Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Fall of Lightness (prace nad modem zawieszone)  (Przeczytany 9710 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Fall of Lightness (prace nad modem zawieszone)
    « dnia: Czerwca 10, 2007, 18:40:45 »
    Ostatnio tworzę sobie moda o nazwie Fall of Lightness. Poniżej przedstawię parę screenshotów oraz napiszę coś o fabule.

Historia

W Calradii żyły sobie w zgodzie dwa ludy Andorianie i Vaegirzy. Andorianie przybyli z południa, zatrzymali się w wiosce Veluca (tam założyli swoją stolicę Andorię) i skolonizowali tereny północne i zachodnie. Vaegirzy przybyli ze wschodu, ze stepów Khazan i zamieszkali na wschodzie Calradii.

Pewnego sierpniowego popołudnia w mieście Tulga strażnik na wieży zachodniej usłyszał wrzask i nagle został trafiony strzałą. Podbiegli do niego koledzy ale on wstał i...zaatakował ich! Po chwili strażnicy ożyli i zaczęli zabijać wszystkich w okolicy. Po godzinie w mieście było 30 trupów. Ci ,którzy zostali zabici, ożywali i atakowali następnych mieszczanów. O 12 w nocy nieumarli wtargnęły do pałacu króla. Wybili wszystkich a także króla Vaegirów ,który później został przywódcą jego zabójców. Za miesiąc nikt w Calradii nie widział żywego Vaegira...

W pewnej wiosce zwanej Slavinka urodził się chłopiec, który dostał imię Eogan. Posiadał on dziwne znamię w kształcie gwiazdy. Gdy osiągnął wiek 15 lat wyruszył w podróż do ojca ,który mieszkał w Andorii. Po drodze napadli go zbójcy ale został uratowany przez nieznajomego człowieka. Powiedział mu ,że musi się stawić przed królem Andorii - Denetorem (wiem ,że zerżnięte z Władcy ale to taki roboczy tytuł, niedługo go zmienię). Ów Denetor powiedział mu ,że jest potomkiem królów Andorii bo każdy władca posiada takie znamię. Oznajmił mu również ,że jest Tym Który Wyzwoli. Eogan bardzo się zdziwił i dopiero po dwóch latach zrozumiał sens tych słów - wyzwoli Vaegirów spod jarzma Nieumarłych...

SCREENY

« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2008, 12:24:11 wysłana przez Kolba »

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    Odp: Fall of Lightness
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 10, 2007, 18:56:28 »
    Całkiem całkiem jednak te tekstury...ekhm troche odpychają. I zmieniłbym historie bo ta jest już przejedzona :P

EDIT: mam nową range :)

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 10, 2007, 19:40:43 »
    @Azrael - grafa jest niezmieniona z native, tylko chłopak ma wyłączone "dynamic lighting" i shadery.

@Autor - zobaczymy co ci z tego wyjdzie, jednak do prezentacji dobrze by było te graficzne bajery włączyć ( lepszy efekt )

Pozdro!

Offline Szwejk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 10, 2007, 20:10:14 »
    @Azrael - grafa jest niezmieniona z native, tylko chłopak ma wyłączone "dynamic lighting" i shadery.

@Autor - zobaczymy co ci z tego wyjdzie, jednak do prezentacji dobrze by było te graficzne bajery włączyć ( lepszy efekt )

Pozdro!

Skoro tak to zwracam honor. Jedynie historia nadal mi nie pasuje ;)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 10, 2007, 20:27:08 »
    Na taleworlds wspominales cos o muzyce do tego moda - jednak jest to niemozliwe, bo sprawa wyglada tak ze nie da sie dodac tak po prostu muzyki do moda, jedynie mozna podmienic (albo dopisac) muzyke w folderze glownym, a co za tym idzie dla calej gry. No i tak jak tamci i ja sie czepne, ze w dzisiejszych czasach muzyka bez praw autorskich nie przejdzie, nie zdziwilo cie nigdy ze nikt (no chyba ze ktos nieswiadomy) nie wsadza do wlasnoch modow znanych kawalkow muzycznych?

PS: widze ze nie tylko ja gram na muzealnym kompie w M&B... ale dynamicznego oswietlenia to nawet nie wypada wylaczac...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2007, 20:29:19 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 10, 2007, 21:11:00 »
    Komp mi strasznie zamulał więc nie mogłem włączyć tych ''podrasowań''. Jak będę zamieszczał kolejne screeny z nieumarłymi to na pewno będą z lepszą grafą.

Azrael - chodzi ci o fabułę żeby nie była w stylu : jesteś wybrańcem i uratujesz świat?

