Wczoraj dostałem Wiedźmina 2 i po jego zainstalowaniu mocno się zawiodłem na grafice. Myślałem, że będzie lepiej, ale nawet na minimalnych ustawieniach i rozdzielczości 1024x768 (kiedy moja domyślna to 1370x768) gra przycina...Rozmyślam nad kupieniem karty NVidii 260/280 GTX. Osoby użytkujące te karty mówiły, że ta karta pozwalała grać w Wiedźmina 2 czy Crysis'a 2. Tylko teraz pytanie, a właściwie dwa: czy mój procek wytrzyma taką kartę i jeżeli w takową kartę się wyposażę to rozwiąże mój problem? Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam!
Twój procek właściwie idealnie nadaje się do kart z seri GF9xxx, jednak do GTX2xx i wyżej chyba będziesz musiał wymienić procka na coś z conajmniej 3-4 rdzeniami. No i pamiętaj, to że karta pozwala grać, nie znaczy, że pozwala się cieszyć grą :) Crysis 2 przy DX11 i Hi-res teksturach potrafi zagiąć nawet mojego kompa, co mi się jeszcze nie zdarzyło w żadnej grze... Najlepszym chyba wyborem będzie coś z serii GTX5xx (nie są już takie drogie a oferują ogromną wydajność, tylko nie daj się nabrać na "super moc" krojonych wersji 550 i niżej) i procek albo od AMD (Phenom II X6), albo Intel (i5 jako totalne minimum).
Aha, zawsze mogę się mylić, najlepiej, żeby ktoś jeszcze ogarniający temat się wypowiedział :)