Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358230 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Soul00

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #615 dnia: Września 19, 2010, 15:41:15 »
    Witam mam pytanie dotyczące cRPG moda.Mam konto na cRPG 1127 czy teraz one zadziała czy od nowa muszę zaczynać grać ?

Offline Iris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #616 dnia: Września 20, 2010, 21:00:05 »
    Witajcie. Mam pytanie dotyczące przekabacania lordów na stronę swojego królestwa. Chodzi o to, że chce jakiegoś lorda, podchodzę do niego i pytam, co sądzi o Królu. a on: Niech nam długo żyje!
    No i co? ja chce żeby on sie pokłócił z królem, jak temu dopomóc?

I drugie. Jak przekabacę lorda, który ma córkę, żonę i wgl, to on z tą rodzinką do mnie przyjdzie, czy nie za bardzo?

Za zabranie lorda król mnie bardzo znienawidzi? ;D

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #617 dnia: Września 20, 2010, 21:20:05 »
    Co do "niech nam długo żyje!" - takiego nie przekabacisz, niestety.
    Jeśli lord ma żonę i córkę/siostrę, to one przejdą do Ciebie; synowie i bracie zdrajców zostaja w tej frakcji, w której są (najlepsze było to, jak rhodocki lord po przerobieniu na emira został moim zięciem, a za szwagra miałem lorda już swadyjskiego :D
    Za zabranie lorda dostajesz -3 od sztuki do relacji z królem, ale stosunki z frakcja Ci nie spadną (chociaż i tak pewnie kiedys wybuchnie miedzy Wami wojna).

Offline Iris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #618 dnia: Września 20, 2010, 21:24:14 »
    Hmmm... A jeżeli chodzi o te nieszczęsne prawo do rządzenia... mam jedynie 15 i za nic nie wiem jak zdobyć więcej. i ile trzeba mieć, żeby zostać królem mojego królestwa? i jak tym królem konkretnie zostać?

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #619 dnia: Września 20, 2010, 21:36:42 »
    Ech... jest o tym aż 19 tematów na tym forum... ale i tak chwała ci, że nie stworzyłeś 20-stego. A więc nie musisz mieć wcale dużo prawa do rządzenia by zostać królem. To wpływa tylko na to jaki stosunek (jak do króla) będą mieli do ciebie lordowie innych frakcji, twoi i inni królowie. Jeśli będziesz miał niskie prawo do rządzenia to trudno będzie ci przekonać kogoś do przejścia na twoją stronę, a potem taki lord łatwo może cię zdradzić. Natomiast by założyć własne państwo wystarczy zdobyć samemu jakąś fortecę nie będąc niczyim wasalem.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #620 dnia: Września 20, 2010, 22:05:45 »
    Relacje czasem rosną z -14 na -13 dzieki wysokiemu honorowi. Jednakze, mimo honoru 122, z 1 lordem relacje spadły m ini z tego, ni z owego, o 2 punkty (19 do 17). Nie dałęm mu lenna i sie boczy (jestem na swoim)? Podbiłem Sarranidów i teraz mam lorda z odzysku, bo zwerbowałem od Vaegirów uchodźcę z Sułtanatu - obiecałem mu prawa dla szlachty. Czemu te relacje spadły samoczynnie (raz na razie)? Mam Yimrę (córkę kupca) wśród wasali, moze to z tego powodu?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #621 dnia: Września 20, 2010, 22:22:55 »
    Wow! Nieźle idziesz z tą kampanią a co z Vaegirami? Zwerbowałeś kogoś? Czy może już cokoliwke zagrabiłeś?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #622 dnia: Września 20, 2010, 22:27:39 »
    Tzn. mam całę państwo Sarranidów, 1 zamek Vaegirów (kupiłem gostka:D) i po sąsiedzku 1 Nordów (jak wyżej:D). Zwerbowałem 1 Norda, 1 Vaegira i 3-4 Sarranidów (jednego z odzysku, bo czmychnął podczas mojej zemsty na Sułtanie - wypowiedział mi wojnę i tym razem nie chciał słyszec o pokoju - zwiedza lochy swojej dawnej stolicy:D); no i mam już żonę :D Matyldy niestety nie da sie poslubić, ale mam jakaś rudą, ambitną Sarranidkę. Z reguły nie wypowiadam wojen, bo leci poparcie w dół.

Offline Matizov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #623 dnia: Września 21, 2010, 13:22:06 »
    Za to mnie nurtuje pewna rzecz, która niezmiernie irytuje :)

1.Mianowicie, czemu jak pytam barda o np. Lady Zandina albo Khalisa, mówi mi gdzie przebywa, ja tam jadę i ani ducha po tych damach... Co one się gdzieś chowają czy jaki diabeł ? Trzeba je upolować na uczcie, żeby coś zaiskrzyło ? Już mnie wkurza to jeżdżenie do pustych komnat ( jak nie lord to jakieś stare babska są ).

2.A na dobitkę to mam z ojcem Lady Zandina rep na +21 i gada do mnie jak pytam się go czy mogę zostać kandydatem na pana młodego, że musi mnie lepiej poznać. No ludzie to co ja mam z nim mieć kurde +40 ? Czy po prostu muszę trochę jego córkę poznać ( ale wtedy wracamy do punktu 1 ).

( nie wiem może to dlatego, że najlepsze laski z gry zawsze chce mieć na żony heh )

Proszę o szybką pomoc :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #624 dnia: Września 21, 2010, 13:27:19 »
    Lordowie są dość drażliwi na punkcie swoich córek i na co dzień nie zastaniesz jej w żadnym zamku. Musisz taką (jak sam powiedziałeś) upolować na uczcie i przekonać do siebie. Ona potem sama zaproponuje ci spotkania.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Matizov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #625 dnia: Września 21, 2010, 13:47:29 »
    Ok dzięki :)

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #626 dnia: Września 21, 2010, 15:34:32 »
    2.A na dobitkę to mam z ojcem Lady Zandina rep na +21 i gada do mnie jak pytam się go czy mogę zostać kandydatem na pana młodego, że musi mnie lepiej poznać. No ludzie to co ja mam z nim mieć kurde +40 ? Czy po prostu muszę trochę jego córkę poznać ( ale wtedy wracamy do punktu 1 ).

Zwiększ renome. Podwal honor.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #627 dnia: Września 21, 2010, 16:01:57 »
    Czemu relacje z lordem mi spadaja samoistnie? Co kilka dni -2 pkt.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #628 dnia: Września 21, 2010, 19:58:38 »
    Może trzymasz w lochach, jego przyjaciela/brata?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #629 dnia: Września 21, 2010, 20:00:07 »
    Pewnie nie dałeś mu ziemi.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor