Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358248 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #540 dnia: Sierpnia 11, 2010, 19:09:22 »
    Co do tej wypowiedzi to ostrzegam, że ceny dynamicznie się zmieniają, cały czas będzie niska ale w innych miastach może spaść na jeszcze niższy poziom.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline sułtan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #541 dnia: Sierpnia 11, 2010, 20:12:57 »
    Wchodzisz do menu obozu klikasz zmień nazwę królestwa i już.

Offline sułtan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Sierpnia 12, 2010, 08:06:00 »
    Proste masz armię atakujesz karawanę potem wybierasz zamek który chcesz zaatakować(najlepiej z małym garnizonem).
    Po zdobyciu wybierasz nazwę państwa potem swojego ministra wioskę którą zdobyłeś możesz oddać bohaterowi.
    Opuści on wtedy oddział i stanie się wasalem twojego królestwa.Wasale nie mają ograniczeń posiadania wojsk.

Offline Lord Belien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Sierpnia 12, 2010, 18:07:04 »
    A ja mam ten problem co zawsze jak mam włączać Steama skoro zaczyna mi się włączać i cały czas się loguje nic się nie dzieje nie wiem już mam dość :/

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Sierpnia 13, 2010, 19:54:54 »
    która linijka odpowiada za danie więcej wieżniów  i w jakim pliku ? bo dla mnie 50 to nadal mało :P.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Sierpnia 13, 2010, 20:14:41 »
    Po pierwsze naucz się grać normalnie a nie edytować pliki ;].
    Po drugie mi wystarcza 30 więźniów a tobie 50 za mało???
    Po trzecie sprzedawaj ich na bieżąco w tawernach i wtedy nie będziesz narzekał :P
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #546 dnia: Sierpnia 13, 2010, 20:35:22 »
    Chudy, że tobie się gra dobrze tak jak jest to twój problem, innym może to nie odpowiadać. Już w realnym socjalizmie nie żyjemy żeby wszyscy mieli równo i tak samo... Więc z takimi radami to wiesz co możesz zrobić. Nic konstruktywnego do tematu nie wnosisz, a tylko drażnisz swojego rozmówcę naskakując na niego.

Pablo1989, kiedyś pytałeś się o to samo do zwykłego M&B więc teraz radzę poszukać w tym samym miejscu albo podobnego wpisu.
    Tak wtedy ci NIFN odpisał:
    Jeszcze mam pytanie mam 50/50 Więżniów max Skilla do ich trzymania, czy jest jakiś pliczek co można dodać jeszcze więcej miesjca tak z 150 wystarczy :P, to samo z wojskiem mam max skilla dowodzenai i max mam 172, i już więcej nie mogę dodawać.

Odnośnie więźniów zerknij do tego tematu: Klik!
    ... ale pamiętaj, że zbyt duża wartość może spowodować, że oddział będzie poruszał się strasznie wolno po mapie świata.

Natomiast jeśli chodzi o ludzi w oddziale, możesz ich liczbę zwiększyć renomą.
    Jeśli nie chce Ci się bawić w turnieje, questy, itp. zerknij do tego tematu: Klik!

Pozdrawiam!

