Osobiście polecam kartę GTX570. Jest świetna, chociaż jak się rozpędzi, to w pokoju zasysa atmosferę :P No i potrafi być głośna... To w sumie jedyne minusy. Radki nadal mają problemy, zdecydowanie większość twórców robi swoje gry pod karty nVidii. Co do procka... Hmm wybór głównie zależy od preferencji indywidualnych, ale nie lepiej zamiast i5 wziąć coś mocniejszego i tańszego? W zastosowaniu do gier bardzo dobrze sprawdzają się procki od AMD z serii Phenom II X6. Również polecam z własnego doświadczenia.
Do takiego sprzętu pasowałoby również 8GB ramu DDR3, gdzie w przypadku AMD prędkość to max 1333 MHz. Niby sporo mniej od możliwości Intela, ale mogę Cię zapewnić, że dla większości śmiertelników jest to aż nad to.
Dobry sprzęt musi mieć dobre zasilanie. Świetny wybór z zasilaczami od OCZ, jednak wydaje mi się, że czy to dla mojej propozycji sprzętu, czy nawet dla Twojej, 600W to może być trochę mało. Polecam minimum 700W. Lepiej, żeby było więcej niż za mało, prawda? Zwłaszcza, że te grafiki potrafią na prawdę sporo prądu pociągnąć na max obrotach.
Dla porównania mój sprzęt:
Procek:
AMD Phenom II X6 1090T
Płyta:
Gigabyte 880GM-UD2H
Grafika:
EVGA GTX570 1280 GDDR5
RAM:
Patriot 8GB 1333 MHz
Dźwięk:
SB X-Fi Titanium Fatality Pro Series
Powodzenia ze składaniem własnego potwora :)