Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rumak czy koń do szarży  (Przeczytany 12802 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    Odp: Rumak czy koń do szarży
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 09, 2011, 08:38:13 »
    Ani czołg, ani rumak. Ten pierwszy jest za mało zwrotny, jeżeli czujesz, że twoje umiejętności są chociaż podstawowe, to nie warto go brać, poradzisz sobie na innym, szybszym. Rumak? Trzy strzały i leży. Najlepszym koniem jest Hunter (łowca) ^^ Silny, szybki, zwrotny, wytrzymały. Nawet jeżeli mnie stać na dwa konie do szarży, jednego bojowego i trzy rumaki, zawsze zostaję przy hunterze.
    Nic dodać nic ująć, ja zawsze i wszędzie tylko na łowcy tnę wroga. Jak do tej pory nie padł mi jak gram na singlu bądz jakiegoś moda. W multi też z niego korzystam, rumak za szybko pada. A tzw"Czołgi"są tak zwrotne jak imperialny czołg parowy, czyli nie da się ciekawie manewrować. Na dobrą sprawe jeśli już ktoś jedzie na owym to ginie prędzej jezdziec niż "czołg". Często sie widzi na multi że niektórzy gracze całkowicie skupiają się na człowieku a konia sobie darują bo długo trzeba go ubijać. No wyjątek to chyba zgraja nordów z toporami do żucania...Ale podsumowując, jako że każdy człowiek jest inny to i inny typ wierzchowca wybiera. I nie ma sensu mówić co jest dobre a co złe, jeśli ktoś pewnie się czuje na szybkim rumaku i częściej zabija na nim niż na łowcy to chyba wiadomo co dla niego lepsze. Oj rozpisałem się, ale wiadomo raczej co chciałem przekazać;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 10, 2011, 11:22:12 »
    Wg. Mnie to zależy ale najlepiej do lucznikow rumak by unikac strzał szybko a do piechoty koń- puszka
    (click to show/hide)

Offline wasil1603

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Szatanista"
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 22, 2011, 17:39:48 »
    Jak dla mnie to rumak jest strasznie słaby jeśli chodzi o hp.Z tego powodu rzadko z niego korzystam tylko czasami na khergitów.Za to nie ma nic lepszego niż tzw. "czteronożny imperialny czołg parowy" :P zwłaszcza na piechotę.Ten koń może rozwalić słabszą piechotę samą szarżą,przebija się przez prawie wszystko.Manewrowanie nie jest szczególnie potrzebne przy walce z nimi.W walce z kawalerią po uprzednim podniesieniu zdolności jeździectwo też radzi sobie całkiem dobrze.Padł mi tylko 1 raz i to wtedy kiedy chciałem sprawdzić jak to jest walczyć stacjonarnie z 300 Nordami (król i paru lordów,chyba łatwo się domyślić co się stało potem).Nie ma nic piękniejszego niż szarża około 10 bohaterów i mnie na wroga jadących tymi wierzchowcami.Hunter jest też dobry korzystałem z niego póki nie dorobiłem się pancerniaka i dobrze sobie radzi w każdej sytuacji.Nie ma słabych stron,lecz nie jest też szczególnie wybitny.Rumak natomiast moim zdaniem kompletnie nie nadaje się do szarży w moim stylu czyli prosto na wroga i bum z lancy i potrącanie wszystkich wokół.Owszem można nim robi ataki na skrzydło wroga,ale jeśli wpadniesz w większe zgrupowanie piechoty to jesteś zgubiony.   
    Ogólnie najlepszy jest chyba taki zestaw:
    -Na piechotę tylko i wyłącznie koń bojowy
    -Na kawalerię to co wyżej albo hunter
    -Jak chcemy postrzelać z konia to rumak
    The only god i believe is myself.

