Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ulubiona gra/y  (Przeczytany 15228 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ulubiona gra/y
    « dnia: Stycznia 24, 2010, 17:43:29 »
    Kolejna okazja by trochę pospamować :$
    Nie znalazłem takiego tematu , ale do rzeczy. Jakie są wasze ulubione gry ? Można je też po krótce opisać :)
    Moje ulubione to :
    M&B wiadomo dlaczego , Gothic I za świetny klimat , Twierdza 1-2 , Tzar : Ciężar korony , Civ IV , jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę :)
    Przed chwilą zainstalowałem moją najulubieńszą grę :3 Age of Empires : 1 , ta gra ma niepowtarzalny klimat którego żadna inna gra nie ma !(według mnie).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2010, 18:30:18 wysłana przez Axel »

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: Ulubiona gra/y
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 24, 2010, 17:47:31 »
    Borderlnds the best :D
    Oni mi kazali spamować >.<

Na serio - Borderlands, bo ta gra to innowacja, największe zaskoczenie rynku gier 2009. Nic się po tym niespodziewano, a wg. wszystkich rankingów właśnie ona jest jedną z najlepszych gier roku!
    Mówi to 40 lvl Mordecai (Gunslinger) na playtrough 2.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2010, 17:54:00 wysłana przez Credo »
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 24, 2010, 17:51:42 »
    Moja top 10 :
    1. X-Man Origins: Wolverine - x360 - siekanka ,fabuła
    2. Army of Two 1,2 - x360 - Dobre spędzenie czasu z bratem :)
    3. AoE III + dodatki - PC -
    4. Gothic I-IV - PC - bezimienny
    5. CoD: MW 1 i 2 - x360 - wojenka
    6. Twierdza: Krzyżowiec - PC
    7. The Saboteur - X360 - Dokopmy nazistą
    8. Assassins Creed 2 - X360 - Klimacik Włoch :D
    9. Dragon Age Początek -X360 - Fajny RPG ale po dłuższym czasie nudny :/
    10. M&B - PC - ...
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 24, 2010, 18:06:39 »
    Chyba jednak Warlords Battlecry II - przeciętny RTS, ale ilekroć go usuwałem, instalowałem go ponownie. Nie charakteryzuje się czymś unikatowym - ot takie górne stany średnie, ale jego magia jest niesamowita. Uwielbiam wiele gier, ale żadna, nawet M&B, Hiłrołsi i Total Wary nigdy mnie tak nie wciągnęła i zahipnotyzowała.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 24, 2010, 18:27:10 »
    Gothic, Gothic II i Gothic II Noc Kruka - za wspaniały klimat którego nie było już dla mnie w III.

Wiedźmin - kocham te grę :P Fantastyczny klimat Sapkowskiego, doskonała fabuła i w dodatku polska produkcja :D

M&B - za unikalność

NFS Underground 2 - stara szkoła jest 100x lepsza od wszystkich Undercoverów i Shiftów.

Call of Duty 4 Modern Warfare - za na prawdę porządne multi i fajną fabułe chociaż troszke za krótką.

To było moje TOP 5 ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 24, 2010, 18:38:25 »
    NFS Underground 2 - stara szkoła jest 100x lepsza od wszystkich Undercoverów i Shiftów.
    I już Cię, chłopie lubię! Jeszcze pamiętam te przerywniki w formie komiksów. Ta gra miała swój unikalny klimat, neony, niezłe patenty, a do tego obudowa mojego kompa, stylizowana na przód Mercedesa "okularnika" ze świecącymi na niebiesko lampkami w środku... Do dziś kocham tą grę. Do tego lubię jeszcze:

-COD, World at War też przejdzie
    -Total War
    -M&B
    -Armed Assault/Operation Flashpoint- za realność i przede wszystkim edytor misji ;p
    -Stubbs the Zombie- zaraza zombie oglądana z perspektywy zombiaka, a do tego nietuzinkowy czarny humor-perełka
    -Medal of Honor-Underground-gra na PSX, w którą do dzisiaj gram, niepowtarzalna!
    -Final Fantasy IX- też na PSX- super, hiper wypas gra RPG, w której świat zatapiało się po uszy, spędziłem przy niej co najmniej 80 godzin.
    -GTA 4- za rozwałkę, możliwości i humor- scena z zaproszeniem Toma Rivasa na randkę wymiata xD

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 24, 2010, 18:55:29 »
    GTA Sa ale tylko MP!
    GTA Vice City ach ten klimat:D
    Mount & Blade nie wiem kto jeszcze w tą gre gra:D
    NFS Carbon bardzo fajna ściganka.Ale Shift to shit!!
    Seria Gothic od 1(bardzo fajny klimat,czary itd)2(bardzo fajne smoki,ale z byt prosta)i NK(nie mylić z Nasza klasą!.Za utrudnienie i piękny samochód na bibliotece w Jardenkarze:D)
    A i AC 1 na XBox`ie.

