Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 147030 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Prawdopodobnie nie masz aktualnej wersji Warbanda. Mod jest na wersję Warband 1.134. Jak masz wersję Steam, to włącz automatyczne aktualizacje, jeśli nie, ściągnij oficjalnego patcha ze strony TW.
    Plik weapon_meshes_e.brf nie jest plikiem moda, tylko z podstawki, dziwię się, że wcześniej nie miałeś tego błędu.

Offline kac2210

• Użytkownik
    • Piwa: 0

zaktualizowałem dziala tylko ze nie mam tekstur;/ tzn mam jakies troche zbroi i troche glowy i nie da sie grac;/

i wyskakuja mi 2 bledy  warning: hlsl_data_handles[9] is not valid     i drugi     warning: hlsl_data_handles[45] is not valid
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2011, 16:19:27 wysłana przez kac2210 »
    Jestem Fanem Anime Naruto:P

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    No to ja już ci nie pomogę. Nie ma naprawdę żadnej filozofii w instalowaniu modów. Jeśli Ci to nie działa, znaczy się, że albo nadal masz złą wersję Warbanda, albo nawet nie masz Warbanda.
    Powiem inaczej. Zainwestuj w oryginał, a Twoje problemy znikną.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: ShogunMod - feudalna Japonia w XVI wieku (info-pierwszy post) Update 13.03.2011
    « Odpowiedź #363 dnia: Czerwca 03, 2011, 15:25:57 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:43:38 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Odp: ShogunMod - feudalna Japonia w XVI wieku (info-pierwszy post) Update 13.03.2011
    « Odpowiedź #364 dnia: Czerwca 03, 2011, 15:34:07 »
    Zrobiłem i to sporo. Błędy ze sklepami poprawia patch, link w pierwszym poście. Niestety po zaaplikowaniu patcha pojawia się kolejny problem. Więcej szczegółów jak i rozwiązanie dla tego błędu po patchu znajdziesz w temacie moda na forum TaleWorlds.
    A co nowego? Głównie budynki:
    (click to show/hide)

Nie wiem na ile mi to wyjdzie, ale w planach jest także nowa scena "wnętrza zamku". Niby to wnętrze, ale scena bardziej przypomina małe miasteczko z możliwością wejścia do wnętrza zamku i przechadzki po ogrodzie.
    Sam ogród wygląda w planach tak:
    (click to show/hide)

Niestety z powodu raczej marnej stabilności trybu Edit Mode ogród ten będzie się zmieniał do momentu, aż nie będzie problemu z dodawaniem nowych rzeczy, bo póki co, to się po prostu nie da z tym pracować :P

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Czerwca 03, 2011, 18:32:13 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:43:34 wysłana przez Sefirot »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Czerwca 03, 2011, 19:07:47 »
    Jeśli dalej tak pójdzie Shogun będzie dumą Polaków. :)
    Budynki piękne, a ogród jeszcze piękniejszy ;)

Nie zrozum mnie źle, ale nie będzie żadnej dumy "Polaków". Będzie moją dumą. Polaków jak proszę o pomoc, to większość na to zlewa i liczyć na nich/was/nas nie można. Albo podejmuje się jakiegoś zadania, po czym rezygnuje. Jest kilka osób, które mogę wymienić na palcach jednej ręki, jak Mat, PiP czy Daedalus, za co swoją drogą bardzo im dziękuję (jak o kimś zapomniałem, to nie bijcie :P), ale to wszystko. Reszta tylko stawia żądania. Moda ogólnie robię sam i właściwie tylko ja mogę być z niego dumny. Nie to, że jestem jakimś "beznarodowościowym", bo czuję się Polakiem, chociaż w większości przypadków powodem do dumy to to nie jest.
    Nie, nie jestem patriotą czy ślepo zapatrzonym nacjonalistą (tym bardziej). Jestem człowiekiem i mam prawo do własnych poglądów :)

Mimo wszystko dziękuję za dobre słowa na temat screenów :)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #367 dnia: Czerwca 04, 2011, 20:20:26 »
    Y0 , mod super ! Brawo i jeszcze raz brawo .
    Ale mam kilka pytań.
    1.Jaki "klan" mi polecasz ?
    2.w niektórych zamkach tekstury wchodzą na siebie np: stół w powietrzu , lord w ścianie , da sie to jakoś naprawić ?
    3.czy we wszystkich  broniach palnych brak dźwięku ?

A taki mały offtop :wysłałem ci zaproszenie na steamie :)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Czerwca 05, 2011, 09:15:04 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:43:28 wysłana przez Sefirot »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Czerwca 05, 2011, 13:37:43 »
    Nie, bo zwyczajnie nie mam czasu na zabawę animacjami. Ale widzę, że wiesz, czego potrzebujesz, to możesz mi taką animację przygotować.
    Oczywiście na to nie liczę, bo najłatwiej powiedzieć, że się po prostu nie umie. Przecież można się takich prostych rzeczy nauczyć, ale po co, jak znajdą się tacy, co zrobią to za nas, prawda?

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Czerwca 05, 2011, 14:21:25 »
    Aż prosi się, aby dodać statki i bitwy morskie na wzór z Shoguna 2. I tu jest moje pytanie, czy owe statki zostaną dodane do tej modyfikacji ?
    Dzięki temu będzie można umieścić na mapie kampanii całą Japonię z wyspami Sikoku i Hokkaido.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Czerwca 05, 2011, 14:38:40 »
    Gdybyś przeczytał chociaż raz pierwszego posta to wiedziałbyś, że mapa całej Japonii jest dodana. I nie, nie będzie bitew morskich, bo tamtejsi samuraje unikali ich jak ognia. Po prostu samuraje woleli czuć stały grunt pod nogami. Bitwy morskie były, owszem, ale jeśli grałeś również w Shoguna 2, to zapewne zauważyłeś, że te bitwy bardziej przypominały bitwy lądowe, oparte głównie na abordażach.
    Druga kwestia to ograniczenia silnika Warbanda. Niby bitwy są możliwe, ale jednak w moim modzie ich po prostu nie będzie.

Offline kac2210

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Czerwca 15, 2011, 19:57:13 »
    woyo tak wogole to mam orginalna tylko mi sie cos po wgraniu aktualizacij zepsuło, ale wystarczyło zmienic w ustawieniach z directx 9 na directx 7:)
    Jestem Fanem Anime Naruto:P

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #373 dnia: Czerwca 15, 2011, 21:13:57 »
    W to, czy masz oryginał czy nie, to nie wnikam, bo to indywidualna sprawa, która guzik mnie obchodzi. Jednak z uwagi na to, że w M&B Warband większośc błędów powoduje nieoryginalna wersja, nie możesz się dziwić,że o tym napominam :)
    Poza tym chciałbym wspomnieć o tym, że tak samo guzik mnie interesuje jak ten mod Wam chodzi. Fakt faktem, robię moda pod siebie i nie zamierzam zmniejszać aktualnego poziomu detali tylko dlatego, że komuś skacze...
    Robię moda dla siebie i udostępnianie go w sieci jest tylko gestem mojej dobrej woli. Jeśli Wam źle chodzi, zainwestujcie w lepszy sprzęt :)
    To tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś pisał, że mu mod skacze i chce znać sposób na zmniejszenie detali. Jeśli chcesz zmniejszać detale, robisz  to na własną odpowiedzialność i ja do tego ręki nie przyłożę...

Offline zopo1999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Czerwca 15, 2011, 23:21:11 »
    Bardzo mi się podoba mod nie mogę się doczekać aż wyjdzie pełna wersja ^^