Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 147476 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011
    « Odpowiedź #420 dnia: Sierpnia 02, 2011, 01:24:39 »
    Ja zrobiłem najlepiej jak umiałem.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie jakbyś odebrał mój poprzedni post, jako atak. :/
    (klik) (klik)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #421 dnia: Sierpnia 02, 2011, 01:36:52 »
    Aaa to nie był atak?
    Powiem tak. Zaznaczyłeś, że można zrobić to lepiej, ja zaznaczyłem, że moda robię SAM. Jeśli będę miał czas zajmować się takimi pierdołami, to się nimi zajmę.
    I naprawdę, nie musisz pokazywać mi screenów z, jakby nie patrzeć, mojej własnej mapy. Dobrze wiem, co ją boli.
    Skoro można zrobić to lepiej, to zapraszam do współpracy, bo widocznie wiesz jak naprawić błędy ludzi z TW. Ja nie mam pojęcia. Rozmiary mapy również mogłyby być większe, ale... wtedy pojawiliby się Tobie podobni, że im na mapie strategicznej zarywa, bo jest przesadnie wielka. Nie da się wszystkim dogodzić, czepianie się na siłę też nie pomaga. Czasami trzeba umieć zawierać kompromisy. Nikt NIGDY nie narzekał na taki mało istotny szczegół, jak widoczne niebo na krańcach mapy, ale znalazł się jeden, który się przyczepi i powie, że można to zrobić lepiej. To zrób i udowodnij, że można, bo narzekać to każdy potrafi.
    Proszę bardzo, mogę zrobić mapę Japonii z miliona polys, będą nawet pojedyńcze fale na morzu, taki detal, że szczena opada... Mi taka mapa pójdzie, a Tobie?

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #422 dnia: Sierpnia 02, 2011, 10:42:48 »
    Proszę bardzo, mogę zrobić mapę Japonii z miliona polys, będą nawet pojedyńcze fale na morzu, taki detal, że szczena opada... Mi taka mapa pójdzie, a Tobie?
    Jak ty chcesz zrobić super, hiper rewelacyjną mapę skoro głupiej górki na tej mapie która już jest nie potrafisz wyeliminować.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #423 dnia: Sierpnia 02, 2011, 10:47:09 »
    A powiedz mi, czy TY umiesz taką mapę zrobić? Nic nie stoi na przeszkodzie aby woyo mógł parę rzeczy się douczyć/zasięgnąć pomocy innego modera. Ma do tego prawo, bo już kawał dobrego moda zrobił i może zasięgnąć pomocy z zewnątrz. Co innego, jeżeli jakiś dopiero co powstający mod (tworzony przez osobę, która w ogóle się na tym nie zna) ma zrobić ktoś inny, bo główny twórca nie umie. W każdym bądź razie stoję murem za woyo i chyba jeszcze raz musiałbym przypomnieć to co woyo napisał - aby dobę wydłużyć do 48h, miesiąc do dni 60, a rok do 1250 dni. Nie możecie zrozumieć prostego faktu, że moda nie robi się tak szybko w pojedynkę? Narzekacie jaki to mod nie jest - twórca może moda porzucić i nie wracać do niego, bo WY się zastrzegacie, że umiecie lepiej. Macie pole do popisu - czekam na owoce waszych prac.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2011, 10:52:15 wysłana przez Tymbark »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Sierpnia 02, 2011, 11:26:04 »
    Jak ty chcesz zrobić super, hiper rewelacyjną mapę skoro głupiej górki na tej mapie która już jest nie potrafisz wyeliminować.
    Oczywiście, że mogę zrobić. Od czasu jak robiłem tą mapę minął prawie rok, przez ten czas nauczyłem się od groma nowych rzeczy. Nie poprawiłem tej mapy jeszcze, bo mi się nie chciało, a jak prosiłem kogoś o pomoc, to zazwyczaj były cwaniaki w stylu "zrób lepiej, ja nie zrobię, bo nie umiem". I tak sobie mapa czeka i czeka aż znajdę kolejne minimum 10 godzin, aby ją dopieścić.

Offline soldier_90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Sierpnia 02, 2011, 14:35:38 »
    Witam. Mam problem związany z Warband Script Enhancer. Ściągnąłem moda woyo-sensei Shogun - Sengoku Jidai. Początkowo odpaliłem moda bez WS Enhancer.. Wszystko działało było ok. ale doczytałem że w tym modzie są płonące strzały (i inne rzeczy) które bez WSE nie ruszą. Wrzuciłem to z folderu moda. ale nie zadziałało bo nie mam wersji 1.143 tylko 1.142 (dodam że z crackiem). Później ściągnąłem wersji trochę starszą na 1.134 wrzuciłem odpaliłem i nic. Wyskoczył komunikat którego treści nie pamiętam. i od tej pory Warband mi się wysypuje, momentalnie gdy włączę warband.exe wyskakuje błąd.. Usunąłem zainstalowałem znowu nic.. Usuwałem rejestr wszystko co znalazłem na kompie dotyczące Warbanda i nic nadal to samo.. Pomocy !!!