Offline Grubasek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 24, 2011, 14:05:34 »
    Ja wole konia opancerzonego. Nic mnie to nie obchodzi, że wolniejszy tylko te konie bez opancerzenia są słabe i jak walczę z porządnym przeciwnikiem, który ma całkiem dużo wojska to jak wplączę się w walkę z piechotą to mi zabiją tego rumaka.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 24, 2011, 15:51:03 »
    Ja wole konia opancerzonego. Nic mnie to nie obchodzi, że wolniejszy tylko te konie bez opancerzenia są słabe i jak walczę z porządnym przeciwnikiem, który ma całkiem dużo wojska to jak wplączę się w walkę z piechotą to mi zabiją tego rumaka.
    jak wjerzdżaż rumakiem w piechotę to się nie dziwię że ci go zabiją trzeba umieć jeździć jak go zabiją to co za problem aby sobie znajść innego który stoi w miejscu bez jeźdźca (po drodze do tego konia zabijając każdego wroga) i jechać dalej. 
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Grubasek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 25, 2011, 17:04:53 »
    jak wjerzdżaż rumakiem w piechotę to się nie dziwię że ci go zabiją trzeba umieć jeździć jak go zabiją to co za problem aby sobie znajść innego który stoi w miejscu bez jeźdźca (po drodze do tego konia zabijając każdego wroga) i jechać dalej. 
    Napisałem po pierwsze jak się wplączę czyli przez przypadek. Piechota sama umie zbloczyć. A konie zabitych uciekają nie wiem czy wiesz, a i nie podważaj mojej umiejętności jazdy bo nawet nie wiesz jak jeżdzę.

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 03, 2011, 21:45:50 »
    A ja ci mówie: zostań przy Chargeru.Może i wolny ale co to za problem?Są dwa wyjścia:
    1:Ściągasz Item Editor i edytujesz Chargera na szybszego
    2:Uczysz sie w końcu strzelać z łuku.

Polecam tą drugą opcje.Na Khergitów nie będziesz musiał zmieniać konia.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Maja 03, 2011, 21:50:17 »
    Mnie jakoś dorwać nie umią. A łuk jest niezbędny przy walce z khergitami.
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 03, 2011, 21:54:20 »
    Wiadomo.Są szybcy a na koniu ich trudno złapać więc jedzie sie za nimi i strzela sie im w głowe.Jest dużo czasu na wycelowanie bo oni mało kiedy skręcają.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 03, 2011, 21:56:45 »
    Ja tam wolę ich rumakiem gonić. Szkoda że nie miałem jakiegoś fajnego programu do filmowania bo miałem fajną akcje. Opowiedzieć?
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 03, 2011, 21:58:14 »
    No jasne:D

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 03, 2011, 22:06:33 »
    Ok:). To tak biłem się z khergitami na rumaku z ciężką szablą tarczą, łukiem i strzałami. Gdy bitwa zbliżała się ku końcowi jeden lansjer zabił mi konia a byłem blisko miejsca gdzie pojawiają się nowi wrogowie gdy go zabiłem tego lansjera to pojawili się nowi z dwudziestu a ja stoję bez konia rozglądam się a tu stoi sobie wierzchowiec biegnę do niego a oni jadą wszyscy na mnie (reszta mojego woja była na drugim końcu mapy) myślałem że nie zdążę ale dobiegłem i gdy wsiadałem jeden lansjer przejechał szablą mi nad głową drugi obok mnie a trzeci wjechał do mnie i koń stanął mu dęba (wyglądało to jak w matriksie tylko spowolnić) reszta z łukami zaczynała krążyć wokół mnie potem wyciąłem wszystkich po kolei.     
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 04, 2011, 15:22:56 »
    Fiu fiu.To niezła akcja.A spowolnić mogłeś ctrl+f9 i by fajny efekt wyszedł.Jedyny cheat który używam przez całą grę.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 04, 2011, 16:40:32 »
    Mam wyłączone aby mnie nie kusiło ;D
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Król Morx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 12, 2011, 21:17:05 »
    Rumak. Szybszy jest :)
    Komixxy.pl