Właśnie założyłem własne królestwo (zbuntowałem się przeciwko Vaegirom), i mam zamiar prowadzić je już na stałe. Gdzieś czytałem jednak, że lordowie których przyłączę do ciebie preferują rodzaj jednostek jakie będą rekrutować do swoich drużyn, a mianowicie było tak napisane, że jeśli przed buntem byłem u Vaegirów to moi lordowie będą rekrutować vaegirskie wojsko, jeśli walczyłem dla Nordów to nordyckie i tak dalej. Czy ktoś jest pewny i może to potwierdzić/zdementować?? Jeśli to jest prawda to zależało by mi na tym by lordowie rekrutowali Nordów, co oznacza, że musiał bym się przyłączyć do Nordów a potem ich zdradzić (czego robić mi się nie chce).
I przy okazji: zdradziłem Vaegirów, bo nie chcieli mi dać zamku jaki zdobyłem będąc marszałkiem podczas kampanii przeciwko Rhodokom (planowałem zdradę i własne królestwo od dawna). Zdobyłem zamek i przy okazji wziąłem do niewoli rhodockiego króla i lorda. Moje państwo w chwili utworzenia ma pokój z Rhodokami, a ich król siedzi u mnie w niewoli (lorda już wykupili(podczas pokoju)) - taki fajny bug :D
P.S
Zakładając królestwo, pojawia się tekst informujący o tym, że u ministra (moja żona) jest możliwość zmiany swojej stolicy (miejsca gdzie siedzi minister). U mojej żony nie ma takiej opcji. Wie ktoś co z tym zrobić??
P.P.S.
Już znalazłem --> swoją stolicę zmienia się w menu miasta (zamku??), do którego chcemy stolicę przenieść.
I znowu jeszcze jedno, lordowie dołączają do mojego królestwa nie pytając się o moją zgodę !! 0_o