Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka gra MMORPG jest Twoim zdaniem najlepsza?

Warld of Warcraft
    72 (37.1%)
    Guild Wars (choć to nie do końca MMORPG)
    14 (7.2%)
    Silkroad online
    8 (4.1%)
    Metin 2
    33 (17%)
    Lineage 2
    26 (13.4%)
    Tibia
    23 (11.9%)
    Cabal online
    5 (2.6%)
    Lord of The Rings Online
    10 (5.2%)
    Aion
    3 (1.5%)

Głosów w sumie: 191

Autor Wątek: MMORPG  (Przeczytany 57608 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TomekDex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: MMORPG
    « Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 17, 2009, 22:26:08 »
    Jedyny plus to naprawdę rozbudowany tryb tworzenia postaci. Że zawsze można być tym wyjątkowym i wyróżniać się w tłumie. No i genialna muzyka, od razu przypominają się filmy o Conanie. Aż się pokuszę o umieszczenie próbki dla młodszego pokolenia.

Lol jeśli dla ciebie w AoC jest rozbudowany tryb tworzenia postaci to naprawdę nie grałeś w Anarchy Online
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 18, 2009, 02:08:14 »
    Mnie tam oczy od tego bolą. A raczej krwawią. Ale co kto lubi. :P

A co do AoC mam na myśli oczywiście tworzenie wyglądu postaci, a nie klasy, rasy, umiejętności itp. Kształtowanie owali twarzy, wielkości nosa, odległości oczu itd. To co znamy np z Mount and Blade, a w MMO jest wyjątkiem. Ale podobno Fallen Earth bije to na głowę (nie testowałem) ale jeśli można nawet wybrać kolor owłosienia na klacie to pewnie pomyśleli i o innych rzeczach. :D

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #332 dnia: Grudnia 18, 2009, 20:50:14 »
    Wkurzyłem się na AoC ściągam a tu naglę błąd i 70% poszło się kochac ;/

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Grudnia 19, 2009, 08:50:07 »
    Jeśli chodzi o porażki gier Mmorpg to na pewno Star Wars Galaxy , to była taka chała, że się nie dało w to grac i tak mało graczy .Jak gralem porzez parę godzin u kolegi to zobaczyłem ledwie kilka postaci . Oby nowy KotOR był lepszy , i wszystkie znaki na niebie na to wskazują .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #334 dnia: Grudnia 20, 2009, 11:23:01 »
    Ja grałem w KOTORA 1 i śmigało się jak ta lala. A co do porażek mmorpg to ja bym wyznaczył... kurcze nie wiem jeszcze ;/ grałem w dużo gierek mmo ale nie mogę sobie przypomnieć jaka to była gra. Tak czy inaczej to był szajs.

Offline Pablas

• Użytkownik
    • Święta tuż, tuż... Ho-Ho-Ho xD
    « Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 20, 2009, 21:37:21 »
    Łeee tam... nie znacie sie xd
    Najlepszy to metin ;f
    Nabiłem 45 lvl i znudziło mi się ^^
    Co 2 osoba próbuje cię okraść, a co 5 popierdziela na speed hacku (kto grał to wie ;>)

A ja mam jeszcze takie pytanie :D Czy w WoW'a można grać za darmo? Czy tam jakieś abonamenty itd.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2009, 21:41:58 wysłana przez Pablas »

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 21, 2009, 14:50:18 »
    Ogolnie za grę w WoW-a trzeba płacić (jeżeli chcesz grac na oficjalnych serverach tej gry).Lecz dużo ludzi nie chce płacić i powstały prywatne servery na których gra sie za darmo.Jest to nie do końca zgodne z prawem ale Blizzard ma to gdzieś bo i tak juz maja dużo graczy(13milionów jak słyszałem)

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 21, 2009, 15:49:44 »
    Ogolnie za grę w WoW-a trzeba płacić (jeżeli chcesz grac na oficjalnych serverach tej gry).Lecz dużo ludzi nie chce płacić i powstały prywatne servery na których gra sie za darmo.Jest to nie do końca zgodne z prawem ale Blizzard ma to gdzieś bo i tak juz maja dużo graczy(13milionów jak słyszałem)

Napędza im to tylko klientów. Większość prywatnych serwerów Wowa, to po prostu fun-servery, czyli zero przyjemności z gry gdy masz wszystko od ręki. Są i serwery "blizzlike", ale tak zabugowane, że przynajmniej niektórzy powiedzą "DOŚĆ!" i grzecznie płacą pre paidy by pograć w godziwych warunkach. :P

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 26, 2009, 16:23:37 »
    Powiem wam szczerze. Grałem w WoW, L2 i Metin i jedyna gra, która mnie przyciągnęła do Metin, ale Metin to już nie to samo co jakieś 2 lata temu. Teraz niestety dużo dzieci (mówiąc dzieci nie mam na myśli wieku tylko zachowania) gra w tą grę i niestety przestałem grać.

