Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Skinhead, redwatch, bezpieczeństwo na ulicach.  (Przeczytany 16617 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Skinhead, redwatch, bezpieczeństwo na ulicach.
    « Odpowiedź #60 dnia: Czerwca 11, 2010, 09:57:06 »
    Conrad dobrze tutaj prawi.
    Sam nie miałem zamiaru wypowiadać się w tym temacie, no ale ustosunkuję się lekko.
    Tak więc, Panie nacjo, Conrad ma rację. Dzisiejsi Polacy mają już bardzo słabe pojęcie o prawdziwych przodkach i mieszkańcach tych ziemi. Dzisiejsi Polacy mają mało wspólnego ze swoimi przodkami, ponieważ nasi słowiańscy ojcowie zostali wygnani lub zabici, a ponad to narzucono im czyjąś wiarę, wbrew ich woli.
    Sam nie potępiam do końca ruchu Redwatch. Ale potępiam większość ugrupowań i bojówek ONR, NR, gdyż większość ich członków ślepo głosi poglądy, które są mocno zakrzywione według ich upodobań. Sam nie będę się wypowiadał, o swoich poglądach politycznych, ale są mocno zbliżone do Twoich Nacjo. Z tym, że bardziej radykalne.

Nie mówię, że wierząc w boga czynisz się gorszym patriotą. Nie, jesteś nacjonalistą dla współczesnej Polski, ale mimo wszystko nacjonaliści odnoszą się do swoich pogańskich przodków, o czym wielu po prostu nie pamięta, lub nawet robi to nieświadomie. Mamy tu symbolikę pogańską. Symbol White Pride- To pogański symbol celtycki, który brytyjscy nacjonaliści z ruchu Blood & Honor przyjęli jako swój symbol. Odnosi się to do ich pogańskich korzeni, gdyż ten symbol był jednym z najważniejszych na Wyspach. Potem został ochrzczony, ale to już inna sprawa. Tak samo swastyka jest pogańskim symbolem, przez słowian bardzo często stosowanym na wojnie, a zaczerpnięty został z tradycji Hinduskiej. Swastyka była symbolem szczęścia i pomyślności nawet w późno średniowiecznej Europie. Stąd znajduje się na wielu tarczach rycerzy, polskich, francuskich, niemieckich itp. Była też symbolem, który miał przynieść powodzenie Brunatnym Batalionom podczas II Wojny.

Stąd warto wiedzieć Nacjo, o takich podstawowych rzeczach. Współcześni Polacy nie są już w dużej mierze przodkami słowian, gdyż zostali oni przepędzeni, lub ich krew się mieszała. Sam miałem pradziadka Niemca. Być może Ty też masz domieszkę innej krwi. Warto się nad tym zastanawiać. Mimo podobnych poglądów, nie jestem patriotą, nie jestem dumny z bycia Polakiem. Uważam, że ONR, czy NR na próżno i przez głupotę stosują pewne symbole, zaprzeczajac samym sobie. Znam tych ludzi osobiście i powiem szczerze, że ich głupota i brak logiki mnie przytłacza. Biorą za świętość symbole nazistowskie,jednocześnie będąc patriotami. Wielu z nich dopiero potem się opamiętują i decydują, czy przyjmują patriotyzm, czy nazizm na swój pogląd. Do ONR należą ludzie, którzy nieświadomie zaprzeczają samym sobie. Często po to, bo lubią się pobić z innymi skinami.

ONR zaprzecza, że stosuje symbolikę nazistowską, ale cały czas odnosi się do ruchu nazistowskiego. Warto zwrócić na to uwagę.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 11, 2010, 11:25:02 »
    Napisałeś, że jesteś bardzo wierzącym katolikiem, więc pomyśl sobie kim byli pierwsi katolicy. Dlaczego Narodowi Radykaliści nie sięgają, aż do korzeni prawdziwej, pogańskiej Polski, która była zamieszkiwana prawie tylko i wyłącznie przez czystej krwi Słowian? Chrześcijańska nacja w 80% zmiotła prapolską kulturę z powierzchni ziemi. Podziękuj teraz swoim piepszonym księżom- postkapłanom i swoistym spadkobiercom starego chrześcijaństwa, że nie mamy pojęcia o naszych przodkach. Nie wiemy prawie nic kim jesteśmy. Jak możecie wierzyć w Boga, którego kapłani pozbawili nas PRAWDZIWEJ świadomości narodowej. Ja rozumiem to całe nawracanie na chrześcijaństwo, że było to nieuniknione, ale niszczyć całą kulturę!? Wiesz, dlaczego św. Wojciech został zamordowany przez Prusów? Żeby np. Muzułmanie wpadli do Watykanu i wyrwali wam całą bazylikę św. Piotra, aż po same fundament to też byś chyba ich pozabijał, nie tak?

Rozbawiła mnie teza o świadomości narodowej wczesnośredniowiecznych Słowian. O czymś takim można mówić dopiero gdzieś tak w XIXw.
    Takiemu średniowiecznemu chłopkowi dokładnie zwisało, czy podatki w jego wsi zbiera król Polski czy cesarz, czy ktoś zupełnie inny. Każą płacić, to płaci, każą iść do wojska to idzie. Pojęcie Polski jako ojczyzny było mu obce- nie czuł się obywatelem kraju, tylko mieszkańcem wsi, miasteczka etc.
    I na czym miałby polegać powrót do "prawdziwej pogańskiej Polski"? Na oddawaniu czci siłom natury? Na stawianiu wszędzie posążków Światowita ze Zbrucza?

Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 11, 2010, 13:03:31 »

Rozbawiła mnie teza o świadomości narodowej wczesnośredniowiecznych Słowian. O czymś takim można mówić dopiero gdzieś tak w XIXw.
    Takiemu średniowiecznemu chłopkowi dokładnie zwisało, czy podatki w jego wsi zbiera król Polski czy cesarz, czy ktoś zupełnie inny. Każą płacić, to płaci, każą iść do wojska to idzie. Pojęcie Polski jako ojczyzny było mu obce- nie czuł się obywatelem kraju, tylko mieszkańcem wsi, miasteczka etc.

Sorry stary, ale taka sytuacja miała się w Europie, aż do Rewolucji Francuskiej, a w Polsce, aż do Insurekcji Kościuszkowskiej:) Chłopa nie interesowało to, komu płaci podatki i gdzie mieszka. Tylko szlachtę interesowały granice, patriotyzm i polityka. Ale a propos świadomości narodowej Słowian. Myślę, że nie było dosłownej świadomości narodowej, ale bardziej świadomość tego, że należało się do plemienia, do jakiejś wspólnoty. Słowianie nie dzielili się na chłopów, wasali i seniorów, z czego wiadomo byli tam tylko ludzie wolni i maleńką część stanowili niewolnicy, dlatego szansa, że była wśród nich jakaś świadomość przynależności jest.

Mówisz, że o świadomości narodowej wczesnośredniowiecznych Słowian można mówić dopiero gdzieś tak w XIXw. Odpowiem Ci, że Watykan rękami Cyryla, Metodego i armii cesarstwa rzymskiego narodu niemieckiego, które non-stop dawało w kość Polanom, skutecznie zadbał oto, żebyś nie wiedział nic o tym co działo się przed XIXw. razem ze świadomością narodową włącznie. Mieszko I też odegrał w tym sporą rolę. Nasza nieświadomość narodowa polega na tym, że nie wiemy tak naprawdę kim jesteśmy. Germanie, Celtowie, Goci, Frankowie itp.  tłukli się z Rzymem, a Rzymianie zapisywali to co wiedzieli o nich, dlatego Niemcy, Anglicy, Francuzi itd. wiedzą skąd się wywodzą, wiedzą kim są. Wikingowie dużo podróżowali, a przede wszystkim mieli swoją "Eddę Starszą" z której dowiemy się bardzo wiele o ich wierzeniach i kulturze. My mieliśmy taką niedogodność, że prawie wszystko co słowiańskie, było uznane za szatańskie i tępione jak Polska długa i szeroka, a ludzie zmieniali wiarę ze zwykłego strachu i dla "świętego spokoju". Kto wie, przecież Słowianie także ukształtowali swoje własne pismo runiczne i może gdzieś głęboko pod ziemią znajdują się kamienne płyty z wyrytą nań całą mitologią, nawet niewielki fragment byłby wspaniałym odkryciem. Pomarzyć można:)

I na czym miałby polegać powrót do "prawdziwej pogańskiej Polski"? Na oddawaniu czci siłom natury? Na stawianiu wszędzie posążków Światowita ze Zbrucza?

