Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56209 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Battlefield (seria)
    « Odpowiedź #300 dnia: Marca 09, 2012, 10:27:11 »
    No i w tym momencie tracę zupełnie szacunek dla DICE... Bez problemu można zacząć nazywać ich Actidice. Zamiast naprawić błędy, których tony wciąż są obecne w BF'ie to wykonują kolejny skok na kasę (lub "kradzież" jak to ktoś określił na YT). Po prostu porażka. :( Nowy dodatek Close Quaters doda AŻ 4 mapy wielkości pinezki (jak sama nazwa wskazuje będą to wnętrza budynków) i 10 broni... Pewnie zażyczą sobie za to 15$, a nowe bronie okażą się znów tak op, że ktoś bez dodatku nie będzie miał życia. Poza tym mapa Metro pokazała jak takie plansze nadają się do Battlefielda 3 - rocket spam, claymore spam, m320 spam... Patologia ze strony developera, który stracił w moich oczach resztę szacunku, gdyż widać dosadnie, że dodatek ten ma tylko i wyłącznie ściągnąć kilku nowych klientów (łosi, którzy się na to nabiorą) od konkurenta z Acti.

P.S. Już widzę ile będzie na krótkie odległości błędów z liczeniem trafień skoro na dużych mapach jest to nagminne (tzn. wiesz, że jesteś już za przeszkodą, a i tak giniesz po serii, którą rzekomo dostałeś gdy dobiegałeś do osłony).

Jakiś gameplay z tego gówna o którym piszę: http://www.youtube.com/watch?v=e1njH0g_xxY&feature=related

EDIT: Bym zapomniał. :) Prócz tego CQ ogłoszono kolejne dwa DLC na ten rok - Armor Kill i Endgame. xD Patologii część dalsza i sprzedawanie gry w kawałkach trwa w najlepsze. Tym bardziej, że DICE wyciągnęło wnioski z Battlefielda 2 i nie wydało narzędzi modderskich, bo wówczas ich marne dodatki byłyby tak atrakcyjne jak te wydawane właśnie do dwójki (wystarczy wspomnieć, że znalazły takie "grono nabywców", że w końcu zostały za darmo udostępnione w jednym z patchów).
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2012, 10:36:15 wysłana przez proud »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #301 dnia: Marca 09, 2012, 14:06:48 »
    Nie chcę z góry mówić, jak jest, ale wydaje mi się, że możesz się mylić, proud. Pamiętaj, że DICE zawsze było w miarę przychylne graczom. Co innego EA, które ostatnio świruje, jeśli chodzi o kasę. DICE może robić DLC za free, ale to EA rozdaje karty. Jeśli "chapaczom" z EA spodobał się pomysł Acti (które również jest przecież wydawcą), to nic dziwnego, że przyjęli taką taktykę. Aż 3 DLC do BF`a to całkiem sporo, poza tym już niedługo wychodzi mega-patch poprawiający naprawdę sporo błędów. Wraz z DLC na pewno będą wychodzić kolejne patche.
    Swoją drogą to nie zdziwię się, jeśli DLC będą płatne dla tych, co nie kupili edycji limitowanej, dla tych co mają edycję limitowaną cena będzie zmniejszona o 50%. Albo to tylko marzenia :P
    Jednak jestem pozytywnie nastawiony. Zobacz jak teraz wygląda gameplay na mniejszych mapach. Czy ludzie tak rzucają tymi Clay`ami gdzie popadnie? Czy walą tak rakietami po piechocie? Nie, chyba, że na serwerach typu Normal panują inne zasady :P Na Hardcore lecą za to kicki i bany, także jest naprawdę mało takich sytuacji. Poza tym większość takich rakietowych botów już dawno przesiadła się na CoD`a, bo tam takie akcje to normalka. A walka w samych budynkach też może być ciekawa, tym bardziej, że wnętrza budynków, które aktualnie występują na mapach są po prostu puste. Dodaj do tych budynków wyposażenie, które można kompletnie zdemolować i masz taką rozrubę, przy której nawet Sylwek Stallone wysiada :P

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Marca 09, 2012, 14:13:45 »
    Wejdź na Metro w trybie CQ i przy 64 graczach. :p Jeśli nie jest to serwer oflagowany jako no RPG/SMAW, m320 to rakiety śmigają z jednej strony do drugiej. Co do claymorów to może nie widać tego tak bardzo, lecz przy zmniejszeniu map 100-krotnie (bo chyba na to się zanosi...) będzie z tym niezła rzeź. Już nawet nie wspominając o USAS-12, który powinien robić prędzej za broń przeciwpancerną albo M870. To nie będą normalne mapy i to nie będzie normalna gra - zobaczysz po premierze.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #303 dnia: Marca 09, 2012, 15:26:20 »
    QS M98B na Hardcorze <3
    Retarded are everywhere

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #304 dnia: Marca 23, 2012, 19:25:53 »
    Jest jakiś chętny grać w weekend w BFa 3? Jestem aktualnie ja, proud i Woyo :).

