Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Skinhead, redwatch, bezpieczeństwo na ulicach.  (Przeczytany 16615 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Skinhead, redwatch, bezpieczeństwo na ulicach.
    « dnia: Marca 11, 2010, 11:08:25 »
    Zakładam temat, ponieważ od dłuższego czasu ruch skinhead mnie "fascynuje". Zaczęło się od natknięcia się na strone http://redwatch.info/index.htm gdzie zamieszczane są dane ludzi, którzy powinni dostać wpier...  
    Może natknęliście sie na tą strone, albo co gorsza jesteście na niej :P Oczywiście to, że chłopcy umieszczają tam dokładne dane wszystkich tych osób jest nielegalne, ale z tego co sie orientuje mają stronke na zagranicznym serwerze i kiedy uda się ją zbanować, to jest ponownie zakładana. Najbardziej chyba irytuje mnie to, iż znalazła się tam klasa, która posprzątała groby żydowskie - no rzeczywiście przecież trzeba pozabijać wszystkich "zdrajców rasy"

Kiedy ruch skinów był zakładany, to nie byli jeszcze naziści czy skrajni prawicowcy, nie pałali tak agresją. Był to można powiedzieć styl życia, spotykali sie na koncertach bawili się przy Ska. Teraz zostało jeszcze paru takich "prawdziwych" skinheadów, a w nich nawet  jeden czarnoskóry. Niestety zbyt wiele popaprańców nie miało co ze sobą zrobić , zarażali swoją nazistowską ideologią i teraz mamy co mamy ;)

Nie kryje, że do napisania tematu zainspirowała mnie też sytuacja, z którą miałem do czynienia, a mianowicie gdy szedłem sobie z kumplem na dworzec w Katowicach, przechodziłem obok grupy około 7 skinów(w tym przepięknych skin-niewiast) zawołali za mną "ej Ty brudny" i powiem szczerze, że w życiu sie tak nie bałem o to że dostane wpiernicz, strach był większy nawet od tego kiedy już byłem przekopywany przez jakiś miłych niezwykle sympatycznych osobników za uśmiechnięcie sie do dziewczyny, jednak jakoś wizja zbutowania przez wściekłych bezmózgich skinów z glanami na nogach była gorsza. Na szczęście na zawołaniu się skończyło.

Może ktoś z was miał do czynienia z "łysymi"

Jeszcze pare linków:

http://www.youtube.com/watch?v=DvCmw_yQJWw   -   Na prawde genialny reportaż o historii całego ruchu.

http://www.youtube.com/watch?v=EpbwpqzWGrk&feature=related   -    troszke mniej genialny polski reportaż i polskich nacjonalistach.

http://www.youtube.com/watch?v=aLUxuq-E9yA&feature=related   -    Świetny dokument o rosyjskich skinach.

http://www.ebaumsworld.com/video/watch/80711298/   -   Na koniec mieszanka z "patriotami" rosyjskimi w roli głównej.
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 19:59:12 wysłana przez rara »

Offline SIEG

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • RAHOWA
    Odp: Skinhead & redwatch
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 11, 2010, 11:28:39 »
    Kiedy ruch skinheads był zakładany... to było tak dawno temu że nie żyje już chyba nikt kto mógłby prawdziwie o tym zaświadczyć. A teraz to już jest idealizowane i obrasta w legendy.
     Ale nie o tym, to co się działo w UK przy powstawaniu ruchu to jedno, w Polsce to ma to troche inną genezę, brak tu kolorowych SH z jamajki i wygibasów przy koksowniku, jest za to komuna pełną gębą, wróg jasno określony i na kanwie tego zbuntowani, młodzi ludzie powoli budowali swój ruch. Inna sprawa że to jak to ewoluowało i jak się podzieliło to chyba przerosło jakiekolwiek wyorażenie ówczesnych SH.
     Kolejna sprawa, nazywasz SH popaprańcami, smutne. Bo mnie naprzykład nic bardziej nie doprowadza do szału i nie budzi większej agresji jak gnoje poubierani w koszulki z sierpem i młotem, w koszulki z jakimiś zbrodniażami komunistycznymi, często nawet nie wiedząc kogo na tej koszulinie obnoszą. Krzewienie nazimu jest zakazane konstytucyjnie w Polsce, ale podbnie kommunizmu. A mimo to koszulka z Adolfem Hitlerem, Rudolfem Hessem doprowadzi do konfrontacji z policją, natomiast koszulka z Leninem czy toważyszem Che, lub innym czerwonym zjebem nie wzbudzi żadnego zainteresowania władz, intrygujące.
     Mówisz że nigdy się tak nie bałeś jak w trakcie tej zaczepki? I dobrze, prawdę mówiąc ruch oparty na kulcie siły właśnie takiej reakcji od Ciebie oczekuje.
     Co do reportaży o polskich SH... cóż w większości występują tam gnoje, którym dziennikarzyna wręczył 500 zł a oni klepia co slina na język przyniesie, warto byłoby aby jakiś reporter dotarł do nich po emisji takiego reportażu i odwiedził w szpitalu, uiszczając rachunek za leczenie.
    Ktokolwiek bierze miecz, ginie od miecza, a ktokolwiek nie bierze miecza, albo z rąk go wypuszcza... ginie na krzyżu!

