Nie wiem o czym mówisz SirArthaS. Ja mam wersje Steam i mam ładne, pełne spolszczenie gry. Słyszałam właśnie że wersje pirackie kuleją z tłumaczeniem. Jedyną u mnie wadą jest to, że moja wersja Steam wywala mi grę jak chcę zrobić screenshota za pomocą programu HyperSnap 6.
Co do antyaliasing, to ja mam x8, ale po co ci antyaliasing jak większość kart ma już HD ? A jak wiadomo HD wyklucza antyaliasing. Chyba że masz starą kartę graficzną, która obsługuje antyaliasing właśnie do x4.
Co do samej grafiki jest jak najbardziej ok. Nie znam gry, która potrafiła by obsłużyć 500 elementów z, jak to WY gracze mówicie Full wypasem ustawień graficznych. Ja mam ustawione Rozmiar Bitwy na 750 i haczy, ale da się grać. Wszędzie krew i pełno zwłok, martwych ludzi. Ładne drzewa, krzaki i trawa. Niebo też ładne.
Bardzo podobają mi się walki we mgle. Szarżując na przeciwnika, strzały lub dzidy przeszywają mgławice po czym w ostatniej chwili wynurza się przeciwnik, który raczej klapsa nam nie da :D Po prostu bajka :D
Jedyna rzecz jaka mnie razi w tej grze to to, że trzeba chodzić i szukać jakiejś osoby w zamku lub wiosce. Zdecydowanie lepiej by było, gdyby była opcja w wiosce "pogadać z Sołtysem".
W sumie na siłę, to mogłabym znaleźć drugą wadę, a mianowicie ukształtowanie terenu. Gdy walczymy, konie lub ludzie schodzą po tak stromych górach, że …. no comments.