Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Swobodne rozmowy na temat Star Wars.  (Przeczytany 23298 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Star Wars Battlefront II
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 08, 2010, 10:36:47 »
    A ja wam powiem że najlepsi są inżynierowie: na shotguna nie ma mocnych a i apteczki ma jak trzeba :)
    rebeliancki, imperialny i republikański nawet nie podskoczą Droidece, taka jest fantastyczna bo należy do CIS-u. Ale droid inżynier świetnie kosi ze swojego shotguna te głupie klony, bardzo sprawnie naprawia także AAT-y i Persuadery.
    -Mam inne pytanie. Czy wiadomo, kto był mistrzem własnie Palpatine? Bo w filmie jest coś wspomniane o nim, a nie umiem znaleźć informacji o tym że panu ;]
    Darth Plagueis
    http://www.ossus.pl/biblioteka/Darth_Plagueis Oto link do jego krótkiej charakterystyki.

Niech żyje Konfedracja! Niech gnije republika!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Jezus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 08, 2010, 14:34:29 »
    Niech żyje socjalizm i komunizm! Niech gnije republika i kapitalizm!
    A którzy są którzy? Nie jestem takim fanem gwiezdnych wojen jak Ty, Grievous
    Imperium - Lord Vader, białe hełmy i te sprawy
    Separatyści - roboty (te zwykłe co są na hita i te fajne kręcące się droideki)
    Republika - ?
    Rebelianci - ?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 08, 2010, 15:47:37 »
    Republika - ?
    Rebelianci - ?

Ah więc:
    Części I-III (Wojny Klonów)
    Republika- Rycerze Jedi i Klony
    Separatyści- Źli rycerze Jedi(?) np. Grevious i blaszaki
    Części IV-VI :
    Imperium: Vader i klony (białe)
    Rebelia: Jedi i rebelianci
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 08, 2010, 18:09:10 »
    Republika - ?
    Rebelianci - ?
    Pozwól że ja Ci opiszę, matizz się nic nie zna.
    imperium - zakuty łeb i ślepi szturmowcy.
    republika - mazgajowaci jedi i obrzydliwe, ohydne, oślizgłe klony.
    rebelianci - kolejny durny skywalker i jakaś chołota.
    Konfederacja Niezależnych Systemów - Potężne i olśniewające droidy pod przywództwem największego bojownika o wolność i niezależność ras galaktyki - Generała Greivousa i jego pomocników: Hrabiego Dooku, Durge i jakiegoś ciecowatego lorda na S.

W Battlefroncie Separatyści mają najlepszych bohaterów:
    - Generał Grievous świetnie sprawdza się w walce z jedi i z pojazdami dzięki sporym obrażeniom jakie zadają jego 4 miecze świetlne.
    - Jango Fett to idealne rozwiązanie gdy poszukujemy silnego strzelca.
    - A Darth Maul dzięki dużej szybkości ataku świetnie tnie te głupie klony.

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 08, 2010, 18:28:56 »
    Republika - ?
    Rebelianci - ?
    Pozwól że ja Ci opiszę, matizz się nic nie zna.
    imperium - zakuty łeb i ślepi szturmowcy.
    republika - mazgajowaci jedi i obrzydliwe, ohydne, oślizgłe klony.
    rebelianci - kolejny durny skywalker i jakaś chołota.
    Konfederacja Niezależnych Systemów - Potężne i olśniewające droidy pod przywództwem największego bojownika o wolność i niezależność ras galaktyki - Generała Greivousa i jego pomocników: Hrabiego Dooku, Durge i jakiegoś ciecowatego lorda na S.

W Battlefroncie Separatyści mają najlepszych bohaterów:
    - Generał Grievous świetnie sprawdza się w walce z jedi i z pojazdami dzięki sporym obrażeniom jakie zadają jego 4 miecze świetlne.
    - A Darth Maul dzięki dużej szybkości ataku świetnie tnie te głupie klony.