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #426 dnia: Sierpnia 02, 2011, 14:44:08 »
    Kup oryginał, to twoje problemy znikną. I chyba będziesz już mógł się pożegnać ze swoim kontem na forum... Przeczytaj reulamin, dowiesz się, dlaczego.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2011, 15:12:38 wysłana przez woyo-sensei »

Offline Gural

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Sierpnia 03, 2011, 11:15:36 »
    Grałem dzisiaj w mod.Stoi on na bardzo wysokim poziomie.Ma klka błędów,ale ogólnie podsumuwując to jest bardzo dobry,oceniam go na 9/10.
    A ty zapoznałeś się z zasadami umieszczania sygnaturek?

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #428 dnia: Sierpnia 05, 2011, 20:52:22 »
    Nie grałem w Twojego moda, dziwi mnie jedynie to że masz subforum na taleworlds a tutaj na polskim forum nie . Zrobiłeś kawał dobrej orboty, powinieneś miec tutaj swój dział

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Sierpnia 05, 2011, 20:57:15 »
    Spokojnie, najpierw ogarnę ten burdel na TW, później zaktualizuję tutaj i poproszę moderatorów o utworzenie sub-forum dla moda.
    Poważnie, ludzie są tak głupi, że nawet sobie nie zdajecie sprawy :P

Offline Aqshy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Sierpnia 06, 2011, 23:32:05 »
    Witam na początek chciałbym pogratulować bardzo obiecującego moda, mam pewne pytanie - mianowicie czy istniałaby szansa postawienia serwera do gry w multi? Bardzo chętnie sprawdziłbym się w pojedynku z żywymi ludźmi, niestety jedyny serwer jaki udało mi się znaleźć zlokalizowany jest chyba w USA, co przekreśla szansę na przyjemną grę.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Sierpnia 06, 2011, 23:35:26 »
    Dedyki nie zależą ode mnie. Jeśli znajdzie się ktoś na tyle miły by takowego postawić, wtedy nie ma problemu, sam jednak zrobić nic nie mogę. Na tym amerykańskim jednak nie ma takich dużych pingów.

Offline Donaj88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Sierpnia 16, 2011, 19:33:54 »
    Mod zapowiada się obiecująco. Mam nadzieję, że będzie się rozwijał z tygodnia na tydzień.

Gra się bardzo fajnie, ale denerwuje mnie zdobywanie zamków. Może miałem takiego pecha, ale co chciałem zdobyć jakiś zamek, to coś z nim było nie tak. Za pierwszym razem, unosił się nad ziemią. Nie mogłem wejść po drabinach oraz po schodach. Zdobycie go było praktycznie niemożliwe. Następny "zamek" okazał się zwykła wioską. Nie miał żadnych umocnień. Gdy zobaczyłem trzeci zamek to nie wytrzymałem i musiałem zrobić kilka ss'ów.

Wystarczyło wejść na wzniesienie i już jesteś w zamku. Tak chyba być nie miało?
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

No chyba dekorator wnętrz sobie trochę popił projektując salę Lorda :P.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Tutaj chciałem wynająć jakiegoś Japończyka, ale tak naprawdę to był przebrany Rolf :P.
    (click to show/hide)

Denerwuje mnie też to, że bardzo ciężko zaatakować twierdzę wroga. Atak na wioski, walki z lordami nie psują relacji z klanami, przez to nie można oblegać zamków.

Bardzo podoba mi się dobór jednostek, ale przydałoby się drzewko rozwoju dla wszystkich klanów.

Irytuje mnie zachowanie łuczników gdy skończą im się strzały/każę wstrzymać ogień. Wyciągają miecz i walczą z duchami. Trochę to dziwne.

Całokształt, jak na mod w produkcji, jest super. Z niecierpliwością czekam na aktualizację.

Offline Paijan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #433 dnia: Sierpnia 17, 2011, 14:17:08 »
    Ogólnie mod to kawał dobrej roboty. Wiem że beta, wiec takie rzeczy jak niebo po bokach albo zamki zatopione w górach na mapie ujdą, ale jednak pare denerwujących rzeczy jest:
    -Fabuła. Ogólnie to fajnie że tak kombinujesz no ale to nie było zbyt ciekawe(mówie o scenie ze śmiercią ojca).
    -Przez fabułe nie mogę gadać z lordami. Każdy z nich mówi że przyjaciel ojca mnie znajdzie kiedy będę silniejszy. Nie mam więc żadnych questów od lordów. Najgłupsze że przez tym spotkaniem z ojcem dostałem questa na złapanie wrogiego lorda. Jak się udało go pokonać i z nim pogadać po walce(czyli po prostu go złapałem), to znowu gadał że ktoś mnie znajdzie jak bede silniejszy i sobie poszedł... Nie dostałem go na jeńca.
    -Jak zaczynam walkę to wszyscy moi żołnierze mają automatycznie wydany rozkaz hold. Muszę włączać rozkazy i klikać charge za kazdym razem
    -Tak jak kolega wyżej, przydałoby się drzewko rozwoju i opis żołnierzy bo nie mogę w ogóle znaleźć klasycznego łucznika bez konia(chce zrobić ognistą salwe strzał :D)

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Sierpnia 19, 2011, 19:40:30 »
    Woyo,
    Intro do moda robiłeś w Blenderze ?