Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Twoje największe zwycięstwo  (Przeczytany 45260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Swadians

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Twoje największe zwycięstwo
    « Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 01, 2011, 14:50:40 »
    Moim największym zwycięstwem była walka z 5lordami. Razem mieli ponad 900 ludzi a ja tylko 200 bo dołączył jakiś koleś mi na pomoc z 20ludźmi xD.Wygrałem ale przeżyło tylko 20ludzi i ja.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:01:13 »
    Gram w M&B od niecałego tygodnia, więc za wiele tych bitew nie było, a z największych to niedawna bitwa z rhodokami.

Moich ludzi około 90 przeciw 600 jednostkom wroga (kilku lordów). Moją przewagą było zdecydowanie posiadanie 25 swadiańskich rycerzy i to głównie nimi niszczyłem zastępy wroga. Ponadto trochę Nordowie, których zatrudniłem z wiosek zdobytych na wojnie, przetrzebili szeregi rhodoków :)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:03:17 »
    90 na 600 z rodokami i wygrałeś? :O Albo masz wysoki skill taktyki, albo mały rozmiar bitwy :) Ale nawet jeśli, to potwierdza starą ludową prawdę: swadian knightsy FTW.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:50:20 »
    90 na 600 z rodokami i wygrałeś? :O Albo masz wysoki skill taktyki, albo mały rozmiar bitwy :) Ale nawet jeśli, to potwierdza starą ludową prawdę: swadian knightsy FTW.

Taktykę mam na 4, a rozmiar bitwy na 100.

Raczej przychylałbym się do opcji numer dwa - swadiańscy rycerze to są absolutne czołgi. Dobrze poprowadzone zniszczą wszystko na swojej drodze. No i mam też ładnie wykwalifikowanych NPC, również konnych.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 09, 2011, 20:55:48 »
    A ja: 300( ja 100 ludzi i 2 lordów) na 700( z 5 khergickich lordów i 1 swadiański ) wygrałem a moje straty to około 10-20 ludzi sojusznicy 30-50 a wrogowie wszystko. Miałem poziom trudnoście na 113% dla mnie pikuś. Ja miałem około 25 swadiańskich rycerzy 15 vegairskich rycerzy 20 rhodockich sierżantów i tyle samo strzelców 10 nordyckich huskarli i strażnicy vegairscy i strzelcy. A jestem w królestwie rhodoków. I dzisiaj podbiłem ostatnie miasto swadian praven i je otrzymałem.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Paweł Cesarz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 12, 2011, 21:55:24 »
    Ja przy najniższym poziomie trudności odparłem atak nordów na zamek grunwalder ( wg. mnie najleprza twierdza w m&b native) . stan mojej armii:
    zamek liczył ok 180 ludzi
    ja w oddziale miałem ok 120 ludzi (fakt że ok 35 % stanowili rycerze ze swadii)
    czyli w sumie 300 ludzi pokonałem nimi ponad 850 nordów. w małą szcelinę między blankami wchodzili pojedyńczo i ustawiłem tam najleprzych rycerzy i sam z wielkim mieczem wojny ( czy jakoś tak) stanąłem na czele obrony . Po wielu zajadłych szturmach odprarłem atak ale straty były do ponad 80% .

Offline okidv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 16, 2011, 18:38:12 »
    ja 17 lvl i 27 wojami przeciw lordowi który miał 40 ludzi

Offline Arnie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 22, 2011, 14:29:38 »
    Moja największe zwycięstwo w m&b to podbicie Chanatu, veaigirów, nordów i swadie. Najtrudniej było veagirów ale jakoś poszło :)

Offline bastek789

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 26, 2011, 11:18:26 »
     Ja sam rozwaliłem kilkunastu stepowych bandytów. Miałem chyba 6 lvl

