Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358236 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matizov

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #690 dnia: Października 08, 2010, 18:43:41 »
    Hmm ma ktoś może spolszczenie do 1.131 ?

W ogóle wie ktoś czy niebawem wyjdzie jakiś nowy konkretny patch ? Ten 1.131 to jakaś masakra pod względem rozmów z npc :P

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #691 dnia: Października 08, 2010, 20:02:47 »
    A ja mam inne pytanie,chcę sie ożenić z jedną Panią ale jakiś gość też rywalizuje do jej ręki i brat się nie zgodzi chyba na slub co zrobić ?(Jakby co jestem nowy :D)

Offline Matizov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #692 dnia: Października 08, 2010, 20:10:05 »
    Zdobywaj reputacje i prawdopodobnie możesz mieć Pojedynek o Damę jeżeli Twoja wybranka nie chce tamtego typa :P

Edit:

Jak zorganizować ucztę ? Tzn wiem jak,dostarczyłem żonie wszystko czego potrzebowała i mówiła, że stan naszych zapasów jest "zadowalający". Dałem ok i dostałem questa, aby dostarczyć zapasy :O Gdzie mam je dostarczyć skoro ma je już moja żona ? -_-
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2010, 21:53:00 wysłana przez Matizov »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #693 dnia: Października 08, 2010, 20:22:21 »
    Mam podobny problem - Kumipa Frutis (:D) wciaż chce sie miziać z siostrą Crashaka, najlepsze wiersze juz wykorzystałem, a Jaro nie chce robic turnieju... za to zgłupiał i przyznał mi juz 2 zamki i miasto (a prosiłem tylko o zamek :P) + wsie do kompletu. Ciekawy bug - włądca zgłupieje i daje 1 osobie lenna cały czas... idealna baza pod przyszłą rewoltę. Zaznaczam, że mam tylko 1 przyjaciela i 15 punktów reputacji u "ciula". Jakie zadanie powoduje zdradę lorda na podstawie oszczerstwa? Dostarczenie listu królowi czy cos? Kiedys 1 takei wykonałem, ale tylko raz sie zdarzyło. Chcę sie pozbyć Kampiny (jak wywale go z Vaegirów,. to może przestanei się ślinic na widok Kraszackiej siostry:P).

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #694 dnia: Października 08, 2010, 21:57:00 »
    Jak już jej dałeś dość dużo zapasów na dobrą ucztę to wystarczy już tylko czekać, aż zaprosi gości.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #695 dnia: Października 08, 2010, 22:08:58 »
    A ja mam inne pytanie,chcę sie ożenić z jedną Panią ale jakiś gość też rywalizuje do jej ręki i brat się nie zgodzi chyba na slub co zrobić ?(Jakby co jestem nowy :D)
    Zawsze możesz pogrążyć tego gościa (Yimra i Bunduk - szpieguja w Rhodocji, Matheld u Nordów, Lezalit w Swadii, Alayen u Vaegirów. Jeśli Twój rywal jest Swadianinem, zwerbuj Lezalita i popros go o o wykonanie zwiadu ("czy masz jakieś kontakty?") i odczekaj kilka dni. Jak wróci, to w dziale informacji o państwach pojawią sie informacje o niespokojnych lordach w Swadii. Sprawdzasz rywala,a z kim sie nie lubi i jedziesz do jego rywala. Pytasz się go o mozliwosć współpracy i wykonujesz serie zadań (jeśli masz szczęście, to akurat wymierzonych w kochanka Twojej wybranki). Jesli nie wyjdzie, robisz to samo z innym wrogiem tegoż lowera, aż do dostarczenai królowi info o zdradzie.).
    Cały "myk" jest oparty na załozeniu, że Ty, Twoja wybranka, jej brat i kochanek jesteście w tej samej frakcji, bo z obcokrajowcami tak współpracować sie nei da.

Przykład
    Podrywasz lady X w Swadii, której jesteś wasalem. Do tej lady stroi usmieszki Despin. Wysyłąsz Lezalita z misja zbieranai informacji. Jak wróci, sprawdzasz, z kim Despin sie nie lubi i jedzisz do tych osób. Jeśli masz szczęście, to zlecą Ci zadanie pogrążenia Desp... erata ;), aż do wrobienia w zdradę włącznie. Jako, ze lady X straci adoratora, zwiekszy się szansa na małżeństwo (w ostateczności porwiesz ją).
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2010, 22:12:19 wysłana przez matigeo »