Pozdrawiam.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 26, 2009, 22:06:17 »
    Age of Conan był, jest i będzie świetną grą. Niestety gra podupada, ponieważ polscy Game Masterowie mają wszystkich graczy dosłownie w dupie. Raporty o "stuck" (zacięciu się) są rozpatrzone dopiero po kilku godzinach. Jest jeszcze wiele innych kwestii, które zniechęcały graczy z powodu supportu. Ogólnie AoC było bardzo dobrą próbą ataku na WoW. Tysiące graczy na serwerach były zadziwiające. Szkoda tylko, że nie było aż tak wszystko dopracowane jak w WoW. Przede wszystkim balans klas. Ale ktoś kto grał dłużej nigdy nie zapomni wspaniałych i epickim momentów np. questy grupowe w Czarnej Twierdzy. Nigdzie nie znajdziecie takiego rozmachu questów grupowych. PvP też było bardzo dobry, w szczególności siege. Oblężenia pomiędzy gildiami były czymś pięknym. Ta gra była nieoszlifowanym diamentem, którego jednak nikt nie oszlifował... Z pewnością miała wielki potencjał, grafika, muzyka, system gildii, model walki, to wszystko było bardzo dobre lecz według mnie zawinili tutaj ludzi, którzy zajmowali się grą po premierze. Robili co chcieli, nie słuchali nikogo, a już z pewnością graczy. Gdyby po premierze przyłożyliby się do uaktualniania i poprawiania tak jak Blizzard, dziś mielibyśmy MMORPG realnie konkurujące z WoW.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #340 dnia: Grudnia 27, 2009, 11:09:15 »
    Ja postawiłem na Guild Wars. Mam wszystkie dodatki i w ogóle nie żałuję. Dużo postaci, setki umiejętności i prawie jak WoW, oczywiście nie można mieć koni, jest jedna rasa itd. ale poza klasami, rasami postaci i koniami to Guild Wars jest prawie identyczny, a no i jest darmowy.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 27, 2009, 11:19:07 »
    Ja postawiłem na Guild Wars. Mam wszystkie dodatki i w ogóle nie żałuję. Dużo postaci, setki umiejętności i prawie jak WoW, oczywiście nie można mieć koni, jest jedna rasa itd. ale poza klasami, rasami postaci i koniami to Guild Wars jest prawie identyczny, a no i jest darmowy.

Nie. Nie jest darmowy. Nie można za darmo ściągnąć ze strony producenta i grać, trzeba kupić, ale nie ma abonamentu... (taki lekki offtop :P)

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Grudnia 27, 2009, 14:03:32 »
    Sama rozgrywka oczywiście w Wowie może być darmowa bo grałem w to niespełna 6 lat z przerwami czyli praktycznie od początku. Większość czasu spędziłem na priv serwach. Grałbym pewnie i do dziś ale najlepszy serwer na jakim grałem (73lvl zdążyłem nabić) padł po około 2ch tygodniach, po prostu został otwarty praktycznie bez żadnej reklamy przez co bardzo mało graczy więc i sponsorów nie przybywało. A takie serwery jak Sunnwell to mimo pokaźnej liczby graczy nie reprezentują sobą kompletnie nic.

Offline Blammor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:30:00 »
    Witam,

a ktoś z was może zetknął się kiedyś z grą "Arkadia", gra tekstowa w świecie Wiedzmina (Ishtar) oraz Warhammera. Gra dająca graczowi najwięcej możliwości ze wszystkich gier jakie widziałem. Walka, polityka, dużo gildii o nastawieniu na różne upodobania graczy, od bojowych (wojownicy chaosu, siły imperium, zabójcy trolli, komando scoia'teal, hufiec Mahakamski itp. itd.) po górników, rybaków (nieoficjalne kluby - nawet kurtyzan).
    Duży minus, ciężka dla początkujących i trudno coś osiągnąć bez IRc'a i znajomości barowych ;>

http://arkadia.rpg.pl/
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Arkadia_(MUD)

Pozdrawiam,

Offline maciex44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:59:48 »
    Według mnie najlepsza grą mmrpg jest Last Chaos. Kto grał ten wie:)