Mam małą propozycję odnośnie fabuły moda. Czytałeś może "Siewcę Wiatru" Kossakowskiej? Jeżeli nie to poniżej zamieszczam mały opis:
Teren akcji książki dzieje się w Królestwie, Limbo (czy Limbie, nie wiem) i Głębi. Królestwo jest to Niebo, tyle że z inną nazwą. Jest ono podzielone na 7 części. W najniższej warstwie mieszka plebs, anioły służebne itd. Im wyższe niebo, tym zamieszkują je wyższe warstwy społeczne, aż do 7 nieba, w którym znajduje się pałac Boga, ogrody itp. Limbo to coś jak strefa graniczna między Królestwem, a Głębią odpowiednikiem piekła. Po buncie Lucyfera przeciwko zhierarchizowanej strukturze Królestwa (w którym archaniołowie Gabriel, Michał, Razjel i Rafał zdetronizowali Wielkiego Archonta Jaldabaota w wyniku czego Gabriel został regentem Królestwa. Co ciekawe wkrótce wkrótce po tym wydarzeniu zniknął Bóg, co archaniołowie wraz z Lucyferem zachowują w tajemnicy) oraz uciskowi niższych warstw społecznych, serii wojen domowych powstała Głębia. Panuje tam anarchia i wolność, zepsuta jednak przez magnatów i rody arystokratyczne. Wrogie sobie frakcje z czasem przywykły do siebie i zaniechały wojen. W książce jednak popularnym "diabłem" nie jest Lucyfer, ani żaden mieszkaniec głębi, a postać zupełnie oddzielna, tytułowy Siewca, który dokonuje inwazji na Niebo. Niebo i Głębia muszą więc połączyć siły i razem, jak przed wiekami stanąć w obronie świata.
Polecam Ci przeczytanie tej książki, ponieważ według mnie jest to kapitalny i możliwy do zrealizowania temat na moda. Znajdziesz w niej opisy jednostek, formacji, broni palnej, jak i białej, imiona potencjalnych "lordów", nazwy miast, krain itd. Ma coś około 600 stron ale czyta się lekko i przyjemnie, więc myślę, że wyrobiłbyś się w 3-4 dni.
Jeżeli chcesz, mogę udostępnić Ci paczkę około 57 modeli bez tekstur. Przyznam, nic specjalnego bo są stare ale jeżeli tylko wyrazisz chęć- są twoje.