EDIT : znalazłem wreszcie darmową muzykę. Sporo ciekawych kawałków stworzyli fani Age of Mythology - na Heaven Games można znaleźć kilkadziesiąt paczek z muzyką.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2007, 21:25:43 wysłana przez Kolba »

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 10, 2007, 21:38:27 »
    Jak chcesz to mogę ci porobić screeny na max detalach. Tylko powiedz co, gdzie i jak.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 11, 2007, 06:53:30 »
    Nie trzeba. Odpalę Mount & Blade na high-endowym komputerze kolegi i zrobię lepsze.

EDIT: JEST!!! ZROBIŁEM NIEUMARŁYCH!!!

« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2007, 07:07:53 wysłana przez Kolba »

Offline Szwejk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 11, 2007, 16:24:47 »

Azrael - chodzi ci o fabułę żeby nie była w stylu : jesteś wybrańcem i uratujesz świat?

Dokładnie, troche to już przejedzone moim zdaniem.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 11, 2007, 16:44:44 »
    Fajnie to wygląda, ciekawe nowe lokacje. Tylko że jeszcze nie widać nieumarłych ;]
    @Azrael - Fabuła może być, patrz że on nie ratuje świata tylko musi paru nieumarłych ubić ;]

Jeszcze co do modu to przydałyby się nowe tekstury żołnierzy, nowe klasy (np. paladyni) i jakieś nowe, oryginalne rozwiązanie (jak w last days czy story modzie) by mod przeszedł ;]
    Życzę powodzenia :D

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 11, 2007, 17:09:06 »
    Hmmm moze coś z tego będzie. Pomysł całkiem całkiem. Zastanawia mnie tylko co z tymi Swadianami (piszę wielką literą bo... przestałem ich nienawidzieć, ale i tak lubie ich tłuc i jestem za Vaegirami).

Dokładnie, troche to już przejedzone moim zdaniem.

No troche masz racji ale lepsze to niż np. 2 osoby, po tej samej stronie, z których jedna z nuch ma być wybrańcem, 1 osoba odwala wszystko (tzn. zabijanie wrogów, a 2-ga siedzi sobie spokojnie lub się temu tylko przygląda i to ona zostaje tym wybrańcem lub zdobywa jakiś potężny przedmiot. Tą pierwszą osobą steruje gracz. Gracz się denerwuje i może coś rozwalić.
    Chyba że jest możliwość zemsty.

Mogła by być fabuła wyjęta trochę ze SpellForce: Zakon Świtu tzn. znajdowanie artefaktu, zdolnego do pokonania nadchodzącego zagrożenia, który się nagle traci, a takze giną po kolei znane postaci osoby. Jednak można by zmienić zakończenie:
    przy wyprawie przeciwko wrogiemu magowi (w tym przypadku może być licz, król Yaroglek powinien być półbossem) wpada się w zasadzkę po której przeżywa tylko wrogi mag, postać gracza i bliska osoba z rodzeństwa postaci np. brat tyle że jego by pod koniec zabił ten mag. Postać wpada w szał i od tego szału zodbywa wystarczającą siłę i odwagę żeby się zmierzyć z wrogim magiem i następuje ostatnia walka. Ten mag oczywiście przyzywał by zombie. To tylko moja sugestia.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2007, 20:55:12 wysłana przez Cwany_Rycerz »
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 12, 2007, 06:03:29 »
    Obrazki nieumarłych dodam po południu bo nie mogę się zalogować na Photobucket. Mimo ,że dałem wszystkie opcje na maxa to jednak kilka screenshotów ma marną jakość. No cóż dodam tylko te ,które są ładniejsze między innymi nieumarłych i parę zamków.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 12, 2007, 20:28:37 »
    No nareszcie są nieumarli! Mam nadzieję że będziecie tym razem zadowoleni.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 12, 2007, 20:43:29 »
    Czy ja dobrze widzę? Czy są jakieś namiastki formacji, czy to tylko tak ci się jednostki ustawiły?
    Aha, no nieumarli są super :)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 12, 2007, 21:26:13 »
    Oprócz tych nieumarłych co widzicie będą jeszcze inne ich rodzaje : morskie,leśne i górskie.A co do formacji to jest po prostu bug gdzie nie ma z kim walczyć w bitwie:)

EDIT : Mam pytanie. Jak zrobić żeby np. Nieumarli (frakcja) mieli nieumarłe ciała i twarze bo jak zmieniam to w Edit Mode to po następnym uruchomieniu ci którzy byli nieumarłymi są teraz ludźmi.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2007, 08:05:45 wysłana przez Kolba »