i wyswietlały się serwery. Teraz gdy wchodze w multi odrazu wyskakuje info ''BŁĄD NIE MOŻNA POŁĄCZYĆ Z SERWEREM'' o co chodzi przecież wczesniej wszystko pieknie szło a teraz !? Dodam , że taki sam problem mam w OiM. Szukałem odpowiedzi na forum 3 dni juz nic nie moge znaleźć więc  prosze was o pomoc i szybką odpowiedź...

Offline Boemund

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1190 dnia: Stycznia 06, 2012, 13:28:15 »
    Gra pobrana, konto w steamie jest, nie zawsze jest dostęp do internetu. Do gry nawet w singla potrzeba połączenia internetowego? Nawet pozostanie w trybie offline nie pozwala mi grać -_-

Offline Zg0dusi3k

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1191 dnia: Stycznia 07, 2012, 01:03:14 »
    Mam pytanko, czy kiedy zdobywam jakiś zamek/miasto i zakładam własne państwo, to powinien wzrosnąć limit oddziału? Zdobyłem Curaw i nawet 1 wojaka więcej nie mogę mieć, to samo jak zdobywam zamek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1192 dnia: Stycznia 07, 2012, 11:09:15 »
    Limit wojska zależy od:
    50 - podst. limit.
    +5 pkt. za każdy "dowodzenie"
    +1 pkt. za każdą "charyzmę"
    + określona ilość punktów za reputację

Warto zainwestować w jakieś 15 / 18 charyzmy - z samego tego daje ci to 15 x 1 + 5 x 5 = 40 woja lub 18 x 1 + 6 x 5 = 48 woja - a następnie kupić książkę [nie wcześniej, bo to ci tylko zaszkodzi] o "Alexinusie Wielkim" - czy coś takiego który daje ci jeden nad limitowy pkt. dowodzenia co daje kolejne 5 woja.

W późniejszej fazie gry najbardziej liczy się reputacja, gdyż dawanie w charyzmę powyżej 18 pkt. jest bezsensowne. Warto również przy rozwijaniu charyzmy dawać maksymalną ilość pkt. w Kupiectwo oraz Zarządzanie Więźniami, gdyż nie opłaca się tylko dla 2 tych pkt. rozwijać wysoką charyzmę u bohaterów.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2012, 11:14:15 wysłana przez Kradus »

Offline Zg0dusi3k

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1193 dnia: Stycznia 07, 2012, 13:38:56 »
    Ogólnie mam razem limit 112, ale gdzieś na jakimś filmie widziałem, że po założeniu własnego państwa automatycznie wzrasta limit armii o 100. Widocznie był to jakiś mod. Dzięki za odpowiedź :D

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1194 dnia: Stycznia 12, 2012, 22:47:51 »
    Witam, gram na modzie florisa i od jakiegoś czasu gdy rozmawiam z innymi lordami o zwiększeniu pozycji w królestwie czy dostawaniu lenn mówią mi, że moje imię musi być wolne od kontrowersji i nie mogę wdawać się w kłótnie z lordami.
    Relacje z innymi postaciami w królestwie mam na plusie i dlatego też nie mam zielonego pojęcia o co może im chodzić.
    Jeśli ktoś wie co to może oznaczać bardzo proszę o odpowiedź. :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1195 dnia: Stycznia 12, 2012, 23:10:12 »
    Chodzi też o relacje z obcymi lordami, problem znany z podstawowego Warbanda.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1196 dnia: Stycznia 13, 2012, 21:32:04 »
    To trochę dziwne bo z jednym lordem prawie od samego początku gry relacje wynosiły -36, był on zaznaczony dla mnie jako wróg i nie miałem żadnych problemów.
    Schody zaczęły się dopiero gdy przez jakiś czas piastowałem urząd marszałka w Swadii i po zdobyciu kilku miast nagle moja skromna postać stała się kontrowersyjna. :P

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1197 dnia: Stycznia 13, 2012, 21:48:03 »
    Masz z kilkoma zagranicznymi lordami na minusie, powykonuj dla nich zadania, albo co.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1198 dnia: Stycznia 14, 2012, 17:50:57 »
    Mylisz się to nie jest wina relacji z lordami gdyż tak jak napisałem wcześniej dostawałem lenna a nawet urząd marszałka pomimo złych relacji z co niektórymi postaciami innych państw.
    Dlatego też bardzo dokładnie przejrzałem wszystkie dane w raportach i informacjach aż w końcu przeglądając różne postacie zauważyłem wartość "spory", o której wcześniej nie miałem pojęcia a w moim przypadku była dość wysoka.
    Trochę poczekałem aż wartość zmaleje i okazało się, że wszystko wróciło do normy. :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1199 dnia: Stycznia 16, 2012, 01:31:10 »
    Te "spory" to właśnie relacje na minusie z obcymi lordami. I maja one właśnie duży wpływ na te tajne akcje o zwiększaniu wpływu w królestwie (a konkretnie o otrzymanie zadania).