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 11, 2010, 11:41:33 »
    Dobrze to niech sobie z lewakami walczą, mam to gdzieś jedni są warci drugich, obydwie te strony mają nasrane w głowie. Tylko dlaczego rasizm, czym im zawinił biedny murzyn czy azjata, że już nie wspomne o agresji na inne subkultury, co przechodzi ludzkie pojęcie, bo nie ma chyba nawet żadnego uzasadnienia.

Co do reportaży o polskich SH... cóż w większości występują tam gnoje, którym dziennikarzyna wręczył 500 zł a oni klepia co slina na język przyniesie, warto byłoby aby jakiś reporter dotarł do nich po emisji takiego reportażu i odwiedził w szpitalu, uiszczając rachunek za leczenie.

Dlatego określiłem reportaż jako mniej genialny :P

Offline SIEG

• Użytkownik
    • RAHOWA
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 11, 2010, 11:54:12 »
    Co do walki z innymi subkulturami jest to cholernie płynne i zależne od regionu.
     W Szczecinie "metale" zawsze mieli sztame ze skinheads, tak poprostu było od zawsze, do tego z którym skinem nie pogadasz to albo słuchał albo słucha albo wywodzi się z subkultury "metali".
     Dlatego na tym polu nie podejmę się dyskusji, u nas z tym problemu raczej nie ma.
     Co do rasizmu, rozumiem że 10 lat temu ludzie pukali się w głowy i pytali "rasista? w Polsce? a gdzie Ty tu murzyna spotkasz żeby dać mu w zęby?", ale teraz? No cóż, nie dość że kolorowych jest tu sporo, zwłaszcza w takich miastach jak Warszawa, gdzie jak pluniesz to trafisz kolorowego, bądź białą "dziwkę" jego... Że już nie wspomnę to tym cudowyn czarnym chłopcu, który tak zachwycał środowiska lewackie i polskich dziennikarzy, a potem zwyczajnie okazał się klamcą i do tego parę idiotek zainfekował HIV, na szczęście już go nie ma na tym padole łez. Więc jako że oni tu są i ograniczają, mniej lub bardziej moją przestrzeń życiową, mam prawo nie chcieć ich tutaj, z tych lub innych względów.
     A dp czego prowadzą społeczność multikulturowe, sztucznie tworzone, może się każdy przekonać całkiem niedaleko, niemcy czy holandia, całe osiedla kolorowych, nie pracujących, żyjących z socjalu, handlu narkotykami i z kradzieży. Widzałem na własne oczy, wiem o czym mówię, rozmawiałem również z mieszkańcami "rdzennymi", których męczy obecność "obcych" i proszę mi wierzyć, że nie byli to skrajni prawicowcy, absolutnie nie, zwyczajni ludzie.
    Ktokolwiek bierze miecz, ginie od miecza, a ktokolwiek nie bierze miecza, albo z rąk go wypuszcza... ginie na krzyżu!

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 11, 2010, 12:13:26 »
    W Szczecinie "metale" zawsze mieli sztame ze skinheads, tak poprostu było od zawsze, do tego z którym skinem nie pogadasz to albo słuchał albo słucha albo wywodzi się z subkultury "metali".

