Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Oblężenie Stadthauer - komentarze  (Przeczytany 19505 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    Odp: Propozycja RPG...znowu!
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 18, 2010, 17:20:51 »
    Sesja pojawi się dziś w godzinnach bardzo późno wieczornych, wybaczcie poślizg. Jutro od samego rana ( albo dziś koło 1-2 jakbyście cierpieli na bezsenność) będziecie mogli już zaczynać swe opowieści
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 18, 2010, 18:13:49 »
    Ja w nocy spać nie będę,pracuje, ale najgorsze jest to że w pracy nie mam dostępu do internetu :/. Ehh jakoś przeżyje tą noc ^^

Offline Eiren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 18, 2010, 18:56:25 »
    A mógłbyś do tego czasu zdradzić, kto jakie rasy wybrał ? 

Offline Francysh

• Użytkownik
    Odp: Sesja - komentarze
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 19, 2010, 01:56:45 »
    Zmieniłem, nazwe tematu każdy z was dostał wskazówki...teraz spaaaaaaaać....

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 19, 2010, 18:39:20 »
    Grievoius... Mniej ingeruj w otoczenie. Miało być opowiadanie, wiem. Ale wzoruj się na tym i rób tak samo : http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=6464 (pierwsza lepsza sesja z www.tawena.rpg.pl Kiedyś byłem tam zajebiscie aktywnym userem.) Każdy gracz postuje jeden raz, potem mistrz, i potem każdy grasz po razie jednym. Chyba, że gracz robi coś więcej, wtedy mistrz może w temacie tylko jemu mówić co się dzieje i tak post za postem z jednym graczem.
    Najlepiej usuń to co napisałeś, albo zedytuj i napisz jeszcze raz. Nie ingerujesz ANI TROCHĘ w otoczenie jeśli chodzi o coś ważniejszego. Jakieś błachostki tak, ale nie takie rozbudowane wątki. Zmień proszę, bo tak się grać nieda. Byłoby zbyt łatwo i nieciekawie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2010, 18:41:44 wysłana przez Samowar »

Offline Francysh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 19, 2010, 19:45:20 »
    Ja się wypowiem jak GM.Griev nie ingeruj w otoczenie aż w takim stopniu. Znaczy wypuszczenie więźniów to mi wsio ryba ale staraj się być nieco bardziej neutralny jeżeli chodzi o otaczający świat. Jak nie do końca wiesz jak zobacz na innych graczy. I fakt jeden post każdy, jedna tura potem ja i znowu wy. Nie musisz usuwać posta ani edytować tylko przestroga na przyszłość.

PS. Jak na razie jestem w was zadowolony ^^ Każdy z was zna klimat i umie pisać, oby tak dalej ;]

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 19, 2010, 20:03:33 »
    Samowar nie że się od razu czepiam. ;] Tak na wstępie wolałem uprzedzić, bo sam jestem n00bem w takich RPG, ale... Dlaczego piszesz swoją wypowiedź w trzeciej osobie? Ja zawsze byłem przekonany, że "trzeba wejść" w odgrywaną przez siebie postać i pisać tak jakbyśmy właśnie nią byli. Może jest to tylko moje odczucie, ale trochę dziwnie się czyta taki tekst...

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 19, 2010, 20:07:07 »
    Tak jest na erpegach na żywo przy stole, z kolegami. Na erpegach forumowych istnieje dowolność jeśli o to chodzi, a ja osobiście lubię pisać z trzeciej osoby. Mam wtedy większe pole manewru przy opisywaniu zachowań postaci. Pomyśl "uśmiechnął się jak psychypata" "uśmiechnąłem się jak psychopata". Co lepiej brzmi? ;P

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 19, 2010, 20:10:17 »
    Podzielam zdanie Samowara i jest to IMO najlepsze, ale podporządkowałem się już prośbie Francysh'a. W moim odczuciu dziwne są teksty pisane w pierwszej osobie, ale każdy ma swój gust ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 19, 2010, 20:20:10 »
    Dobra zrozumiałem błąd. Pardon
    Obiecuję poprawę i mniej niepohamowanej ingerencji, mam nadzieję iż bardzo nie zepsułem wam rozgrywki - jeśli tak to naprawdę jeszcze raz przepraszam.
    Nigdy czegoś takiego nie robiłem więc wybaczcie moje niepoprawne zachowanie.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Francysh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 19, 2010, 22:01:19 »
    Samowar...zedytuj potem posta....Pierwsza osoba mówiłem w zasadach, ja wiem, że to lepiej brzmi i bla, bla,bla ale porządek musi być ;D Zaraz rusze fabułę :P

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 19, 2010, 22:29:47 »
    To, że pisanie w pierwszej osobie wydaje się Wam dziwne, jest spowodowane jedynie tym, że w większości powieści albo opowiadań zastosowana jest narracja trzecioosobowa. W ich przypadku jestem zdania, że taka narracja jest lepsza - między innymi dlatego nie spodobały mi się np. książki Jacka Piekary, w których głównym bohaterem jest inkwizytor Mordimer Madderdin. Natomiast grając w RPG, nie warto przejmować się "dziwnym brzmieniem" narracji pierwszoosobowej, ponieważ konstrukcja zdań z jej zastosowaniem, z punktu widzenia poprawności językowej, jest prawidłowa.

PS. Samowar, przestań się wreszcie podpierać tą Tawerną RPG, bo nie od dziś wiadomo, że większość nie zawsze ma rację.
    Pozdrawiam, Nevader.

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 19, 2010, 22:51:39 »
    Podpieram się tawerną rpg, bo nigdzie indziej nigdy nie widziałem sesji forumowych na tak wysokim poziomie. A nie piszę w trzeciej osobie ze względu na to, że w pierwszej osobie dziwnie mi to brzmi. Osobiście jestem wielkim fanem książek Jacka Piekary.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 19, 2010, 23:20:56 »
    Kurde, strasznie żałuje ze nie  tego tematu wcześniej bo może miałbym okazje dołączyć do was w tej ciekawej sesji.
    Oczywiscie będę śledził sesje , może będzie on jak dobra książka.

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 20, 2010, 00:12:19 »
    Samowar, niczego od Ciebie nie oczekuję, ale mógłbyś wykazać się większą kreatywnością i nie polegać jedynie na innych. Sądzę, że dalsza dyskusja na ten temat jest bezcelowa, ponieważ zasady uczestniczenia w sesji są sprecyzowane i nie ma wśród nich żadnych niedomówień - wypowiedzi mają być w pierwszej osobie.