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Kwietnia 13, 2012, 16:46:55 »
    Chcialbym zobaczyc DLC Zombie mod w ktorym gralo by sie na aktualnych mapach (zedytowanych troche specjalnie pod moda) i z uzyciem wszystkich pojazdow ^^
    Retarded are everywhere

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #306 dnia: Kwietnia 15, 2012, 13:20:56 »
    A ja bym chciał mapki z walką w nocy, jakieś mapki, że np. zdobywamy obóz wroga, co-op z kilkoma nowymi misjami (bardzo chciałbym jakiś desant) oraz noktowizor z przybliżeniem (tak x3). Nie ma mapek z wioskami w górach co by było bardzo ciekawe.
    Po pół roku BF'a nie czujae już takiego klimatu, coraz bardziej przypomina to COD, dlatego że coraz częściej mamy do czynienia z graczami, którzy zarabiają punkty dla siebie, a nie pracują dla zespołu. Baseraping jest dość popularny na tyle że 3 graczy na każdym serwerze to uprawia, a wtedy gra nie ma sensu.
    Znacie jakieś serwery z dobrą atmosferą i z aktywnymi adminami? Czasami mnie wywalają z serwera, bo niby, że mam cheaty, a po prostu często zabijam wrogiego admina...

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #307 dnia: Czerwca 27, 2012, 13:41:30 »
    Proszę o komentarz:
    -"Battlefield 3 Premium"
    -"Battlefield 3 Premium" dla posiadacza "Battlefield 3" (i "Back to Karkand")
    A także nowo nadchodzące dodatki.

PS: Entschuldigung za podwójny post, ale trzeba trochę temat rozruszać.

Offline RErErty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Lipca 23, 2012, 14:28:29 »
    Mam pytanie- Czy na karcie graficznej NVidia GeForce 6600 z pamięcią 128mb BF: BC 2 będzie mi działał, chociaż na min. ustawieniach? BF P4F mi działa, lecz niewiem czy BC 2 zadziała.

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #309 dnia: Lipca 23, 2012, 15:04:10 »
    Jest jakiś chętny grać w weekend w BFa 3? Jestem aktualnie ja, proud i Woyo :).
    jak jeszcze grasz to ja jestem chętny ;P

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Lipca 27, 2012, 18:09:51 »
    Wypowiedź prouda z marca na górze tematu jest jak najbardziej trafna do tego co się stało z EA i serią. ŻAŁOSNE, po prostu ŻAŁOSNE. Najbardziej zgadzam się z twierdzeniem o narzędziach do moddingu. Argumentowali to tym, że "silnik jest zbyt skomplikowany" haha, dobre! Tak naprawdę żeby tylko były narzędzia to gracze zrobiliby 10 razy lepsze mapy niż te śmiecie które sprzedają, trzeba byłoby być totalnym frajerem aby kupić jakiekolwiek DLC a tym bardziej śmieciowe "ELITARNE PREMIUM". Typowy przykład gry "przehajpowanej", ucierpieli na tym sami gracze którzy nakręcili się na dodatki i rzucają się do sklepów po AŻ CZTERY ULTRAMEGA MAPY albo SUPERGOLDMEGAHIPEREKSKLUZIF PREMIUM. Rzygam tym, już w BF3 dawno nie gram na poważnie.
    Cały syf na masową skalę znany jako DLC wystartował od zbroi dla konia z Obliviona. Ironia losu, że Bethesda ma w miarę zdrowe podejście do graczy i mimo, że sprzedaje dodatki to mają one sporą zawartość to wypuszczają narzędzia modderskie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2012, 18:17:14 wysłana przez Cypisek »
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #311 dnia: Lipca 29, 2012, 12:32:09 »
    Może przejdźmy do czarnej owcy serii Battlefield, czyli 2142. UWIELBIAM te wersje, nie ma tu debili spamujących granatami i claymore'ami na Karkandzie, w sumie nie ma tu Karkandu, ale gra jest świetna, ja ostatnio lubie trollować czołgi na Highway Tampa :D Jeżdże takim baggie z radarem podczepionym (wykrywa pojazdy) zajeżdżam za czołg i strzelam mu w dupe z piluma :D. Walkery też sie fajnie trolluje jedziesz wokół niego i trąbisz, a on sie zajmuje Tobą a nie np gunshipem który właśnie mu ładuje rakiety w dupsko :D.
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #312 dnia: Lipca 30, 2012, 22:04:37 »
    Może przejdźmy do czarnej owcy serii Battlefield, czyli 2142. UWIELBIAM te wersje, nie ma tu debili spamujących granatami i claymore'ami na Karkandzie, w sumie nie ma tu Karkandu, ale gra jest świetna, ja ostatnio lubie trollować czołgi na Highway Tampa :D Jeżdże takim baggie z radarem podczepionym (wykrywa pojazdy) zajeżdżam za czołg i strzelam mu w dupe z piluma :D. Walkery też sie fajnie trolluje jedziesz wokół niego i trąbisz, a on sie zajmuje Tobą a nie np gunshipem który właśnie mu ładuje rakiety w dupsko :D.

Mam grę, ale nie jestem pewien czy nie mam dostępu do emaila i konta na których gra jest zarejestrowana. Da się to jakoś odzyskać? Bo grę nabyłem gdy nie miałem jeszcze neta, pograłem trochę z botami i odłożyłem do szafki - i do tego czasu się kurzy.

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #313 dnia: Sierpnia 23, 2012, 01:24:59 »
    Gra ktoś w BF free4($)play ;) ?
    Nie wiem jak BF3, ale ta gra online całkiem mi się podoba. Trochę balans psują gracze którzy płacą, ale daje radę.

Offline pabl74

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Sierpnia 23, 2012, 18:44:57 »
    Moim zdaniem każda część byłą dobra ale 3 to jak dla mnie najlepsza gra.