Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Mass Effect  (Przeczytany 13921 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matey

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Seria Mass Effect
    « dnia: Lutego 09, 2010, 19:09:28 »
    Zastanawiam czy wydać te ciężkie do zdobycia 140zł. na tą giere. W cd action dostała 10/10 ale cena..... no więc się waham. Może ktoś gra w tą gierkę i podzieli się wrażeniami z fabuły, grafy itd? Warto wydać 140zł?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2015, 11:37:49 wysłana przez Lew »

Offline Guts

• Użytkownik
    Odp: Mass Effect seria (cz.1 & 2)
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2010, 17:46:20 »
    i ja dorzucę swoje pytanie. Co lepiej kupić jedynkę czy też od razu kupić dwójkę? Akcja jest jakoś powiązana?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2010, 18:37:47 »
    i ja dorzucę swoje pytanie. Co lepiej kupić jedynkę czy też od razu kupić dwójkę? Akcja jest jakoś powiązana?

Co prawda nie grałem, ale sporo słyszałem o tych grach. Tak - akcja jest bardzo powiązana (początek części 2 zależy od zakończenia części 1, z wykorzystaniem save)...

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 27, 2010, 17:24:52 »
    Sorka za odkopanie ale skoro już mass effect 2 w sprzedaży to pomyślałem że warto odkopać temat :)

Ja osobiście posiadam ME2 na x-a i mam już za sobą ok 9h gry i powiem szczerze że gierka jest super :D
    Grał ktoś jeszcze w to czy tylko ja taki wyjątek ?
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 03, 2010, 21:33:17 »
    Ja grałem i się nie zawiodłem, niestety[wstyd przyznać] przeszedłem na początku Mass Effecta 2 na torrencie, no ale szybko to nadrobiłem oryginałem i jesli się nie grało w Mass Effect 1 można czuć głupi klimat w Cerbezusie[dobrze ?] oraz można mieć idiotyczne zakończenie, tak jak ja: Legion, ten doktorek i Asari mi umarli, a jak zagrałem w Mass Effect 1 to od razu inne zakończenie :).

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 04, 2010, 07:56:00 »
    Margoth jak byś za 1 razem wszystko uleprzył na normandi oraz wykonał wszystkie misje towarzyszy to  wszyscy by przeżyli, wg mnie leprze jest zakończenie które nie pozwala importować saveów do ME3

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 04, 2010, 14:05:08 »
    No, nawet klimatyczne do zakończenie ze śmiercią Sheparda: jego ostatnie słowa:
    - ...Powiedz im, że zwyciężyliśmy... Shepard
    - Sam im to powiesz ! Joker.
    I Shepard deda :D.

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 04, 2010, 15:50:38 »
    Przeszedłem całą grę (nie czytaj jak nie chcesz zepsuć se zabawy--->)
    (click to show/hide)
    Przechodzę grę jeszcze raz ale teraz chcę mieć 100% Egoizmu wcześniej miałem słabo rozwinięty egoizm i prawość...

Gra jest fajna i się nie zawiodłem ale IMO powinno być więcej broni i pancerzy bo trochę za mało i klasa do wyboru w której moglibyśmy używać Karabinów sztormowych i snajperek czyli coś takiego jak Garus.

W ME1 nie grałem więc za bardzo nie wiem o co latało z Cerberusem...
    (nie czytaj jak nie chcesz wiedzieć jaka jest możliwość zakończenia)
    (click to show/hide)

Jak mieć Happy End (uwaga! Nie czytaj jak nie chcesz zepsuć sobie zabawy)
    (click to show/hide)

Edit: Jeżeli zepsułem ci zabawę z ME2 to przepraszam ale nikt ci nie kazał tego czytać... Teraz powinno być dobrze
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2010, 16:42:04 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 04, 2010, 16:17:19 »
    Do tego wyżej... Ku&wa nie możesz używać spoilerów?! Normalnie aż mi "ciśnienie" skoczyło, bo mam zamiar fundnąć sobię grę w niedługim czasie, a taki wejdzie na forum i spier... pół zabawy... ;d

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 04, 2010, 18:05:27 »
    A mnie się wydaje, że ten dialog wyglądał tak

(click to show/hide)

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 04, 2010, 18:08:13 »
    Tario, przepraszam ! Nie mam takiej pamięci, że każdy, a to każdy dialog z końca gry zapamiętuje, wybaczysz mi ;/ ?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 04, 2010, 18:13:06 »
    Spoko;) w 3 części będziemy chyba musieli stawić czoła  żniwarzom ponownie;)

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 04, 2010, 18:19:34 »
    !! Uwaga !! W tekście poniżej jest mały spoiler !! Uwaga !!

W 3 części będzie już konfrontacja z Żniwiarzami no chyba, że panowie BioWare wymyślą sobie nabijanie kolejnych pieniędzy na grze. Żniwiarze przybywają w filmiku na końcu gry więc nie ma co owijać w bawełne :D.

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 04, 2010, 19:03:27 »
    Jak już robią coś takiego to niech dodadzą tysiące nowych broni i pancerzy bo te kilka to se mogą w d**e wsadzić ! :D

Edit: Ale zobacz na Dragon Age jest tam dosyć dużo broni i pancerzy a w ME2 jest tyle co nic ... bez przesady mamy rok 2150 (chyba) więc powinno być tego trochę :/
    Zobacz na Borderlands'a tam jest multum broni... nie wymagam aby było tak jak w Borderland'sie ale trochę mogli by dodać :)

Są 3 snajperki , 3 karabinki , 5 broni ciężkich , 2 pistolety , 3 strzelby z czego 2 może postać używać , 2 pist. maszynowe i do tego 20 części pancerza z czego przydatnych dla różnych klas są góra 2 to co to jest ... nie wymagam tysięcy ale około setki mogło by być ...
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2010, 21:37:59 wysłana przez matizz »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 04, 2010, 21:05:47 »
    Jest dużo broni  wystarczy, ze zbierzesz każdy model po 1 kilka egzemplaży;) i będziesz miał wysiace broni;d.
    Nie przesadzaj  gra niewiadomo ile by ważyła.