Nie słuchaj Grievous'a to zardzewiała puszka z przypalonymi obwodami która twierdzi że kupa złomu jest lepsza od Żołnierzy POTĘŻNEJ PRAWDZIWEJ I SPRAWIEDLIWEJ REPUBLIKI xD
    Mamy możliwość zagrania samym Mistrzem Jodą i innymi (nie pamiętam już kim bo daaaawno w to grałem)
    CIS to najwięksi zdrajcy którzy cały czas knują przeciwko Republice
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2010, 18:30:49 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 08, 2010, 18:37:23 »
    To , ze szturmowcy nie trafiają w filmie nawet w stodołę  to jest idiotyczne i filmach zarówno robią z Droidów jak i z Imperium robią ofiary i idiotów . W filmach wywyższają Republikę i Rebeliantów , co mnie bardzo wkurza . Jak byś poczytał o Czarnych Szturmowcach to byś zobaczył co to naprawdę było za ustrojstwo  i gdyby nie ten cholerny Kyle Katarn to by Imperium zmiażdżyło Rebeliantów :) Ja czytałem trochę o Imperium i wiem jak mieli śmiercionośne bronie i maszyny . Tylko zawsze dobro musi zwyciężyć i zawsze musi być idiota-bohater dobra któremu się fartnie :( No i oczywiście nie mogło zabraknąć tajnego słabego punktu Gwiazdy Śmierci , który ten punkt po zniszczeniu Gwiazdy okazał się już nie taki tajny :(
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2010, 18:39:25 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 08, 2010, 18:51:13 »
    To , ze szturmowcy nie trafiają w filmie nawet w stodołę  to jest idiotyczne i filmach zarówno robią z Droidów jak i z Imperium robią ofiary i idiotów . W filmach wywyższają Republikę i Rebeliantów , co mnie bardzo wkurza . Jak byś poczytał o Czarnych Szturmowcach to byś zobaczył co to naprawdę było za ustrojstwo  i gdyby nie ten cholerny Kyle Katarn to by Imperium zmiażdżyło Rebeliantów :) Ja czytałem trochę o Imperium i wiem jak mieli śmiercionośne bronie i maszyny . Tylko zawsze dobro musi zwyciężyć i zawsze musi być idiota-bohater dobra któremu się fartnie :( No i oczywiście nie mogło zabraknąć tajnego słabego punktu Gwiazdy Śmierci , który ten punkt po zniszczeniu Gwiazdy okazał się już nie taki tajny :(
    Aaaa Dark Trooper, tak? To żaby które kopią prądem o mocy 2V, nie wiem dlaczego dostali tak beznadziejnego jetpacka - imperium ma beznadziejne klasy specjalne.

I mylisz się Wezyk bo dobro nie zawsze zwycięża czego dowodem jest zamordowanie Rady Separatystów przez tego obrzydliwego skywalkera i zabójstwo Grievousa, którego dokonał ten ohydny kenobi.

Masz rację to byli idioci, ale na pewno nie bohaterowie - raczej żałośni nikczemnicy. 

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 08, 2010, 19:08:11 »
    Hmmm... Pewnie wielu osobom to pytanie wyda się dziwne/niepotrzebne/śmieszne (skreślić błędne :P) i zostanę wyśmiany, ale: Czy można grać Jedi? Mówiliście wcześniej, że można grać np Yodą, ale czy jest taka klasa jak Jedi, bądź zły Jedi (Sith)??

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 08, 2010, 19:12:30 »
    To , ze szturmowcy nie trafiają w filmie nawet w stodołę  to jest idiotyczne i filmach zarówno robią z Droidów jak i z Imperium robią ofiary i idiotów . W filmach wywyższają Republikę i Rebeliantów , co mnie bardzo wkurza . Jak byś poczytał o Czarnych Szturmowcach to byś zobaczył co to naprawdę było za ustrojstwo  i gdyby nie ten cholerny Kyle Katarn to by Imperium zmiażdżyło Rebeliantów :) Ja czytałem trochę o Imperium i wiem jak mieli śmiercionośne bronie i maszyny . Tylko zawsze dobro musi zwyciężyć i zawsze musi być idiota-bohater dobra któremu się fartnie :( No i oczywiście nie mogło zabraknąć tajnego słabego punktu Gwiazdy Śmierci , który ten punkt po zniszczeniu Gwiazdy okazał się już nie taki tajny :(
    Aaaa Dark Trooper, tak? To żaby które kopią prądem o mocy 2V, nie wiem dlaczego dostali tak beznadziejnego jetpacka - imperium ma beznadziejne klasy specjalne.

I mylisz się Wezyk bo dobro nie zawsze zwycięża czego dowodem jest zamordowanie Rady Separatystów przez tego obrzydliwego skywalkera i zabójstwo Grievousa, którego dokonał ten ohydny kenobi.

Masz rację to byli idioci, ale na pewno nie bohaterowie - raczej żałośni nikczemnicy. 

Aj tam to że wycieli rade separatystów to akurat dobrze bo to były ohydne świnie itp.
    A film to zawsze film dobro zwycięży zło , trochę inaczej niż to jest normalnie.