Offline Robak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #696 dnia: Października 09, 2010, 12:50:15 »
    Właśnie założyłem własne królestwo (zbuntowałem się przeciwko Vaegirom), i mam zamiar prowadzić je już na stałe. Gdzieś czytałem jednak, że lordowie których przyłączę do ciebie preferują rodzaj jednostek jakie będą rekrutować do swoich drużyn, a mianowicie było tak napisane, że jeśli przed buntem byłem u Vaegirów to moi lordowie będą rekrutować vaegirskie wojsko, jeśli walczyłem dla Nordów to nordyckie i tak dalej. Czy ktoś jest pewny i może to potwierdzić/zdementować?? Jeśli to jest prawda to zależało by mi na tym by lordowie rekrutowali Nordów, co oznacza, że musiał bym się przyłączyć do Nordów a potem ich zdradzić (czego robić mi się nie chce).

I przy okazji: zdradziłem Vaegirów, bo nie chcieli mi dać zamku jaki zdobyłem będąc marszałkiem podczas kampanii przeciwko Rhodokom (planowałem zdradę i własne królestwo od dawna). Zdobyłem zamek i przy okazji wziąłem do niewoli rhodockiego króla i lorda. Moje państwo w chwili utworzenia ma pokój z Rhodokami, a ich król siedzi u mnie w niewoli (lorda już wykupili(podczas pokoju)) - taki fajny bug :D

P.S
    Zakładając królestwo, pojawia się tekst informujący o tym, że u ministra (moja żona) jest możliwość zmiany swojej stolicy (miejsca gdzie siedzi minister). U mojej żony nie ma takiej opcji. Wie ktoś co z tym zrobić??

P.P.S.
    Już znalazłem --> swoją stolicę zmienia się w menu miasta (zamku??), do którego chcemy stolicę przenieść.

I znowu jeszcze jedno, lordowie dołączają do mojego królestwa nie pytając się o moją zgodę !! 0_o
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2010, 13:38:34 wysłana przez Robak »

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #697 dnia: Października 09, 2010, 13:31:49 »
    Lordowie danej frakcji (w tym przypadku Vaegirowie) rekrutują wojska ze swojej starej frakcji. Nordyckie wojsko możesz im dać podczas rozmowy ("Chcę ci dać trochę wojska").

Offline Robak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #698 dnia: Października 09, 2010, 13:40:23 »
    Czyli żeby rekrutowali nordów to muszę być buntownikiem nordyckim, a nie przeciwko Vaegirom jak jest teraz??

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #699 dnia: Października 09, 2010, 14:16:33 »
    To nie ma znaczenia, lordowie rekrutują wojska tej narodowości z której pochodzą. Rhodocki lord będzie miał Rodoków, Nordycki Nordów i tak dalej.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline damix97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Października 09, 2010, 14:37:59 »
    Siemka.
    Mój król (Nordowie) oblega razem z innymi lordami Miasto. Chciałbym dołączyć do tego oblężenia, ale niema czegoś takiego napisanego tylko jest "pójdź do miasta w przebraniu, porozmawiaj z lordem i odejdź... Jak dołączyć do tego oblężenia?

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #701 dnia: Października 09, 2010, 15:07:47 »
    Gdy twoi sojusznicy stoją wokół zamku tzn. że budują drabiny/wieżę oblężniczą. Dopiero gdy zaatakują zamek/miasto, pojawi się ikonka dwóch skrzyżowanych mieczy będziesz mógł dołączyć się do ataku klikając lewym na zamek/miasto ;P

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #702 dnia: Października 09, 2010, 17:53:32 »
    Dodam, że często stoją tak już długo po wybudowaniu wieży/postawieniu drabin i jeśli nie chcesz czekać, to możesz spróbować zasugerować im aby już zaczęli. Musisz po prostu znaleźć przywódcę oblężenia i wybrać odpowiednią linię dialogową. ("Czy mogę zasugerować dalsze działania?")

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Października 09, 2010, 18:08:04 »
    Czy mógł by ktoś wrzucić angielską wersję z pliku languages bardzo potrzebuję tego pliku do moda bo wkurza mnie mieszanka pol-eng (niestety wcześniej skasowałem ten plik :P)

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #704 dnia: Października 09, 2010, 19:17:52 »
    Słuchajcie panowie mam kolejnego problema z warbandem w singeplayer-wszystko działa jak trzeba ale potem nie jest tak ciekawie ....
    Gdy chce wejść na jakiś serwer zawsze prosi mnie o serial key(klucz seryjny) Wpisuje dokładnie z pudełka a po 30 sekundach : Invald serial key!
    Wie ktoś co może być tego przyczyną??Dokładnie przepisuje klucz a tu odrzuca??
    Prosze o pomoc
    Pozdrawiam,Krzychu