Smutne, że z tak nieszkodliwej(z wyjątkami oczywiście) subkultury przeradzają się w łysych skur...  

A dp czego prowadzą społeczność multikulturowe, sztucznie tworzone, może się każdy przekonać całkiem niedaleko, niemcy czy holandia, całe osiedla kolorowych, nie pracujących, żyjących z socjalu, handlu narkotykami i z kradzieży. Widzałem na własne oczy, wiem o czym mówię, rozmawiałem również z mieszkańcami "rdzennymi", których męczy obecność "obcych" i proszę mi wierzyć, że nie byli to skrajni prawicowcy, absolutnie nie, zwyczajni ludzie.

No wiadomo zdarza się, że jest tak jak opisujesz, ale czasem ludzie po prostu muszą opuścić swoją ojczyzne z różnych względów i to że nie radzą sobie w obcym kraju nie jest do końca ich winą. Ile zła na swój naród sprowadzają ci "rdzenni" mieszkańcy, ale przecież łatwiej zwalić na imigrantów, oni są wszystkiemu winni.
    A Studenci ? Też trzeba lać? Może mają się uczyć w Kenii czy innym Burkina Faso, bo przecież warunki są tam świetne.

Właśnie jeszcze nie poruszyłem tematu gejów i lesbijek, co oni szkodzą, że trzeba ich tępić ?
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2010, 12:16:08 wysłana przez rara »

Offline SIEG

• Użytkownik
    • RAHOWA
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 11, 2010, 12:25:34 »
    Smutne, a może i nie, co do niezkodliwość "metali", faktycznie ostatnia dekada ich zmiękczyła... zalecam cofnięcie się do lat 80`tych, wtedy nikt "metali" nie nazywałby nieszkodliwymi.
     Swoją drogą nie wiem na czym to polega ale na przykład metale (poganie) skandynawcy nie są na ten przykład nieszkodliwi, wręcz przeciwnie, czynnie walczą ze swoim wrogiem.
     A czy ktoś jest skurw... to trzeba by mame danego osobnika zapytać, czy parała się tą profesją w innym wypadku jest to... hehe krzyk bezsilności :D
     Co do studentów, a pewnie że won z nimi, ja nie życzę sobie kolorowych prawników czy lekarzy którzy mieliby jakąkolwiek styczność ze mną czy moimi bliskimi, więc dla mnie są zbędni. Niech wracają do swoich krajów i tam budują dobrobyt, bylebym nie musiał tego oglądać.

PS
     O gejów pytasz mnie?
     Jeśli tak, to odpowiem we własnym imieniu: tak, tępić, zakazać i ogólnie dyskryminować, ponieważ organicznie napawa mnie to wstrętem i gdzieś instynktownie czuje że jest to wbrew naturze. Ale to tylko moja opinia.
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2010, 12:28:08 wysłana przez SIEG »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 11, 2010, 12:31:36 »
    Co do studentów, a pewnie że won z nimi, ja nie życzę sobie kolorowych prawników czy lekarzy którzy mieliby jakąkolwiek styczność ze mną czy moimi bliskimi, więc dla mnie są zbędni. Niech wracają do swoich krajów i tam budują dobrobyt, bylebym nie musiał tego oglądać.
    Ty napisałeś to człowieku poważnie?! W tym momencie dostajesz ostrzeżenie za rasizm, bo czegoś takiego w (prawie*) normalnym kraju tolerować się nie powinno...
    Jeszcze jedna wypowiedź z której będzie powiewało rasizmem, homofobią i brakiem tolerancji, a lecisz z forum...

p.s. Po tym co widziałem kiedyś na serwerze WB w Twoim wykonaniu, wiedziałem, że prędzej czy później popiszesz się też tym na forum.

* prawie - ponieważ takie osobniki jak Ty sprawiają, że pozostaje wciąż ten przedrostek "prawie"...

