Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Elen síla lúmenn' omentielvo  (Przeczytany 6754 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Elen síla lúmenn' omentielvo
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 28, 2010, 19:04:09 »
    Tak, raczej byłem typem kolekcjonera, ponieważ tak jak Ty, również jestem fanem literatury Tolkiena.
    Choć grać uwielbiałem, ale zazwyczaj było to małe towarzystwo w domowym zaciszu. Zbierałem różne armie, ponieważ nie chciałem chodzić na turnieje czy mecze, a raczej wolałem odtwarzać sobie z kumplem jakiś książkowy scenariusz lub te wymyślone przez siebie. Lubiłem wymyślać scenariusze i kampanie, a do tego przydawały się różne frakcje.

Czemu nie chcę do tego wrócić... hm, chciałbym, ale większość modeli kupiłem jako mały dzieciak, który nie potrafił malować i przyznam się, że wstyd mi na nie teraz patrzeć i porównywać je z tymi nowszymi, które kupowałem potem. Najbardziej szkoda mi tych 20 orków, bo reszte spokojnie można poprawić. Ale oprócz tego nie mam kasy na farby, aby dokończyć malowanie. A moją zasadą, przez którą nie mogłem się przełamać, było to, że nie mogę grać niepomalowanymi modelami. Póki nie pomaluje, póty nic z nimi nie zrobie, ale póki niczego z nimi nie robie, to i pomalować nie mam czasu, pięniedzy itp. Nie wiem, bo to było moje największe hobby i szkoda mi tych modeli leżących w gablotkach, a sprzedać tego nie zamierzam za nic :P

Myślę, że gdybym nagle zgarnął 3000zł, to bym od razu ruszył po nowe modele i farby, ale tak to zawsze odkładam na później kupując sobie inne rzeczy. Nie ma co ukrywać, że to bardzo drogie hobby.

Co do Gil Galada, to może bym się wymienił, ale sprzedać nie wiem za ile i wysyłać mi sie nie chce :P Bardzo lubie ten model.

Kurde gdyby była kasa, to bym nawet makiete sobie zrobił, ale fakt, że nikt w okolicy się tym nie interesuje odbiera mi wszelką motywacje :( Może macie jakieś pomysły co mogę z tym zrobić? :P
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Angrod

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 28, 2010, 19:21:36 »
    Po pierwsze :
    Do tych modeli orków to zawsze możesz użyć płynu hamulcowego DOT 3(koniecznie musi to być czysty DOT 3 nie może to być DOT 4 gdyż zamiast schodzenia farby figurka stała się jakby taka giętka;p) i po kłopocie no jedyny problem to farbki ale to kwestia 20-40 zł  na jeden typ modelu, chyba że zamierzasz je tak pomalować żeby wszystkim opadły szczeny no to potrzeba więcej kasy ja osobiście wydałem ponad 200zł na same farbki a jeśli ktoś widział ile ml farby jest w słoiczku firmy Games Workshop to można się wkurzyć ile się wydało a stale brakuje farby :(
    W sprawie makiety to już musisz szukać kumpli w sklepach z tego typu rzeczami(np. Bard - chyba najbardziej znana sieć sklepów z figurkami do "bitewniaków" itp.). No chyba, że mieszkasz w Poznaniu to się możemy spotkać:).

A jeszcze jedno czy ten temat jest odpowiedni do tego typu rozmów? Nie chciałbym dostać ostrzeżenia a co gorsza bana tak na sam start.
    Zawsze jest opcja rozmów na GG lub PW

Nie martw się, tutaj posty się nie liczą, więc żeby dostać ostrzeżenia w dziale powitalnym trzeba się nieźle postarać, a Wasze rozmowy nawet nie podpadają pod żaden punkt regulaminu. :] Przynajmniej dla mnie, ale ja jestem trochę bardziej tolerancyjny od innych modków... Bo na niektórych to uważaj. xD

No na przykład na mnie uważaj... proud, czemu usunąłeś stąd mój dopisek!? :X

Nic nie usuwałem...