EDIT: Ardenie kochany, czy w sobotę z rana wszystko z tobą w porządku? Wydaje mi się że chyba za dużo czasu spędzasz w wirtualnym świecie i zaczyna ci się wszystko mieszać... Powiedz mi co jest złego w modyfikowaniu gry, która na takie właśnie działanie jest nastawiona? Wszyscy moderzy właśnie od tego typu zabiegów zaczynali. Proste zmiany w skryptach.
    Ale najbardziej rozbawił mnie twój wniosek, że ponieważ pomagam innym to na pewno popieram "wszelkiej maści oszustów i złodziei". Proponuję przeczytać co napisałeś i zastanowić się nad tym jeszcze raz. Bo takie brednie to aż strach czytać... Ja tylko stwierdziłem że nie każdemu musi podobać się ta gra w takiej formie jak jest (tobie i Chudemu odpowiada a innym nie) więc czemu mają jej nie modyfikować (zwłaszcza że twórcy sami udzielili takim działaniom błogosławieństwa)?
    Podsumowując, dorośnij emocjonalnie to pogadamy...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2010, 12:27:53 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #547 dnia: Sierpnia 14, 2010, 12:16:49 »
    Normalnie na takie pytania nie zwracam uwagi, jak ktoś oszukuje w grze single to jego sprawa, ale naskakiwanie na człowieka za to że jest uczciwy nie mogę puścić płazem. Rozumiem że dla ciebie Luca wszelkiej maści oszuści , złodzieje są uczciwymi obywatelami bo żyjemy w demokracji i każdy wybiera sobie zawód jaki chce, oni wybrali nietypowy. I bron boże zgłaszać oszustwa i kradzieże na policję bo to nie ich problem tylko poszkodowanego, w końcu został uczciwie obrobiony.
    Twoje pierwsze zdania też nic konstruktywnego do tematu nie wniosły jedynie mnie wkurzyły i doprowadziły do napisania tego posta.
    A prawda jest taka że gdyby Pablo bardziej skupił się na grze a nie był taki pazerny to edycja plików nie była by potrzebna.
    Ja też nie raz po bitwie pojmałem stu paru więźniów, a mam tylko miejsce na 20, ale zamiast edytować pliki brałem 20 najbardziej wartościowych a resztę wypuszczałem.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Sierpnia 15, 2010, 12:03:32 »
    Ludzie, ogarnijcie się... Człowiek chce uzyskać pomoc, bo nie chce mu się myśleć / nie umie grać czy cokolwiek, jeden na niego naskoczył tak jakby oszukiwał nie wiem... hm.. np. w MultiPlayerze, a oczywiście to jest Single, więc co jest w tym trudnego by pomóc człowiekowi, który nikomu nie szkodzi tym, że chce grać sobie przyjemniej, he? Araden, jeszcze jedno do Ciebie, jeśli dla Ciebie Pablo jest oszustem, to złodziej co ukradł chleb w sklepie to jest... bandyta 3 stopnia ? Więzienie na 30 lat? A tak na serio: Chudemu się gra przyjemnie, ale to nie jest powód by wjeżdżał na innych graczy jak Król Porządku, bo oni chcą sobie umilić życie, eh.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #549 dnia: Sierpnia 15, 2010, 13:39:26 »
    Ja nie uważam żeby Chudy naskakiwał na kogoś, za to sir Luca, że swoim socjalizmem i wmawianiem że uczciwość jest problemem, tak. Każdy kto zmienia grę w taki sposób oszukuje samego siebie i ewentualnie forumowiczów jak zaczyna na forum się przechwalać że np. 20 rycerzami pokonał 1000 mameluków. A co do chleba to nie jest tak że jak ukradniesz 1 chleb to jesteś uczciwy a 100 chlebów to złodziej. W obydwu przypadkach jesteś złodziejem tylko od ludzi zależy czy uznają to za poważne przestępstwo czy mało groźne i puszczą cię wolnym. Ja zmienianie gry w taki sposób uważam za oszustwo tylko mało groźne dlatego tym się nie interesuję co zaznaczyłem w poprzednim poście który był głównie adresowany do Luca. A w przypadku Pablo stwierdziłem tylko że jest chciwy bo zwiększona ilość jeńców to zwiększona ilość kasy z ich sprzedaży, co nie koniecznie musi być dużym ułatwieniem w grze.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #550 dnia: Sierpnia 15, 2010, 13:55:41 »
    Chciałem być miły ale... I szczerze powiedziawszy mam w tym momencie gdzieś że piszę nie na temat.
    Wszyscy wyrzucamy swoje bóle, więc ja też powiem czego mam dość. Przestańcie zaśmiecać wątki informacyjne swoimi przemyśleniami na temat idealnej wizji świata. Pablo zadał pytanie i oczekiwał odpowiedzi, a nie kazania. To jest gra, chce w niej coś zmienić, jego sprawa. Naprawdę, mało kogo obchodzi kto co myśli na ten temat. Załóż sobie wątek na temat zasadności oszukiwania w grze, wtedy sam napiszę że to bezsensowne. Tu zadaje się pytanie z nadzieją na odpowiedź. Takie to trudne?
    I nie życzyłbym sobie na przyszłość bezpodstawnych insynuacji na temat moich poglądów. Nie znasz mnie, a jako człowiek honoru nie mam zamiaru wysłuchiwać przymówek, na temat mojego poparcia dla "wszelkiej maści oszustów, złodziei". Chcesz, możemy kiedyś usiąść przy stole i jak kulturalni ludzie podyskutować na ten temat, bo to nie jest odpowiednie miejsce do tego.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2010, 14:44:23 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #551 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:48:58 »
    Modyfikowanie gry na własne potrzeby to nie oszustwo . Z takim podejściem to każdy mod jest "be" , jeśli chce sobie coś zwiększyć , pokolorować , zmienić to nikt nie może mu tego zabraniać i krytykować . Dzięki temu może pozna tajniki moddingu , od najprostszych wpisów do zmiany "wszystkiego" .
    Przestańcie być hipokrytami bo to jest tylko gra , w której można samemu decydować o tym co dobre a co złe . Wy w realu więcej cheatów stosujecie : picie alkoholu w miejscach publicznych , przechodzenie przez ulice w miejscu nie dozwolonym lub/i na czerwonym świetle , zaśmiecanie , nieautoryzowane pliki i wiele więcej , że nie starczyło by tematu ,   niż ten biedny chłopak który poprosił o pomoc w MODYFIKOWANIU gry .
    Do tej pory nie otrzymał odpowiedzi tylko wiązankę pseudo poglądów jak byście byli czyści jak łza . 
    Macie może po ...naście lub ...dzieścia lat a już wam się pomieszał realizm z wirtualem . Żal mi was .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Sierpnia 15, 2010, 20:01:05 »
    A ja będę miły bo nie chce mi się już pisać a widać że co niektórzy zaczynają się mocno nakręcać. To nie ja pierwszy zacząłem naskakiwać na ludzi tylko ty Luca. I nie oceniałem twojego wieku emocjonalnego choć ty mój tak, więc do zobaczenia.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Sierpnia 16, 2010, 16:39:26 »
    Mam najnowszego patcha i problem z serwerami.Wyszukuje mi okolo 30 serwewow,np serwa tawerny i wielu polskich nie glownie zagraniczne,co zrobic zeby chodzilo dobrze?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #554 dnia: Sierpnia 16, 2010, 17:12:38 »
    Sprawdź filtry, ewentualnie przeinstaluj grę.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl