Nie chcę z góry mówić, jak jest, ale wydaje mi się, że możesz się mylić, proud. Pamiętaj, że DICE zawsze było w miarę przychylne graczom. Co innego EA, które ostatnio świruje, jeśli chodzi o kasę. DICE może robić DLC za free, ale to EA rozdaje karty. Jeśli "chapaczom" z EA spodobał się pomysł Acti (które również jest przecież wydawcą), to nic dziwnego, że przyjęli taką taktykę. Aż 3 DLC do BF`a to całkiem sporo, poza tym już niedługo wychodzi mega-patch poprawiający naprawdę sporo błędów. Wraz z DLC na pewno będą wychodzić kolejne patche.
Swoją drogą to nie zdziwię się, jeśli DLC będą płatne dla tych, co nie kupili edycji limitowanej, dla tych co mają edycję limitowaną cena będzie zmniejszona o 50%. Albo to tylko marzenia :P
Jednak jestem pozytywnie nastawiony. Zobacz jak teraz wygląda gameplay na mniejszych mapach. Czy ludzie tak rzucają tymi Clay`ami gdzie popadnie? Czy walą tak rakietami po piechocie? Nie, chyba, że na serwerach typu Normal panują inne zasady :P Na Hardcore lecą za to kicki i bany, także jest naprawdę mało takich sytuacji. Poza tym większość takich rakietowych botów już dawno przesiadła się na CoD`a, bo tam takie akcje to normalka. A walka w samych budynkach też może być ciekawa, tym bardziej, że wnętrza budynków, które aktualnie występują na mapach są po prostu puste. Dodaj do tych budynków wyposażenie, które można kompletnie zdemolować i masz taką rozrubę, przy której nawet Sylwek Stallone wysiada :P