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 24, 2010, 19:08:30 »
    Seria Total War, Mount & Blade, Dark Messiah, no i Rohan Online.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 24, 2010, 20:05:46 »
    Moja lista :D
    1. Wiedźmin za klimat książek , świetne dialogi , fabułę , walki i za wszystko co pokochałem w książkach Sapkowskiego
    2. KotOR za niepowtarzalną fabułę ( ten zwrot jak się dowiadujesz , że jesteś Revanem , pamięta się do końca życia ), świetne walki , i za to , że można było być tym złym
    3. Heros III i V , trójeczka była doskonała pod każdym względem i grało się z kumplami w " Gorące Pośladki" :D , potem była żałosna IV i lament , że magia III już nie powróci .  Potem V , która mi przywróciła nadzieję w magię świata Herosa i za świetną kampanię . Ponownie sesję z kumplami i euforia jak się ich zgniatało mrocznymi elfami :D
    4. Dragon Age : Początek ta gra mnie urzekła , cały czas o niej myślę i zastanawiam co się stanie jak włączę ją ponownie , za świetne walki , klimat i za powrót do korzeni dobrych RPG
    5. Warcraft 3 z dodatkiem na tej grze się zarywało noce :D , za fabułę , za postacie , które sie nienawidziło i jednocześnie lubiło i za BattleNet !!!
    6. M&B  świetna gra po prostu
    7.Władca Pierścieni : Bitwa o Śródziemie II z dodatkiem , przy tej grze ,( cho narzekałem i kląłem  , że odstaje od książek i ogólnie nie chwyta pełnymi garściami ze świata Tolkiena ) miło spędziłem wiele godzin i często do tych gier wracam  :D
    8. Seria Total War za wszystkie możliwości które oferuję , choć i tak narzekałem często  :]
    9. Pierwsze Call of Duty , które przechodziłem na easy i się cieszyłem :D jako 9 latek

Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 24, 2010, 20:11:06 »
    1: M&B Warband (wiadomo dlaczego :P)
    2: Battlefield 2 (wg. mnie najlepszy "symulator wojny" jaki do tej pory wyszedł - CoD przy nim to bubel [wg. mnie rzecz jasna :P])
    3. TrackMania Nations Forever (najlepszy darmowy symulator wyścigów samochodowych w sieci :))
    4. RfactoR (symulator wyścigów F1)
    5. Rome Total War (klasyk)
    5. Toca Race Driver 3 (symulator wyścigów samochodowych)
    6. The sims 2 z dodatkami (xD, po prostu lubię takie pierdołki)
    7. CS 1.6 (grałem kiedyś w ecg, teraz gram 2-3 razy na miesiąc :P)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 24, 2010, 20:44:24 »
    Najlepsze gry, w które kiedykolwiek grałem, to:
    - seria Gothic
    - Seria Penumbra
    - Tzar
    - Twierdza 2
    - Jedi Outcast i Academy- (razem)

Chyba było coś jeszcze, ale nie pamiętam już.... W kazdym razie ja rzadko gram, ponieważ jestem bardzo wymagający co do takich rzeczy i po prostu nie ma już chyba gier, które spełnią moje wymogi.

A jak miałbym wymieniać the best of the best, to:
    - Seria Gothic
    - Seria Penumbra
    - Tzar
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 24, 2010, 20:57:36 »
    Nie podam po kolei, bo nie potrafię powiedzieć, co najbardziej mi się spodobało.
    Mount & Blade, co oczywiste, dłuższy czas nie grałem, acz od paru tygodni ciągle zagrywam w Prophesy of Pendor
    Borderlands, genialna gra! Credo, pozdrowienia od Bricka Berserkera ;-)
    Gothic II NK. Gothic II był moją pierwszą grą z tej serii, a Noc Kruka ponownie przyciągnęła mnie do niej na długie dni.
    Tekken 5. Mistrzostwo samo w sobie, przeszedłem grę każdą dostępną postacią.
    God of War - to jest na pewno miejsce pierwsze. Niesamowite! Genialne! Wspaniałe!
    HoM&M. Bez żadnych cyferek, ew. z trójką, acz jedynka mnie najbardziej wciągnęła swą prostotą.
    Mass Effect - mistrzostwo.
    Gruntz - mają swój niepowtarzalny urok.
    Assassin's Creed - powalająca grafika, świetna grywalność i tak dalej.
    Oraz, 'last but not least', Call of Duty 4 - multi mi nie działa, ale single jest super.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 25, 2010, 01:52:03 »
    To i ja coś od siebie dorzucę.

1. Call of Duty 1 i 2... Całe życie będę do tych gier wracał...
    2. Strategic Command... Pewnie nikt nie zna:-) Przypominają się dawne gry planszowe... To były czasy...
    3. Total War, wbrew powszechnej opinii podoba mi się Empire i to chyba najbardziej z całej serii...
    4. Wiedźmin (chociaż jeszcze nie skończyłem do dzisiaj, brakło czasu...)
    5. American Conquest: Divided Nation Ale tylko kampania. Lubię czasem skopać tyłek secesjonistom...

I  nie za bardzo wiem co z Mount & Blade zrobić... Cały czas do niej wracam jak tylko mam czas ale nudzi mi się już... Jak wyjdzie RES albo AoT to pewnie gdzieś na 2 lub 3 miejsce wskoczy.

Zapomniałbym... Jeszcze Kozacy Europejskie Boje i dodatki ale na Viście mi przestali działać więc mają obecnie tylko wartość sentymentalną...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2010, 02:03:04 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 25, 2010, 02:20:50 »
    Moja kolej ;p.

- Seria Gothic
    - TES III z dodatkami
    - M&B, M&B: Warband
    - Rome: Total War
    - Heroes II, Heroes III i Heroes IV
    - Preatorians
    - NFS: Underground 2

Jak mi się przypomni jeszcze coś, to dopiszę ;p.

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 25, 2010, 08:30:48 »
    COD Modern Warfare 2
    Empire TW
    Mount & Blade :P
    Narazie wszystko.