Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rumak czy koń do szarży  (Przeczytany 12806 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rumak czy koń do szarży
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 27, 2010, 15:48:35 »
    Dla mnie też. Na pewno rumak nie nadaje się przeciwko Nordom lub ich odpowiednikom w modach. Wystarczy, że jakaś łazęga rzuci oszczepem i rumak pada ;]. Osobiście gram głównie w mody i zwykle wybieram tam raczej opancerzone ale, żeby miały jak największą szybkość(reguła 37-38 szybkości w przypadku "czołgów").
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline dawidwiktor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 03, 2011, 10:35:11 »
    kup sobie rumaka na kawalerie i wojennego konia do ataku najlepiej na nordow i rhodokow

Offline Mathus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 05, 2011, 14:59:40 »
    Lepiej kup sobie huntera jest nieco wolniejszy ale rhodocy zawsze tworzą szereg a tobie chyba nie jest potrzebny koń aby przebijać przez zwartą grypę żołnierzy więc lepszy jest hunter a khergitów to z łuku na koniu.

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 05, 2011, 16:40:46 »
    Widziałeś datę wcześniejszego posta?

Offline kubacho

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 12, 2011, 10:01:52 »
    Dla mnie zdecydowanie czołgi liczą się najbardziej...jeśli nawet nie po to żeby tratować wrogą piechotę to po to aby mój hero był bezpieczny podczas bitew z przeważającym wrogiem. Od ganiania za uciekającymi szybkimi przeciwnikami mam NPC na szybkich koniach i lansjerów, że nie wspomnę o swadiańskich rycerzach. Zresztą zawsze w ekwipunku trzymam drugiego, szybkiego konia...

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 12, 2011, 15:29:40 »
    Ja preferuję konia do szarży, ponieważ gdy wbijam się z innymi to na zwykłym łowcy czy rumaku odrazu by mi padł co daje również zgubę mnie (jak mam dać radę np na 20 chłopa wokół ;D), a taki opancerzony koń to jest wytrzymały i chociaż mam czas żeby wyjechać z zasięgu broni wroga :D.

Pozdrawiam!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:05:22 »
    Ani czołg, ani rumak. Ten pierwszy jest za mało zwrotny, jeżeli czujesz, że twoje umiejętności są chociaż podstawowe, to nie warto go brać, poradzisz sobie na innym, szybszym. Rumak? Trzy strzały i leży. Najlepszym koniem jest Hunter (łowca) ^^ Silny, szybki, zwrotny, wytrzymały. Nawet jeżeli mnie stać na dwa konie do szarży, jednego bojowego i trzy rumaki, zawsze zostaję przy hunterze.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Dawid™

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 12, 2011, 17:16:54 »
    A ja wogóle nie używam konia bo najczęściej gram nordami...
    I'm hardcore - nic dodać nic ująć...

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" to wklej to do podpisu. :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 12, 2011, 18:52:12 »
    Ja tam wole ciężkie konie do szarży ale każdy ma swój gust i inny styl gry więc to jaki koń jest lepszy zależy od tego jak gramy:)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline bastek789

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 26, 2011, 11:21:47 »
    HUNTER IS THE BEST !!!!!!!!!

Offline Krzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 01, 2011, 19:08:29 »
    Ja używam Łowcy, który jest szybki i wytrzymały czyli coś między Rumakiem a koniem do szarży. Polecam go.

Offline Alandar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 04, 2011, 23:37:28 »
    Także używam Łowcy i go polecam dla mnie tylko go się najbardziej opłaca kupować

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 05, 2011, 07:40:20 »
    A ja używam wszystkich oprócz jucznego i osiodłanego i stepowego, konia do szarży na rhodoków, bojowego na nordów, łowcę na vaegirów lub swadian, rumaka na khergitów według mnie każdego powinno się posiadać bo np. Rumakiem nie przebijesz się przez rhodoków i nordów łowcą by się dało ale lepiej koniem do szarży lub bojowym. Vaegirskich rycerzy i jeźdźców nie dogonisz na bojowym lub do szarży więc najlepiej łowcą bo jest szybki i silny a khergitów nic nie dogoni tylko rumak.     
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 05, 2011, 09:31:45 »
    Ja używam huntera tym koniem dobrze sobie radzę z każdą nacją, jak dla mnie bardzo dobra prędkość i zwrotność.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 08, 2011, 19:48:47 »
    Ja wolę bojowe konie , bo są dostosowane do wyższych szarż...Taranuję sobie takim piechotę , zresztą walcząc w zwarciu to nie potrzebne mi konie szybsze i zwrotniejsze.

PROBLEM?