Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Elen síla lúmenn' omentielvo  (Przeczytany 6748 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Angrod

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Elen síla lúmenn' omentielvo
    « dnia: Marca 27, 2010, 21:59:49 »
    Co prawda dawno temu się zarejestrowałem na forum ale jakoś teraz dopiero przyszło mi do głowy, że jeszcze nic nie napisałem ani się nie przywitałem ( wynika to pewnie z mojej nieśmiałości ;p)

No więc, mam na imię Mateusz. Mam 16 lat, a w M&B gram odkąd wyszła wersja 1.010. Od niedawna gram w WB. Jestem fanem Tolkiena. Lubię grac w grę karcianą Magic oraz grać w gre bitewną LotR.

Jak by ktoś nie wiedział( pewnie większość na tym forum nie wie:P) Elen síla lúmenn' omentielvo znaczy Gwiazda błyszczy nad godziną naszego spotkania.
    Namárië! Nai hiruvalyë Valimar.Nai elyë hiruva. Namárië! - Żegnaj! Może ty znajdziesz Valimar. Może ty go właśnie znajdziesz. Żegnaj!

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Elen síla lúmenn' omentielvo
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 27, 2010, 23:47:12 »
    Siemanko, a jakiej muzyki słuchasz ? :P
    Też gram w MTG.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 28, 2010, 00:07:53 »
    Mae Govannen! Również jestem fanem Tolkiena. W jakie rodzaje gier lubisz grać prócz karcianych?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 28, 2010, 09:09:38 »
    Też  chciałbym cię przywitać w naszym forum .

E...Co to jest Tolkien ;D?

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 28, 2010, 10:41:36 »
    cześć  Tolkien to twórca władcy pierścieni
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 28, 2010, 11:59:47 »
    Serdecznie witam w naszym wspaniałym gronie - radzę Ci najszybciej zagrać w moda Last Days, który z pewnością Cię zaciekawi (chociaż... i tak już pewnie niego grasz).   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 28, 2010, 12:49:54 »
    Też  chciałbym cię przywitać w naszym forum .

E...Co to jest Tolkien ;D?

ILE TY MASZ LAT?! Przecież nie można nie wiedzieć kim był Tolkien, musiał mieć kiedyś styczność, może nie z "Silmarillionem" i innymi tego typu dziełami ale chociaż z "Hobbitem" czy z "Władcą Pierścieni". To nie możliwe...każdy kto jest choć trochę oczytany wie kim jest Tolkien.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 28, 2010, 13:36:15 »
    ILE TY MASZ LAT?! Przecież nie można nie wiedzieć kim był Tolkien, musiał mieć kiedyś styczność, może nie z "Silmarillionem" i innymi tego typu dziełami ale chociaż z "Hobbitem" czy z "Władcą Pierścieni". To nie możliwe...każdy kto jest choć trochę oczytany wie kim jest Tolkien.
    cześć  Tolkien to twórca władcy pierścieni
    Kurcze, i używaj tu ironii i pytań retorycznych, jak i tak nikt nie umie tego wychwycić. o_O

Witam na forum i radzę zapoznać się z regulaminem. ;)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 28, 2010, 14:10:04 »
    Witam i pozdrawiam ;]
    W bitewnym Lotrze jaką masz ulubioną frakcję ;] ??

Offline Angrod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 28, 2010, 14:32:06 »
    Słucham muzyki rockowej. Ulubiony zespół to Linkin Park. Gram w gry bitewne( LotR ), gry RPG oraz strategie planszowe( ulubioną strategią jest Starcraft: The board game).
    Ulubiona frakcja w LotR'ze są Elfy Wysokiego Rodu razem z Leśnymi Elfami i drzewcem na czele( nie mieszam High elfów z leśnymi ale obydwa mi się podobają więc zainwestowałem w obydwie frakcje), tuż po nich w klasyfikacji są Uruk-Hai :)(zacząłem zbierać ale na razie nie stać mnie na coś lepszego i wyciągam od kolegi figurki, które sprzedaje dość tanio bo aż 1zł za Uruka ;p).
    Namárië! Nai hiruvalyë Valimar.Nai elyë hiruva. Namárië! - Żegnaj! Może ty znajdziesz Valimar. Może ty go właśnie znajdziesz. Żegnaj!