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Lutego 04, 2011, 21:01:14 »
    A ja na 2levelu wygrałem turniej (mam na najtrudniejszym) a dzisiaj zdobyłem miasto(sargoth) było tam 450 ludzi a ja miałem 106(38 swadiańskich rycerzy, 3 vaegirskich rycerzy, 15 vaegirskich strzelców, 15 rhodockich sierżantów, 10 nordyckich huskarli, i tam nordyccy weterani i jacyś tam już nie wiem) ale wygrałem z stratami 8 ludzi a oni oczywiście wszystkich. A miałem na najtrudniejszym 108% trudności. A i dostałem potem te miasto teraz je zbroię.  Edit: oczywiście grałem bez kodów. Ale szturmowałem przez 10 dni to miasto.                          Edit2: dzisiaj broniąc zamku hrus w 136 ludzi pokonałem 836 nordów oczywiście trudność na 108% żeby ktoś nie pomyślał że gram na kodach dam w przyszłości screna
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 13:32:48 wysłana przez Lord Dawo »
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #190 dnia: Lutego 05, 2011, 16:55:39 »
    A ja na 2levelu wygrałem turniej (mam na najtrudniejszym) a dzisiaj zdobyłem miasto(sargoth) było tam 450 ludzi a ja miałem 106(38 swadiańskich rycerzy, 3 vaegirskich rycerzy, 15 vaegirskich strzelców, 15 rhodockich sierżantów, 10 nordyckich huskarli, i tam nordyccy weterani i jacyś tam już nie wiem) ale wygrałem z stratami 8 ludzi a oni oczywiście wszystkich. A miałem na najtrudniejszym 108% trudności. A i dostałem potem te miasto teraz je zbroię.  Edit: oczywiście grałem bez kodów. Ale szturmowałem przez 10 dni to miasto.                          Edit2: dzisiaj broniąc zamku hrus w 136 ludzi pokonałem 836 nordów oczywiście trudność na 108% żeby ktoś nie pomyślał że gram na kodach dam w przyszłości screna

Ku**a muszę to zobaczyć :D. Albo jesteś tak zajebiście dobry ,że przy mistrzostwach świata w M&B zostaje twoim menadżerem i wygrywamy główną nagrodę (mi tam rybka co to by było i tak przekażemy to na cele charytatywne) ,albo możesz pisać razem z Naszym kochanym premierem Wielką Księgę Bajek Baśni i Obietnic.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Lutego 05, 2011, 17:54:14 »
    Jakbym miał warbanda i internet na komputerze (nie stać mnie na internet mam tylko na komórce)  to bym na mistrzostwa poszedł a czasami ma się szczęście ja gram od pewnego dnia w demo od lutego do sierpnia tak mnie to wciągło że uzbierałem kasę i kupiłem pełną wersję i gram co dzień więc jestem dobry w te klocki jeszcze zamierzam sobie każdego moda ściągnąć na wersję 1.011 i będę miał w co grać jakieś 2 lata ta gra mi się nigdy nie znudzi chociaż mi trudności już brakuje.   Edit: ten zamek próbowali przejąć 5 razy ale ja czuwam. I przed chwilą przejąłem ostatnie miasto tihr i już nordów nie ma ale teraz muszę się zająć wioskami. Ale koniec off topu. 
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 18:21:00 wysłana przez Lord Dawo »
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #192 dnia: Lutego 05, 2011, 19:15:48 »
    E , to jeszcze nic. Ja sam(sam!) obroniłęm zamek almerra przed około bodajze 800 rhodokoami (rozmiar bitwy 100 )
    Po prostu, stałem na drabinie, strzelcy mnie nie dosięgali, a sierżantów na 2 hity z berdysza brałem.Miałęm wtedt 31 lvl, heraldyczna z tabardem, skrzydlaty hełm, butki słabe, bo te obszytę skórą .Rękawice kolcze.
    Kurde, jak ja to zrobiłem...
    @dawo, to nie tak łatwo na necie, jak najwięksi pro są tak zczitowani :D Że hej.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Lutego 05, 2011, 19:22:03 »
    Ile miałeś życia? Ja może bym się wybronił ale ja mam ustawione na 250 więc raczej nie. A na 100 to pikuś.
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #194 dnia: Lutego 05, 2011, 19:26:04 »
    90+ życia, na tej bitwie chyba battle sizera odkryłęm, bo potem na 300 miałęm