Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wurm Online  (Przeczytany 93442 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Plopp

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wurm Online
    « Odpowiedź #240 dnia: Lipca 14, 2010, 00:56:17 »
    Ja też zacznę  grać... Napisałem już do Mata... Czy ktoś wie czy nadal gra?

My gramy w sześciu, możecie do nas dołączyć jak masz mikrofon. Jakby co  to gramy na Home Server.

PS> Jakby co to więcej na PW :P .

Chcę do was dołączyć... Pod warunkiem, że powiecie mi jak się walczy:)

edit:

Wysłałem PW

edit2:
    Jutro kupię mikrofon:)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2010, 01:03:25 wysłana przez Plopp »

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #241 dnia: Lipca 14, 2010, 08:52:49 »
    Niezła gierka(by była gdyby mi chociaż grafa na medium poszła)
    Mam 3 gb ram ,kartę 3d 1gb,procesor 2,4ghz,10gb pliku stronicowego i 2 dodatkowe wiatraczki
    Więc dlaczego muszę mieć wszystko na low
     i wtedy drzewa są trójkątne? UWAGA! kto posiada kartę graficzną ati musi przełączyć na to drugie renderowanie
    Mam mikrofon już łapie podstawowe rzeczy
    Dlaczego dzisiaj ciągle mam takie błędy
    (click to show/hide)
    przeglądając pliki trafiłem na spis klawiszy po angielsku
    (click to show/hide)
    Jednak nie zagram jeżeli komuś ta gra działa a ma on kartę ati to gratuluje.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2010, 09:35:50 wysłana przez acoaco122 »
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #242 dnia: Lipca 14, 2010, 12:38:20 »
    ja mam kartę ATI Radek X1300 (wiem, nie ma się czym chwalić) i mi jakoś chodzi na medium/high, tnie czasami niemiłosiernie, ale z moją cierpliwością da sie to wytrzymać.

Trzeba przyznać że SR jest naprawde w opłakanym stanie, jako że mi ukradli wszystkie moje zwierzęta hodowlane postanowiłem przestać grać (od 2 tygodni w wiosce byłem tylko ja, czasem lotr, regispl i akkarin, troche smutno było tak samemu grać), jednak podczas nudy postanowiłem wrócić do gry i razem z lotrem zbudowaliśmy fajny domek na East Coast. Kiedy JasiuPL wrócił z wakacji ujrzał SR całkiem zniszczone, bo podczas naszej nieobecności przez wioskę przeszła banda chuliganów niszcząc wszystko co można* dlatego on też postanowił opuścić SR. Budynki jeszcze stoją, mój jest to oddania w dobre ręce bo szkoda żeby się rozwalił. W środku ma stone oven, bulk/food bin, large chest, łóżko. Pomalowany na fioletowo. Jeśli ktoś by chciał to proszę PM do mnie w grze (czeslavPL), mogę zaprowadzić jeśli trzeba.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #243 dnia: Lipca 14, 2010, 13:57:42 »
    nie wiem czy było tu omawiane ale grafika jest 1  czy 3 osobowa?
    (click to show/hide)

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #244 dnia: Lipca 14, 2010, 16:07:31 »
    A ja mieszkam sam i jest dobrze...tylko niedługo już posiedzę na GV, kończę skillować na ścieżce wiedzy, porobię trochę stalowych fantów i zmykam na freedom. Zostanie po mnie domek, kilka poletek i kupa zwierząt, ok. 20 koni i 30 krów.
    MORMO rządzi

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Lipca 14, 2010, 16:29:38 »
    Zostawisz to tak aby się rozpadło ?!
    Ja chyba też zamieszkam sam.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Lipca 14, 2010, 16:32:04 »
    Nie wiecie może czy twórcy planują przesiąść się z tej głupiej javy na coś innego? Ja porzuciłem grę gdyż... gdyż 2fps to bardzo mało do gry...

