Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chciałbyś zobaczyć w modzie, jakąś dodatkową frakcję, poza 4 podstawowymi?

Tak.
    79 (78.2%)
    Nie.
    22 (21.8%)

Głosów w sumie: 100

Autor Wątek: 1794  (Przeczytany 52407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: 1794
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 03, 2010, 21:46:19 »
    Ja bym proponował żeby dodać Francję jako 5 frakcję.Mogli by oni być np. w wojnie z okupantami Polski.
    Francja nam nie pomagała.
    Vain powiem szczerze że chętnie ujrzałbym Królestwo Szwecji lub jakieś kraje Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego o ile to możliwe i o ile będzie na to czasu. Jak znajdę jakieś informację na temat tego okresu to oczywiście umieszczę na forum. Pozdrawiam i trzymam kciuki bo warto :)
    Tytuł cesarza Świętej Rzeszy Niemieckiej nosił władca Austrii - więc po co to dublować.

Ludzie! Po co wam jeszcze jedna frakcja? Ten mod i tak powinien skupić się na zmaganiach Polaków z ruskimi. Nawet pozostali dwaj zaborcy powinni pełnić kosmetyczną rolę. Kolejna frakcja tylko wydłuży czas produkcji i może doprowadzić do absurdów. Ja głosuję na nie!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 03, 2010, 22:40:50 »
    Vain powiem szczerze że chętnie ujrzałbym Królestwo Szwecji lub jakieś kraje Świętego Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego o ile to możliwe i o ile będzie na to czasu. Jak znajdę jakieś informację na temat tego okresu to oczywiście umieszczę na forum. Pozdrawiam i trzymam kciuki bo warto :)

Jak mod ma się kręcić wokół powstania kościuszkowskiego to te Państwa które są już to max.Dodając Szwecję to będą wtedy absurdalne wojny.To chyba nie ma być skirm?I lepiej niech robią to co na pierwszej stronie napisali i wydadzą go możliwie szybko a nie robili drugiego Ogniem i mieczem.Zawsze potem mozna wydac nowe wersje z nowymi frakcjami.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 03, 2010, 22:53:57 »
    Prosiłbym także o argumenty ludzi,którzy są na tak.Mnie póki co bardziej przekonuje Grievous i Skrzetusky.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 03, 2010, 23:05:04 »
    Mnie też, dlatego zagłosowałem na nie:-P
    Co do Francuzów była mowa w zespole żeby ochotników francuskich dać jako najemników.
    A Cesarstwo Niemieckie to w tym okresie fikcja...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 03, 2010, 23:40:37 »
    Świetny pomysł na moda ale:

- ciekawy jestem fabuły i rozwoju bohatera no chyba że wrzucimy go od razu jako dowódcę armii :)

- nie można stworzyć historycznej gry można tylko stworzyć tło historyczne czyli państwa, bronie, i bohaterowie itd.

- ja bym był za tym aby Rzeczpospolita była na początku krajem nazwijmy to ubogim militarnie :) (ale nie narażonym na ataki silniejszych państw zaborców). Wraz z rozwojem bohatera który będzie szlifował swoje kolejne stopnie kariery w wojsku powinna być opcja wstąpienia do szeregu armii Polskiej. Zdobywania wpływów wśród dowódców i na końcu gdy już poczujemy się silni ogłoszenie się dyktatorem powstania i do boju !!

- co do kolejnego państwa to mam dwie opcje:
    a) Turcja a dlaczego jako jedyny kraj nieuznający rozbiorów polski
    b) Obok Słabej Rzeczpospolitej dodać coś w stylu ruchu oporu w miastach zajętych przez Państwa rozbiorowe, w trakcie rozgrywki bohater zyskiwałby sobie sympatie w tych miastach a one w zamian w czasie wojny dostarczałyby albo kasy albo rekruta.

- jeśli już nie dodawać państw do moda można wprowadzić neutralnych kupców którzy mogliby dostarczać broń lub najmować ochotników za granicą

Offline matirta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 04, 2010, 15:04:59 »
    Jako 5 frakcję proponowałbym Kurlandię. Byłaby ona w sojuszu z Polakami i miałaby góra jedno miasto, ewentualnie do tego zamek. Ich wojska byłyby dobrze wyszkolone i uzbrojone ale ograniczały by się do 1-2 partii
    Pozdrawiam

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 04, 2010, 15:16:38 »
    Mod prezentuje się bardzo ciekawie, jednak co do modeli, to teksturki nie bardzo mi się podobają, wiem, wiem w grze będzie wyglądało to trochę inaczej. Głównie nie podoba mi się teksturka stali.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 04, 2010, 16:11:40 »
    - nie można stworzyć historycznej gry można tylko stworzyć tło historyczne czyli państwa, bronie, i bohaterowie itd.