Nie powiedziałem wcale, że musimy powracać do pogaństwa. Jestem ateistą, ale gdybym miał wybierać to wolałbym wierzyć w siły natury, w to co widzę, słyszę, to co ma siłę niszczącą i twórczą. Cieśla przybity do krzyża, który w dzisiejszych czasach zostałby umieszczony w zakładzie psychiatrycznym, odpada od razu.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2010, 13:07:43 wysłana przez Conrad Shieldcrusher »

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 11, 2010, 13:53:30 »
    O, widze że mój temat odżył i to na dodatek przez prawdopodobnie kolejnego inteligentnego lecz niestety omamionego przez chore poglądy człowieka jak Sieg czy Celtus.

Jak konkretnie wspierasz redwatch nacjo? Podrzucasz pomysły kogo by tu można dojechać czy mówiąc wspieram masz na myśli bierne popieranie.

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 11, 2010, 16:50:34 »
    Jestem Liberałem,
    O wiele bardziej gospodarczym, ale tez obyczajowym - wciąż liberałem.

Ludzie pokroju Skinhead czy Punk, to dla mnie mało istotny temat
    nie zwracam na to uwagi, bo imho człowiek w odpowiednim wieku z tego wyrasta
    Oczywiście w głowie wiele zostaje, ale stanie pod blokiem z piwem to dupna perspektywa na przyszłość
    a jak całe życie chodzi i skinuje czy punkuje no to jego sprawa - każdy ma swoja receptę na życie.

Mój brat był punkiem, ja przez długi okres młodości szedłem w jego ślady,
    a potem odbiłem o 180* i sympatyzowałem w NOP.
    W ten sposób kształciłem swoje poglądy poznając jedną i drugą stronę...
    Co owocowało zgrzytami "tru" punków i skinów którzy mi mówili, że tak nie mogę
    i albo jestem komunista albo faszysta a jak nie to wpier****

Do Dziś pamiętam, jak miałem jakieś 16 lat byłem ogolony na 3mm i nosiłem glany z biały sznurówkami do bojówek itp
    słuchałem O!, czasem RAC, skinhead był dla mnie ruchem apolitycznym znałem jego historie itp, poznałem kilku rasowych skinheadów, ale i tak
    pamiętam jak  mnie straszyła znajoma, że 3 jej kumpli z lokalnej antify po 21 lat chcieli mnie tłuc...
    Załamałem się jak pomyślałem, że antifa to dorosłe chłopaki zajmujące się tłuczeniem gnojków.
    Potem widziałem ich za sympatyzowanie lewackimi poglądami które się ze mną kłócą, ciężko znoszę socjalistów.
    W obozie nacjonalistów też pięknie nie było i roiło się od idiotów... dlatego odbiłem od obu stron.

Wniosek był prosty, z Punka już wiele nie zostało - z apolitycznego ruchu zrobił się często lewacki syf, z tanimi winami na sztandarze;
    Skinhead to NR albo WP - i przeważnie to nie NR ideologiczni którzy znają datę bitwy pod grunwaldem, a ignorancji i pół-dresy.
    Do każdego z nich czułem odrazę, a i oni za moje myślenie liberalne oraz krytykę socjalizmu, odrzucali moje poglądy.
    Wybór był prosty - olewam to w czym kto sympatyzuje - byle nie naruszał wolności innych ludzi.

a jakie rozwiązanie na idiotów stojących pod blokiem ?
    Legalizacja broni - wtedy każdy człowiek jest równy - i ten wielki i ten mały.
    A napadnięcie na kogoś, czy pobicie, wiąże się z możliwością postrzelenia.
    Dla zaciekawionych tematem, zanim zaczną krzyczeć anarchia itp.
    radzę sprawdzić badania przeprowadzone w stanach nt poziomu przestępczości.

