- Brak nowych questów
- Mało opcji rozmów z lordami, pannami
- Nuda (po jakimś czasie gra staje się schematem)
- Mało nowości
- Brak formacji
- Mało przedmiotów
- Ekonomia ??
- Dźwięk DNO!! (brak odgłosu rozmów między lordami, brak muzyki na festynach)
+ Własne królestwo (Ale to chyba już było w modyfikacjach do M&B)
+ Pojawiła się możliwość otwarcia własnego biznesu (Mogliby jeszcze bardziej urozmaicić)
+ Grafika
+ Multi
Zawiodłem się na Warbandzie.. To po prostu ulepszone graficznie i to chcę podkreślić, M&B.. Jest niewiele zmian w gameplay'u.. Było już tyle modyfikacji, nie mogli dogadać sie z twórcami, albo po prostu ich zatrudnić?? Niektórzy 2 krotnie przerastają tych z TaleWorlds.
Moje sugestie co do Warbanda:
1. Nowe questy (Prophesy of Pendor- może być ich aż 96?? Może!!)
2. Więcej opcji dialogowych (Diplomacy- dużo możliwości daje)
- Rozmowy z loradmi o interesach. (Sprzedaż, kupno włości, wspólne polowania itd.)
- Kobiety (Możliwość wybrania się na spacer, przejażdżki po lesie, tańce na festynach, możliwość uchowania potomstwa)
3. Brakuje w grze podziału społecznego. np. możemy zacząć grę jako:
- Chłop, mieszczanin, szlachcic. Gdzie na początku gry dostajemy własny dom i tam rozpoczynamy swoja przygodę.
* Jako chłop moglibyśmy pracować na polu, sprzedawać swoje plony na targu w mieście, jako bogaty chłop otrzymać prawo mieszczańskie.
* Jako mieszczanin zająć sie produkcją np. (Lnu, butów, zbroi i mebli do mieszkań, które dawałyby jakieś ułatwienia)
* Jako szlachcic otworzyć własną gildie, możliwość zasiadania na różnych posadach w państwie. Jako szlachcic moglibyśmy posiadać własny pałacyk na wsi.
*Lordowie też powinni umierać i nasza postać także. Po śmierci np. kontynuowalibyśmy grę naszym pierworodnym.
4. Walka. Brakuje możliwości rozstawienia jednostek na początku. Po prostu wyobraźcie sobie TotalWar z perspektywy pierwszej osoby. Więcej krzyków, leżący ranni, możliwość dobicia rannego itd.
5. Więcej ekonomii. Np. możemy wycinać drzewo z lasu (wiem że taki mod powoli powstaje), kuć żelazo itd. a następnie z wydobytych materiałów budować (mosty, domy farmy, rzeźnie itd.) tak że np. ze wsi robi się mieścina.
6. Dźwięk - wiele do życzenia