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 28, 2010, 15:44:09 »
    To dosyć drogo ;] A pomalowany czy zwykły "szary" ??            Ja tam osobiście lubi Gondorczyków. Mam dosyć poważną armię (ok. 60 piechociarzy, 30 łuczników, 6 Strażników Cytadeli i jeden trebusz [ własnoręcznie zrobiony ;] ] ). A masz jakieś makiety lub elementy, by móc rozegrać grę na stole lub podłodze??  Makiety to fajne rzeczy, ale trzeba mieć miejsce, by je trzymać ;/

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 28, 2010, 17:39:06 »
    Widzę że kolejny pasjonat gry figurkowej. Też mam dosyć sporą kolekcję, choć muszę przyznać, że już chyba mi przeszło z tym :( Wiele modeli jest niepomalowanych, wiele pomalowanych słabo, bo jak zaczynałem to szkrabek bylem. Chciałbym do tego wrócić, ale cholera brak motywacji.

Ale mimo wszystko kolekcję mam sporą i w sumie aż mi się wymieniać nie chce, może potem ;]
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Angrod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 28, 2010, 17:49:44 »
    A pomalowany czy zwykły "szary" ??

Niektóre pomalowane, a niektóre nie. Wolę od niego kupować niepomalowane bo nie dbał o figurki i większość jest pozalewana farbą... ale od czego jest płyn DOT-3 ;P

A masz jakieś makiety lub elementy, by móc rozegrać grę na stole lub podłodze??  Makiety to fajne rzeczy, ale trzeba mieć miejsce, by je trzymać

No właśnie makiety nie mam z powodu braku miejsca, ale już raz robiłem makietę, wyszła całkiem, całkiem. Niestety była potrzebna do szkoły, na Kółko Tolkienowskie( które zostało założone przeze mnie :) ) i wsiąkła gdzieś. A co do elementów to parę mam i to ładnie zrobionych, sam wyrzeźbiłem jedną z nich :)

Chciałbym do tego wrócić, ale cholera brak motywacji.

Nie potrzeba tu motywacji, no może trochę. Ja też zacząłem kiedy byłem mały i przez parę lat to leżało a teraz mam "ogromną" armię( i tak jest za mała aby zagrać w WotR, chociaż staram się osiągnąć wymagania tego dodatku).
    Z czasem chęci przyjdą same, przynajmniej tak było w moim przypadku :). Pewnego dnia spojrzałem na kolekcję figurek i pomyślałem, że skończę to co zacząłem, a jak skończyłem poczułem niedosyt i kupiłem więcej i zacząłem grać w LotR.

« Ostatnia zmiana: Marca 28, 2010, 17:57:25 wysłana przez Angrod »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 28, 2010, 18:12:46 »
    No nawet nie wiem jakie są zasady tego dodatku, w każdym razie niech będzie, powiem mniej więcej na oko co i ile mam:
    (click to show/hide)

Miałem zamiar uzbierać jeszcze Harad i inne armie oraz systematycznie powiększać te, ale wyszło jak wyszlo. Nie mogę jakoś ogarniąć już tego :(((
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Angrod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 28, 2010, 18:42:14 »
    To mnie przebiłeś mam mniej figurek od ciebie :(. Teraz się tylko dziwię czemu nie grasz skoro masz tak wiele armii i to porządnie rozbudowane?
    Może jesteś typem kolekcjonera? Wnioskuję to z ilości frakcji, które zbierasz/łeś.

P.S.
    Daj znać jak będziesz chciał sprzedać Gil Galada ;p poluję na niego, zazwyczaj jest bardzo drogi, a kompletu nie chcę bo w nim jest Elrond, którego już mam.