Pozdrawiam
    Szpsz

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 11, 2010, 22:37:09 »
    Tak masz rację, że nacjonalizm nie jest subkulturą, ale kiedyś ONR, a teraz NR to w dzisiejszych czasach zwykły odłam ruchu skinhead. NR to zasrani hipokryci, dlaczego? Napisałeś, że jesteś bardzo wierzącym katolikiem, więc pomyśl sobie kim byli pierwsi katolicy. Dlaczego Narodowi Radykaliści nie sięgają, aż do korzeni prawdziwej, pogańskiej Polski
    Polska powstała w 966r na skutek przyjęcia Chrztu przez Mieszka I, więc nie bajeruj mi tutaj o jakiejś prawdziwej religii itradycjach pogańskich.

Skąd wiesz, że jesteś 100% Polakiem, a nie tylko obywatelem Polski?
    Czy Twoi przodkowie brali udział w jakiejkolwiek wojnie?
    Polecam Ci pogadanie ze swoimi dziadkami, albo/i poczytanie kościelnych spisów urodzin, abyś nie miał zonka jak okaże się, że masz korzenie niemiecko-żydowskie
    Mój przodek był Tatarem który odznaczył się męstwem w czasie jednej z bitew i dzięki temu zdobył szlachectwo. Kilka dni później przyjął Chrzest.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2010, 23:11:01 wysłana przez Nacjo »
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 11, 2010, 23:09:41 »
    Tak masz rację, że nacjonalizm nie jest subkulturą, ale kiedyś ONR, a teraz NR to w dzisiejszych czasach zwykły odłam ruchu skinhead. NR to zasrani hipokryci, dlaczego? Napisałeś, że jesteś bardzo wierzącym katolikiem, więc pomyśl sobie kim byli pierwsi katolicy. Dlaczego Narodowi Radykaliści nie sięgają, aż do korzeni prawdziwej, pogańskiej Polski
    Polska powstała w 966r na skutek przyjęcia Chrztu przez Mieszka I, więc nie bajeruj mi tutaj o jakiejś prawdziwej religii itradycjach pogańskich.
    Aż mi się przypomniał Gomułka... Kiedy było milenium chrztu Polski władza zorganizowała alternatywne świeckie obchody - że niby świętują 1000 lecie powstania Polski. Kościół i historycy wówczas zdyskredytowali tą tezę twierdząc iż w 966 ochrzczono istniejący już kraj. Więc nie powtarzaj kłamstw PRL-owskiej propagandy...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 11, 2010, 23:12:13 »
    Nie obchodzi mnie co gadał Gomułka.
    Jednak tutaj miał rację. To były inne czasy.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 19:41:09 wysłana przez Nacjo »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 11, 2010, 23:32:57 »
    Cóż, od razu widać, że ślepo ufasz ideałom narzucanym Ci przez pogląd ruchu do którego należysz, zamiast chłodno badać sprawę i fakty, aby kreować swój nie zamazany innymi opiniami pogląd. W tym wypadku nie dziwię się takiego wrogiego nastawienia do ruchów nacjonalistycznych, choć przyznam, że znam tam osoby posiadające naprawdę szerokie pojęcie o pochodzeniu, genezie i założeniach tego typu organizacji. O moich poglądach nie chcę się rozpisywać, ale ja nie należę, do żadnego ruchu, przynajmniej oficjalnie, bo czasem kontakty utrzymuję. Ale to pozwala mi kreować i wybierać własne wartości, nie biorąc pod uwagę niczyjego zdania. Dochodzę do tego poprzez badanie historii, badanie własnych korzeni oraz porównywanie tego, do systemu wartości, który posiadałem zanim zacząłem zastanawiać się nad idealnym ustrojem i ideologią. Dopiero, gdy mój system wartości i przekonań, który kreowałem odkąd mam historię w szkole, nałożył się w znacznym stopniu z ideologią i zasadami danego ustroju, postanowiłem wspierać go słownie i nie wstydzić się tego, a tym bardziej majac świadomość, że nie jestem marionetką pomniejszej organizacji.

Generalnie jest to Twój wybór. Nie obrażam Cię, ale takie proste zdanie można wyciągnąć z Twoich wiadomości. Jednak niezbyt poważnych czasem, być może z powodu braku argumentów.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 12, 2010, 09:21:46 »
    Alkhadias

do kogo pijesz ?
    Jeżeli do mnie to chyba jesteśmy w dużym nieporozumieniu.