Offline SIEG

• Użytkownik
    • RAHOWA
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 11, 2010, 12:39:21 »
    No cóż, wiedziałem że skończy się to tak właśnie.
     Przynajmniej nie będzie płaczu, że niesłuszne ostrzeżenie, słuszne, skoro za rasizm!
     Nie wiem co widziałeś na serwerze WB w każdym razie nie widziałeś tam nic co pochodzi ode mnie, zwyczajnie nigdy mnie tam nie było.
     Nie przypisuj mi prosze nie moich zasług, bo swoich mam wystarczająco.

Co do normalności tego kraju, daleko mu do tego stanu, a dzieki komu, no kandydatów jest wielu, brać wybierać.

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 11, 2010, 12:40:57 »
    Zastanawiam sie Sieg czy Ty tak faktycznie uważasz i piszesz poważnie bo, jeśli tak, to niestety masz w głowie poprzestawiane podobnie jak skinheadzi, mam nadzieje że chociaż nie przekopujesz na ulicy "zdrajców rasy" i podobnego im  "ścierwa"
    Jestem natomiast praktycznie pewien, że trzymasz sztame ze skinami, zresztą w którymś poście co ciekawe utożsamiłeś się z nimi. Może to oni zatruli Ci tak głowe?
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2010, 12:53:01 wysłana przez rara »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 11, 2010, 13:03:59 »
    Rasizm??? Największa głupota jaką słyszałem...

Kolor skóry?!? ludzie, jeden związek chemiczny wystepujący w naszym organiźmie jest inny i ot cała nienawiść... to jest totalna głupota ludzi w taki sposób myślacych

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 11, 2010, 13:06:39 »
    Sorry że trochę zboczę z tematu, ale gdzie na dworcu w Katowicach Cię skini zaczepiali rara? Ja prawie codziennie tam przechodzę i tylko popołudniami i wieczorami tam się kręcą grupki punków na Stawowej, którzy chcą żeby im złotówkę dać na, jak to ładnie kiedyś okreslili żuląc ode mnie, "wspieranie polskiego przemysłu alkoholowego"? Szczęśliwie ze skinami tam nie miałem problemu. Już większe niebezpieczeństwo jest u mnie na Nikiszowcu, bo to dzielnica dresów, w dodatku podzielona między wyznawców Ruchu i Gieksy i bardziej pod blokiem się obawiam zaczepki. o.O Dobrze wiedzieć, że skini też się tam pojawiają.

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 11, 2010, 13:14:40 »
    Tak nawet w ten sam dzień punków poczęstowało sie papierosami ;)
    No niestety Skinów też można znaleźć, siedzieli sobie i czekali nie wiadomo na co przed wejściem u góry od strony Piotra Skargi.

http://redwatch.info/sites/slaskie.htm

Zobacz sobie Arcyliszu na tę strone. Jest tam nawet zamieszczony pan z Nikiszowca może znasz, w końcu wygląda dość charakterystycznie;)

Nie kojarzę, i prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem punka na Nikiszu, jedynie kilku metali się znajdzie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2010, 13:26:17 wysłana przez Arcylisz »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 11, 2010, 14:49:47 »
    Widzę, że z mojego miasta też jest jeden na tej stronie. Dziwne, bo nigdy go nie widziałem. No cóż, dopóki nie ma tam nikogo z moich znajomych to się tym nie przejmuję. Ale widać jedno. Ludzie nie mogą sobie znaleźć normalnych przeciwników lub boją się sami ich zaatakować, więc taki jeden wchodzi na stronę, robi wpis i podżega lud przeciwko niemu. W zasadzie nie mam nic do tego, niech sobie znajdują przeciwników.

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 11, 2010, 23:55:12 »
    Kolega ze starego liceum wysłał tam swoje zdjęcie wraz z danymi, nawet specjalnie pokazał sie na kilku manifach.
    Dzięki niemu wprowadzili nowe zasady autoryzacji.

Obecnie wszyscy mają mnie teraz za skina z powodu mojej nowej fryzury, chociaż jestem zdecydowanie metalem.

Ogólnie to pogardzam

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 12, 2010, 15:10:34 »
    Jeśli o mnie chodzi to są mi obojętni gdyż: minus za nastawienie do Żydów i innych, tylko  dlatego żę są danej narodowości, ale duży plus za tępienie komuchów.
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2010, 15:16:36 wysłana przez Assassin »