W grze można grać Jedi itp. są takie momęty w których się pojawiają rycerze Jedi Sith albo inni bohaterowie z gry

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 08, 2010, 19:28:33 »
    Hmmm... Pewnie wielu osobom to pytanie wyda się dziwne/niepotrzebne/śmieszne (skreślić błędne :P) i zostanę wyśmiany, ale: Czy można grać Jedi? Mówiliście wcześniej, że można grać np Yodą, ale czy jest taka klasa jak Jedi, bądź zły Jedi (Sith)??
    Po zabiciu parunastu zasranych klonów jako jakikolwiek droid gra zapyta Cię czy chcesz wcielić się któregoś z Bohaterów Separatystów (gra losuje jednego na mecz). Gdy np: wcielisz się Dartha Maula twój standardowy atak to machanie mieczem, a alternatywny - rzut nim (możesz zmienić na pchnięcie mocy). Twoje życie nie może być zregenerowane przez droidy leczące i zbiorniki z bactą, odzyskujesz je chlastając swych wrogów! Możesz także bardzo szybko zapierniczać, wysoko skakać i blokować wystrzały (wszytko to zużywa zapasy staminy, lecz ta bardzo szybko się odnawia). Możesz także grać jako jedi i inne debile, ale odradzam: Bo Separatyści są najlepsi!!       

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 08, 2010, 20:22:26 »

Jango Fett u separańców? Noo cóż, można tak powiedzieć, Mandalorianie pracowali dla każdego w zależności, kto ile dał ;]]

Sam Skirata stwierdził, że mógłby dla każdego pracować, tylko żeby mógł wziąć tyle klonów(na przedzie ze swoimi Zerami i Oddziałem Omegą oraz Deltą) do bastionu, który tworzył razem z innym mandalorianinem sierż. Valonem Vau na Mandalorze. Plan był taki, że znikli by po prostu przed Republiką i rzucili by w cholerę tę nie ich wojnę ;] Dlatego <sic>Palpatine chciał stworzyć swoją prywatną armię do przedłużającej się walki z Separatystami. On nie chciał jej wygrać, tylko ją przedłużyć aż do założenia Imperium ;] Niestety, Skirata zdążył zniknąć tylko z Zerami oraz odziałami Deltą i Omegą na Mandalore, bo ten kretyński Imperator ogłosił rozkaz 66 który brzmiał cyt. " W przypadku, jeśli oficerowie Jedi będą działać sprzecznie z interesami Republiki, oraz po otrzymaniu szczegółowych rozkazów zweryfikowanych jako pochodzące bezpośrednio od głównodowodzącego (kanclerza), dowodzący WAR odsuną tych oficerów z użyciem siły i pod groźbą śmierci, zaś dowodzenie WAR zostanie przekazane głównodowodzącemu (kanclerzowi) do czasu ustanowienia nowej struktury dowodzenia" koniec cyt.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 08, 2010, 20:44:46 »
    Jango Fett u separańców? Noo cóż, można tak powiedzieć, Mandalorianie pracowali dla każdego w zależności, kto ile dał ;]]
    Z kolei imperium ma Bobę Fetta, a rebelia Hana Solo.
    Nie pisz "separańców" ty republikański dywersancie!!

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 08, 2010, 21:02:02 »
    Dobra pytanie nieco nie na temat. Co wy czytacie? I gdzie na necie można to znaleźć? Czy też te informacje (czyt. komiks czy też jakieś książki o których nie wiem) są dostępne jedynie w drodze zakupu?

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 08, 2010, 21:21:00 »
    Dobra pytanie nieco nie na temat. Co wy czytacie? I gdzie na necie można to znaleźć? Czy też te informacje (czyt. komiks czy też jakieś książki o których nie wiem) są dostępne jedynie w drodze zakupu?

Wystarczy obejrzeć wszystkie VI części GW także polecam Wojny Klonów na Youtube można obejrzeć  ponad to są strony o tym no i trzeba pograć sobie też i zobaczysz że
    Separatyści to są zakute łby i puszki oraz kupa złomu ,a
    Republika to Jedi i Klony

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 08, 2010, 21:22:54 »
    To co ja piszę popieram książkami ;] np. o rozkazie 66 pierwszy raz dowiedziałem się z filmu, ale cały rozkaz który napisałem pochodzi z książki pt. Komandosi Republiki - Prawdziwe Barwy. Ogólnie posiadam dużą kolekcje Gwiezdnych Wojen (Książki, gry, komiksy, filmy, albumy, przewodniki, klocki Lego ;]]] , figurki i wiele więcej tego) Z książek nie mogę nigdzie dorwać Yoda. Mroczne Starcie ;// a podobno książka jest fajna ;], widziałem ją na necie zeskanowaną ale nie będę szmacił tej wspaniałej sagi. Wole książki z okładkami ;]]