Masz bana X>

Tylko, że ja na prawdę nic nie usuwałem... Pewnie napisałeś coś i zrobiłeś "Zachowaj", a ja miałem wtedy jeszcze otwarty post bez Twojego dopisku i to nadpisało ten zmieniony przez Ciebie. :p

Obaj cisza! :P
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2010, 20:50:15 wysłana przez Arcylisz »
    Namárië! Nai hiruvalyë Valimar.Nai elyë hiruva. Namárië! - Żegnaj! Może ty znajdziesz Valimar. Może ty go właśnie znajdziesz. Żegnaj!

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 28, 2010, 19:37:30 »
    Witam kolejnego fana Tolkiena. Aure entuluva!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 28, 2010, 19:48:22 »
    Dobra, to żeby ten zły proud nie usuwał mi dopisków, napiszę posta :P

Więc generalnie, ja kupowałem farbki Citadel (te nowe i stare... choć teraz to już chyba wszystkie są stare) za 10 i 12 zł. Czyli generalnie te przeznaczone właśnie do tych modeli. Co do tego DOT3, to mam nadzieję, że nie roztopi mi to plastiku jakby co?

Jeżeli chcesz pogadać, pisz do mnie na PM, a dam Ci GG.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 28, 2010, 21:12:59 »
    Bohaterowie są fajni, ale dużo pkt kosztują ;], podczas walki wolę wydać pkt. na większe stworzenia np. na Enty.  Mają podobne staty a kosztują trochę mniej ;] A zaczynając do figurek, malowanie daje kupę radości ;] Zawsze czułem się dumny, jak pomalowałem wiernie figurkę i na niektórych modelach nie muszę robić korekt ;]
    A z jaką armią zaczynaliście przygodę?? Ja z armią goblinów, bo łatwo się je maluje i jak przychodzi bitwa to można wystawić naprawdę dużą ich liczbę z 2 trollami ;]
    Co do makiet, to jedną zrobiłem (i udanie ją sprzedałem z czego się cieszę) a drugą robię dla siebie, tylko że nie mogę znaleźć dobrych materiałów na drzewa ;'] Nie chcę takich kupowanych, bo to za dużo kosztuje ;] Na szczęście już nie długo wiosna, więc będzie wysyp zielonego i zawsze coś się znajdzie ;]

Ja Wam sugeruje założenie wątku o tej grze. Tam będziemy mogli sobie porozmawiać szerzej.

Edit: Dobra to zaraz to zrobię, i wielkie dzięki za ten filmik ;] od piątku biorę się za robotę ;]
    Edit2: Link do tematu, by nie robić spamu tutaj ;] http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4520.0
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2010, 22:09:10 wysłana przez Corleone »

Offline Angrod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 28, 2010, 21:33:57 »
    Co do drzewek na makietę to tu jest poradnik jak zrobić takie drzewko: http://www.youtube.com/watch?v=my3HMIypAko
    Namárië! Nai hiruvalyë Valimar.Nai elyë hiruva. Namárië! - Żegnaj! Może ty znajdziesz Valimar. Może ty go właśnie znajdziesz. Żegnaj!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 30, 2010, 21:33:22 »
    Twoim ulubionym zespołem jest Linkin Park? U mnie to samo:D Jaki jest twój ulubiony kawałek? Bo ja np. lubię Fainta, New Divide, Easier to Run, Numb, In the End czy Somewhere a Belong.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 31, 2010, 07:35:12 »
    Widzę że kolejny pasjonat gry figurkowej. Też mam dosyć sporą kolekcję, choć muszę przyznać, że już chyba mi przeszło z tym :( Wiele modeli jest niepomalowanych, wiele pomalowanych słabo, bo jak zaczynałem to szkrabek bylem. Chciałbym do tego wrócić, ale cholera brak motywacji.

Ale mimo wszystko kolekcję mam sporą i w sumie aż mi się wymieniać nie chce, może potem ;]

Alek Ty dzieciuchu:P

Witamy na forum:)

Offline Angrod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 31, 2010, 15:52:28 »
    Nie mam ulubionego gdyż wszystkie utwory Linkin Parka są fajne i nie umiem powiedzieć, który jest najlepszy ( zależy od nastroju ;p)