Radzę nauczyć się czytania postów ze zrozumieniem.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 10:07:14 wysłana przez Alkhadias »

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 12, 2010, 19:35:11 »
    Cóż, od razu widać, że ślepo ufasz ideałom narzucanym Ci przez pogląd ruchu do którego należysz, zamiast chłodno badać sprawę i fakty, aby kreować swój nie zamazany innymi opiniami pogląd.
    Od razu widać, że pan Alkhaidas najpierw napisze a potem pomyśli. Już wcześniej napisałem, że Korporacjonizm gloryfikowany przez większość narodowców to jakaś bzdura. W kwestii gospodarki jestem 99% Korwinistą. Własne poglądy (bardzo zbliżone do obecnych wykreowałem na podstawie tekstów i programów w niezależnych mediach, na długo przed tym, jak dowiedziałem się o istnieniu Nacjonalizmu.

Jeszcze wracając do hasła Polska dla Polków; Nie szerzy ono żadnej utopijnej wizji, ponieważ jest możliwe do realizacji. Oczywiście musimy utrzymać wysoką czystość etniczną, to prawda. Polacy w Polsce powinni stanowić ponad 95% społeczeństwa. (Jakby przez cały dzień jeść tylko kotlety to na wieczór dostałoby się ogromnego zatwardzenia, jakieś domieszki być muszą.)

idealnym ustrojem i ideologią
    Ja tam się nad utopiami nie zastanawiam, nie ma sensu tworzyć nowych wojen i szerzyć dodatkowych podziałów.
    Raz mi tylko w autobusie przyszła taka myśl: Utopia to świat w którym każdy zna swoje miejsce. I więcej tutaj nie trzeba.

A NR sie jest odłamem ruchu skinhead - Tym jest NS.
    Zobacz sobie www.youtube.com/user/NarodowyNR - takich kolesi można nazwać po*******onymi skinami.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 19:46:35 wysłana przez Nacjo »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 12, 2010, 19:46:07 »
    A ile niby osób w Polsce wg spisów powszechnych deklaruje narodowość polską? Bo chyba właśnie około 95% - Polska to jeden z nielicznych krajów na świecie gdzie główna grupa narodowościowa stanowi prawie 100% społeczeństwa... Znajdź inne takie państwo w Europie (poza San Marino, Maltą i innymi pierdółkami). To pusty slogan - tak samo ja mogę głosić: Warszawa stolicą Polski! Nacjonalizm to jest potrzebny - ale narodom, które albo nie mają własnego państwa, albo które są poddawane procesom asymilacyjnym ze strony dominującej grupy etnicznej. W Polsce nie trzeba żadnych nacjonalistów - po co oni są potrzebni? Zresztą polskim narodowcom zawsze było po drodze z zaborcami i okupantami: Dmowski - carski kolaborant, "Brygada Świętokrzyska" - współpraca z III Rzeszą, Piasecki - przydupas komuchów, Giertych - był we WRON. Nacjonalizm jest totalnie skompromitowany... 

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 12, 2010, 19:50:23 »
    Dmowski - carski kolaborant
    Przypomnij sobie kto był carem - to była kompletna lama, Dmowski o niczym nie donosił carowi tylko uważał, że bicie się na fronty na pewno nie pomoże Polsce. Nikt wtedy nie przypuszczał, że może dojść do Rewolucji Październikowej.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 12, 2010, 19:58:29 »
    Nie jest ważna osoba cara - ważne iż ruscy byli dużo gorsi niż Austriacy... A Dmowski trwał przy ruskich aż do 1917. Ruscy nic nie oferowali - zero wolności, a on mimo to nadal przy nich trwał. Współpracował z najgorszym z zaborców - był podłym zdrajcą i wstyd mi jak widzę ulice nazywane nazwiskiem tego ruskiego przydupasa. Jakich bohaterów ma nacjonalizm? Jaka wybitna postać była nacjonalistą? Ta ideologia nie zapisała się dobrze w historii Polski - powinna zniknąć w odmętach niepamięci.       

Offline Pierzasty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 12, 2010, 20:29:23 »
    Wiecie czemu Polacy w czasie zaborów byli w trudnej sytuacji?
    Z powodu nacjonalizmu w krajach gdzie byli.
    Pozdro dla tych którzy są tymi których nienawidzą za krzywdy dziadków.