Właśnie, nie rozumiem oburzenia. Ludzie czy muszą być 4 frakcje? Przecież nie musi tu być nie wiadomo co. Rzeczpospolita nie miała by żadnych szans i to było by bez sensu np: jedziesz w kierunku Prus a tam Rosjanie oblegają Wawe a Austria przejeła Kraków. Do jasnej cholery nie rozdwoję się. Gdzie zyskam prowincje to stracę 2 albo i 4.

możliwie szybko a nie robili drugiego Ogniem i mieczem.

OiM był robiony dość szybko z tąd problem. A fabuła OiM jesta daleko do 1794r
    - co do kolejnego państwa to mam dwie opcje:
    a) Turcja a dlaczego jako jedyny kraj nieuznający rozbiorów polski
    b) Obok Słabej Rzeczpospolitej dodać coś w stylu ruchu oporu w miastach zajętych przez Państwa rozbiorowe, w trakcie rozgrywki bohater zyskiwałby sobie sympatie w tych miastach a one w zamian w czasie wojny dostarczałyby albo kasy albo rekruta.

Dobry pomysł.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 04, 2010, 16:25:18 »
    Nie chodziło mi o M&B Ogniem i mieczem tylko o arcydzieło które będzie najlepsze i w ogóle ,które jeszcze nie wyszło , mod Ogniem i mieczem.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 04, 2010, 16:27:42 »
    A co z naszym bohaterem ? Bo raczej zaczęcie gry jako gen. armii było by dziwne...
    można by było zrobić coś takiego że zaczynamy jako zwykły chłop i zbieramy milicję z okolicznych miast i robimy akcje sabotażowe na szkodę państw zaborczych
    cosik tam wysadzimy ,jakaś pułapka na oddział zwiadowczy, jakiś konwój z żarciem odbijemy itp.
    W miarę awansów na wyższe rangi wstąpilibyśmy do wojska powstańczego i walczyli byśmy w otwartych konfliktach odbijalibyśmy twierdze itp.
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 04, 2010, 16:51:00 »
    A co z naszym bohaterem ? Bo raczej zaczęcie gry jako gen. armii było by dziwne...
    można by było zrobić coś takiego że zaczynamy jako zwykły chłop i zbieramy milicję z okolicznych miast i robimy akcje sabotażowe na szkodę państw zaborczych
    cosik tam wysadzimy ,jakaś pułapka na oddział zwiadowczy, jakiś konwój z żarciem odbijemy itp.
    W miarę awansów na wyższe rangi wstąpilibyśmy do wojska powstańczego i walczyli byśmy w otwartych konfliktach odbijalibyśmy twierdze itp.

To też spoko. Ja uważam że przed startem powinieneś mieć wybór czy chcesz być powstańcem czy zaborcem. Dlatego powinna być mini fabuła. Coś w stylu wybieram zaborca, i jestem poborowym albo cosik to już zależy od autora i jego wyobraźni.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 04, 2010, 16:59:20 »

To też spoko. Ja uważam że przed startem powinieneś mieć wybór czy chcesz być powstańcem czy zaborcem. Dlatego powinna być mini fabuła. Coś w stylu wybieram zaborca, i jestem poborowym albo cosik to już zależy od autora i jego wyobraźni.
    Dobra, ale nie zaczynajmy jako zwykły żołdak lub chłop - najlepiej jako podoficer. Bo jak wyjaśniać szybki awans naszej postaci? A będziemy musieli szybko awansować, bo ta wojna długo toczyć się nie powinna - głupio będzie jeśli jakiś szeregowiec będzie najpotężniejszym dowódcą w kraju.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 04, 2010, 17:25:34 »
    Hmm wiec niech będzie tak ze jak wybierzemy Polskę to bądźmy samym Tadeuszem Kościuszko:)

Offline Chwalimir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 04, 2010, 17:34:25 »
    Proponuję, żeby dodatkowe frakcję dodać w późniejszych wersjach, np. właśnie tą Francję, czy Kurlandię. A co do samego Kościuszko to czytałem gdzieś, że był z pochodzenia Białorusinem ;p co nie zmienia faktu, że czuł się Polakiem tak jak Chopin.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 04, 2010, 17:40:04 »
    Jak mógł być Białorusinem jak tego kraju nie było aż do XX wieku ;d?