@down: ale ja już nie mam co zmniejszać ;x
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2010, 23:08:57 wysłana przez PissInPeace »

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #247 dnia: Lipca 14, 2010, 21:26:45 »
    @up kiedyś miałem 4 FPSy, muliło niesamowicie, myślałem że to lag ale po 5 minutach nie przestało, zmniejszyłem wymagania do minimum i chodziło wyśmienicie. Krok po kroczku zwiększałem sobie te wszystkie bajery aż uzyskałem granicę dla mojego kompa, przy którym cięło tak, że grać się dało ale przyjemności z tego nie było

@2x up Coo??? ledwo ukończyłem nasz domek, wszystko ładnie urządziłem a ty teraz mówisz że zrobisz se domek sam? teraz jest zarąbiście bo nie ma nic do roboty, we dwóch to będzie jeszcze lepiej bo będzie można z kimś pogadać i poszukać zajęcia dla zabicia nudy

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Lipca 14, 2010, 22:07:09 »
    No dobra będę grał z tobą ale ja dopiero w poniedziałek będę.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Lipca 15, 2010, 09:37:43 »
    Hej nic nie działa próbowałem wszystkiego upgradowałem sterowniki downgradowałem wykonywałem instrukcje instalowałem wszystkie wersje tego dup**wa od ATI jeżeli ktoś ma kartę ati a działa mu na niej wurm to proszę o przesłanie pliku atioglxx.dll z folderu X:\windows\system32 błagam
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 13:31:46 wysłana przez acoaco122 »

Offline Kvath

• Użytkownik
    • Cthulhu fhtagn !
    « Odpowiedź #250 dnia: Lipca 15, 2010, 17:33:25 »
    Ajajaj, nie jest dobrze, a nawet gorzej.
    Kiedy osada jest w stanie uśpienia to jest to początek jej końca :[
    Oczywiście da się ją jeszcze uratować ale IMO nie ma to sensu, bo widziałem w jakim jest stanie.
    Nie chcę się rządzić, ale chciałbym rozpocząć nowy projekt. Projekt w którym uczestniczyć będzie więcej niż kilku zapaleńców (całe RS wraz ze mną ;]), niezbędne będzie wybranie ustroju politycznego itp itd. Bez forum się nie obędzie, dlatego zaraz po ustaleniu wszystkiego ktoś obejmie pracę sekretarza, który będzie sprawował rolę forumowego head admina.
    Zaznaczam że nie będę ubiegać się o stanowisko monarchy i nie palę się do rządzenia, choć mam nadzieję że o ile wybierzemy monarchę to owa osoba nie będzie z tym przesadzała.
    Wszystko najpierw ustalimy, dopiero później wdrożymy w życie, do tego jednak będziemy potrzebować niezawodnego środka komunikacji. Możecie składać propozycje, moją będzie konferencja na Skype bez mikrofonu tylko na czacie. Chociaż myślę że prędzej wykombinuję coś z java chat room, tak żeby móc gadać jednocześnie na wurmie i poza nim.
    To chyba wszystko, znaczy się reszta będzie do ustalenia ;]. Na razie napiszcie kto jest chętny do mnie na GG: 521164 żeby więcej nie spamować tu na forum. Mam tylko nadzieję że wszyscy członkowie RS są chętni :]
    Jeszcze mała zachęta:
    Gra samemu jest do bani, tak ? Granie we dwóch jest już lepsze, tak ? W pięciu to już jest super ? We 20 będzie epicko !
    --------------------------------------------EDIT-----------------------------------------
    http://www.chatzy.com/298365462769 to będzie tymczasowy komunikator, do czasu aż ktoś znajdzie coś lepszego.
    Password: svarog
    Nie musicie się rejestrować, ale wtedy ktoś może używać waszego nicku
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 18:03:22 wysłana przez Kvath »
    "I like my weapons how I like my music... heavy and metal !"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #251 dnia: Lipca 15, 2010, 17:58:29 »
    to jeszcze raz sie zapytam. Postacią sterujemy jak w m&b i runescape, czy jak w diablo że mamy ostać i ruszamy sie klikając?
    (click to show/hide)

Offline Kvath

• Użytkownik
    • Cthulhu fhtagn !
    « Odpowiedź #252 dnia: Lipca 15, 2010, 18:51:46 »
    Kamera fps czyli z pierwszej osoby, widzisz oczami bohatera. Przytrzymując lpm poruszasz kamerą.
    "I like my weapons how I like my music... heavy and metal !"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #253 dnia: Lipca 15, 2010, 19:23:03 »
    To fajnie się zapowiada może się zarejestruje ;]
    (click to show/hide)

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Lipca 15, 2010, 19:24:45 »
    Bardzo proszę o plik o nazwie atioglxx.dll od użytkowników posiadających kartę ati którym działa wurm nie mogę bez niego grać plik znajduje się w następującej lokacji
    X:\windows\system32

Plik z internetu nie działa!!!
    Mój LOG:
    (click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 19:35:38 wysłana przez acoaco122 »