Poziom gier na konsole jest niski, ale nie musisz się obawiać szybką wymianą komponentów.
Ja mam 3 telewizory LCD i jedną konsolę PS 3, polecam Ci kupić dysk o najmniejszej pojemności 40 GB, gdyż następnie można osobno kupić kartę 240 GB taniej, niż normalnie, tylko problemem by był montaż.
PS ma śliczną grafikę, dobre zabezpieczenia przeciwko piractwu, musisz się przystosować do Pada, bądź kupić Playstation Move, ale najpierw byś musiał to tym dokładnie poczytać, mogę Cię wprowadzić. Jest to kontroler ruchu, ale nie martw się, że to zabaweczka dla "szapnu" bo naprawdę jest dokładna minusem jest mała ilość gier na PS Move, ale teraz można kupować gry w normlanej cenie z dwoma płytami w środku - do Pada i Move. Minusem gier na PS jest ich cena, około 200 złotych. Kolejny aspekt - Pad otóż, zapewne jesteś zagorzałym pecetowcem, więc ciężko Ci będzie się przyzwyczaić do kontrolera. Zawsze możesz pomyśleć o kupnie FragFx, to jest myszko - pad, myszka z przyciskami od pada po lewej stronie, a w drugiej ręcę masz "pół pada" - jedną rączkę, mianowicie tą na której jest Joystick.
Mam nadzieję, że pomogłem :]